0
NOWNESS

Ο Rohmer στο Παρίσι

—Ποιός είναι ο Eric Rohmer;

Oυκ ολίγα: σύγχρονος Γάλλος σκηνοθέτης. Σύγχρονος του Jean Luc Godard και του Francois Truffaut στην νουβέλ βανγκ. Ικανός στους προϋπολογισμούς και διανομέας των ταινιών του. Ψυχογεωγράφος. Παριζιάνος. Σινεφίλ.

Για το Rohmer in Paris, ο Βρετανός ακαδημαϊκός και κινηματογραφιστής Richard Misek συνέλεξε και καταλογοποίησε πυρετωδώς τις ατελείωτες ώρες γυρισμάτων του Γάλλου σκηνοθέτη Eric Rohmer στην αγαπημένη του πόλη το Παρίσι, δημιουργώντας ένα ντοκιμαντέρ που συνυφαίνει εικόνες από την κίνηση στο Παρίσι, τα ψώνια στο Παρίσι, το πίνοντας ποτό στο Παρίσι και αναπόφευκτα το καπνίζοντας στο Παρίσι.  Το αποτέλεσμα είναι μία ωδή στις εμμονές του Rohmer με την πόλη, καταγράφοντας τα ερωτικά φορτισμένα σκιρτήματα που χαρακτηρίζουν την αστική ζωή τόσο όσο και την αρχιτεκτονική.

"Οι ταινίες του Rohmer επαναλαμβάνουν τον εαυτό τους γιατί οι ζωές επαναλαμβάνουν τον εαυτό τους" λέει ο Misek, και ο σκηνοθέτης χτίζει το φιλμ του γύρω από ένα καλούπι συμπτώσεων και διασυνδέσεων που ενώνουν τις τελείες μεταξύ των ταξιδιών που κάνουν οι πρωταγωνιστές του προς τα προάστια, την εξοχή, τις διακοπές. Μα όπως ο δημιουργός τους, δεν μπορούν ποτέ να αποτινάξουν την πόλη από πάνω τους.

rohmerinparis.com.

©Nowness

Nowness

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ