0
ΑΦΙΕΡΩΜΑ: ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 2017: ΤΑ 10 ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ NOWNESS

Ο απόλυτος οδηγός της θηλυκότητας

Η Βρετανίδα φωτογράφος και σκηνοθέτης Nadia Lee Cohen, στο τελευταίο γοητευτικά ενοχλητικό φιλμάκι με μουσική υπόκρουση από τους Γάλλους rockers La Femme, στρέφει το σατιρικό της φακό προς τα ιδανικά της γυναικείας ομορφιάς, φτιάχνοντας έναν οδηγό για το τι χρειάζεται να κάνεις ώστε να είσαι όμορφη. Εδώ, η Λονδρέζα σκηνοθέτης αναλύει την έμπνευση πίσω από το ακαταμάχητο πρότζεκτ:

«Η διαρκής πίεση για την επίτευξη της τελειότητας είναι τόσο διαδεδομένη στον κόσμο που ζούμε. Σε απάντηση των ομογενοποιημένων ιδανικών της ομορφιάς, θέλησα να δημιουργήσω ένα σατιρικό κόσμο στον οποίο οι γυναίκες έχουν ωθήσει την εμφάνιση τους σε καρτουνίστικες, μελοδραματικές και εξωφρενικές απεικονίσεις της θηλυκότητας. Παρόλα αυτά, προσπαθούν να βελτιώσουν τον εαυτό τους ακόμα περισσότερο.

»Αυτό είναι ένα εντελώς προσωπικό φιλμ που ελπίζω υπαινικτικά να εκθέτει τις ρωγμές κάτω από την επιφάνεια. Μέσα από τη μουσική, τα παράξενα μάτια κάτω από τις μάσκες και το υπόγειο παιχνίδι των λέξεων, προσπαθώ να ξεφουσκώσω ένα περιβάλλον που αν δεν το εξετάσεις πολύ προσεκτικά, φαίνεται να είναι απολύτως τέλειο.»

©Nowness

Nowness

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ