0
NOWNESS

Μια γυναίκα από τη Κούβα παλεύει για τη θέση της στο ρινγκ

Παρά το γεγονός ότι κατέχει τα περισσότερα χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια στη πυγμαχία σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη χώρα, η Κούβα έχει μείνει πολύ πίσω από τον υπόλοιπο κόσμο ως προς τη στάση της στη θέση των γυναικών στη παλαίστρα· μέχρι και σήμερα ισχύει μία πανεθνική απαγόρευση για την αγωνιστική πυγμαχία των γυναικών.

Σ' αυτή τη μικρού μήκους ταινία Namibia: Cuba's Female Boxing Revolution ο Maceo Frost που έχει έδρα του τη Στοκχόλμη καταγράφει την ακούραστη μάχη της Namibia Flores Rodriguez, της μοναδικής γνωστής γυναίκας μποξέρ στη χώρα της Καραϊβικής. Η αθλήτρια προπονείται στην αρένα Havana's Rafael Trejo αψηφώντας την απαγόρευση, ακολουθεί την ίδια αδυσώπητη προπόνηση όπως και οι άντρες συναθλητές της -κάνει τους ίδιους γύρους, σηκώνει τα ίδια βάρη- αλλά χωρίς να έχει την ελπίδα ότι θα μπορούσε μία μέρα να εκπροσωπήσει τη χώρα της.

 

Το 2012 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου είδε κάποιες γυναίκες μποξέρ να συμμετέχουν για πρώτη φορά, δίνοντας ελπίδα σε όσες επιθυμούν να ανέβουν στο ριγκ. Ωστόσο παρ' όλες τις ατελείωτες προσπάθειές της οι πιθανότητες της Rodriguez να αγωνιστεί γίνονται όλο και μικρότερες. Ακόμα και στη περίπτωση που το άθλημα στη πατρίδα της επιτρέψει τις γυναικείες συμμετοχές, η 39χρονη είναι μόλις ένα χρόνο μακριά από το σημερινό όριο ηλικίας των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η φαινομενικά ατάραχη επαναστάτρια μποξέρ συνεχίζει να "πατάει" στο ρινγκ με την ελπίδα να εμπνεύσει και άλλους όχι ως αθλήτρια των Ολυμπιακών αλλά ως φωνή αμφισβήτησης.

©Nowness

Nowness

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ