0
NOWNESS

Ο Κολομβιανός σχεδιαστής Haider Ackermann επιστρέφει στη Μεντελίν και δείχνει τη μόδα του στους επικίνδυνους δρόμους

Η σκοτεινή και κομψή ορεινή φιγούρα των Άλπεων ανατέλλει πίσω από την Μεντελίν την πιο επικίνδυνη ίσως πόλη της Κολομβίας καθώς το μοντέλο Sascia De Brauw ξεκινά τη νωχελική της βόλτα για το Steps Away την ταινία μικρού μήκους που γυρίστηκε για τον Haider Ackerman. Ο σκηνοθέτης Vincent van de Wijngaard καταγράφει στο φιλμ την επιστροφή του Ackerman στην πατρίδα του, αφότου έφυγε από αυτή βρέφος με τους θετούς του γονείς, για να πάρει μέρος ως καταξιωμένος πλέον σχεδιαστής μόδας, στην Inexmoda την φαντασμαγορική ετήσια έκθεση Κολομβιανής μόδας.

«Νομίζω πως ο Haider Ackerman συνειδητοποίησε ότι είχε πολύ ισχυρότερη σύνδεση με την Κολομβία απ ότι και ο ίδιος περίμενε» ισχυρίζεται ο Vincent van de Wijngaard. Ο σχεδιαστής, γιός ενός χαρτογράφου, τώρα πια εδρεύει στο Παρίσι αφού περιπλανήθηκε σε διαφορετικά και ετερόκλητα μήκη και πλάτη του κόσμου όπως Αλγερία, Αιθιοπία, Τσαντ, Ολλανδία και Βέλγιο. Στο τελευταίο μάλιστα φοίτησε στην Βασιλική Ακαδημία Καλών Τεχνών.

Ο Haider Ackerman δημιούργησε την επώνυμη ετικέτα του το 2001. Ο χαρακτηριστικός συνδυασμός του, το δημιουργικό του σήμα κατατεθέν με τα ασσύμετρα κοψίματα και τον αισθησιακό ρομαντισμό αγαπήθηκε από πολλές και διάσημες όπως η Penelope Cruz και η Tilda Swinton.

 

Το φιλμ εμπλουτίστηκε σημαντικά με την ζεστή χρωματική παλέτα του Ackermann και με την προσθήκη πορτραίτων όπως του παιδιού στρατιώτη από την περιπλάνηση του σκηνοθέτη στα άστατα προάστεια της πόλης. Ο Vincent van de Wijngaard ισχυρίζεται ότι η προσέγγισή του έχει ρεπορταζιακό χαρακτήρα. «Δεν σχεδιάσαμε τίποτα. Στην πραγματικότητα αφεθήκαμε στη φυσική ροή των πραγμάτων».

 

©Nowness

Nowness

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ