0
NOWNESS

Φορώντας το makeup όλου του χρόνου σε μία μέρα

Καθώς ο τέταρτος κύκλος της σειράς Define Beauty ξεκινάει αυτή την εβδομάδα, επανεξετάζουμε την ταινία που πυροδότησε τη σειρά, η οποία από τότε με μια σειρά συνεργασιών με οραματιστές σκηνοθέτες - όπως οι Bart Hess, CANADA και Barnaby Roper - έχει καταφέρει να μπει κάτω από το δέρμα της σχέσης μας με την επιθυμία συγχωνεύοντας τις έννοιες  της ομορφιάς και του grotesque.

Η ταινία του 2011, που αρχικά είχε τον τίτλο Natural Beauty, είναι έργο του φωτογραφικού ντουέτου από την Ολλανδία, Lernert & Sander, πριν ακόμα το ψηφιακό τοπίο κορεστεί με το blogging ομορφιάς και τα μαθήματα μακιγιάζ. Με το μοντέλο από το Βέλγιο Hannelore Knuts και σε διάστημα τριών λεπτών, ο μακιγιέζ Ferry van der Nat εφαρμόζει το μακιγιάζ ενός έτους στο πρόσωπο της.

«Δοκιμάσαμε μια συνεδρία 100 στρώσεων make up σε έναν εθελοντή , καθώς θέλαμε να διασφαλίσουμε ότι αυτή η ποσότητα μακιγιάζ δεν θα μπορούσε να βλάψει κάποιον», λένε οι εμπνευστές φωτογράφοι της διαδικασίας. «Δεν τον έβλαψε κι έτσι θεωρήσαμε ότι θα ήταν ασφαλές και για την Hannelore.»

©Nowness

Nowness

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ