0
NOWNESS

Ο Araki φωτογραφίζει μόδα

Ο φωτογράφος Nobuyoshi Araki, γνωστός για τις σαδομαζοχιστικές του προσεγγίσεις, αποτύπωσε στο φακό του την πιο πειραματική και τολμηρή πλευρά της γιαπωνέζικης μόδας για το περιορισμένης έκδοσης περιοδικό The Reality Show. Ο σκηνοθέτης Kensui Arraou κινηματογράφησε τη δράση πίσω από τα παρασκήνια της φωτογράφισης με τον Nobuyoshi Araki και αποτύπωσε σκηνές με το μοντέλο ηθοποιό Kiko Mizuhara, την αθλήτρια του τριάθλου Jessica Michibata και τον αρχηγό του συγκροτήματος The Plasticzooms ο οποίος ευθύνεται και για το σάουντρακ της ταινίας. «Ήταν σαν να βρισκόσουν σε ζωολογικό κήπο, σε έναν ζωολογικό κήπο μόδας» λέει η υπεύθυνη της έκδοσης του περιοδικού Tiffany Godoy.


Ο τίτλος του Reality Show δηλώνει ότι θέλει να δείξει τι πραγματικά συμβαίνει στην γιαπωνέζικη μόδα σε σχέση με την παγκόσμια τάση. Γι' αυτό η ίδια και οι συνεργάτες της ήταν πολύ προσεκτικοί στην επιλογή των προσώπων. Ήθελαν τα μοντέλα τους -που προέρχονται από διαφορετικούς χώρους ( μοντέλα, ηθοποιοί, αθλητές, street-fashonistas)- να υποστηρίξουν στο φακό τις δικές τους ενδυματολογικές επιλογές από τις τελευταίες collections των δυτικών σχεδιαστών, μεταξύ αυτών και οι Lanvin, Balenciaga και Tom Ford.


«Υπάρχει φαντασία και ομορφιά σε αυτό που κάνουμε, αλλά είναι και ρεαλιστικό», εξηγεί η Godoy η οποία ζει στο Τόκυο από το 1997. «Αυτοί είναι αληθινοί άνθρωποι που επηρεάζουν δραστικά τη μόδα με τις επιλογές τους και αυτό είναι ό,τι πραγματικά φορούν και πιστεύουν. Εμείς απλώς ραφινάρουμε τον τρόπο που παρουσιάζονται οι επιλογές τους».

Ο Nobuyoshi Araki είναι ιδιαίτερα γνωστός για τις προκλητικές φωτογραφίες του με το kinbaku (η τέχνη του ιαπωνικού δεσίματος με σχοινί), έχει εκδώσει πάνω από 500 βιβλία και έργα του εκτίθενται σ όλο τον κόσμο, σε μέρη όπως το Μουσείο Σύγχρονης τέχνης στο Τόκυο, και στη Hayward Gallery στο Λονδίνο.

©Nowness

Nowness

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ