0
NOWNESS

Το απαλό ταξίδι του Bruce Weber στην τρανσέξουαλ κοινότητα

"Στην εποχή μας όλοι θέλουν να μοιάζουν με όλους τους άλλους. Μου αρέσουν οι άνθρωποι που έχουν χαρακτήρα και διαφοροποιούνται" λέει ο Bruce Weber σε ένα διάλλειμα από τα γυρίσματα του Not Your Usual Bedtime Story, όπου μοντέλα, μακιγιέζ, φοιτητές δίνουν την δική τους εκδοχή για το τι σημαίνει να είσαι τρανσέξουαλ στην εποχή μας.


Το φιλμ καταγράφει μια ποικιλία προσωπικοτήτων που αυτοπροσδιορίζονται ως διαφυλικοί -η μακιγιέζ Niki M'nray και τα μοντέλα Ines Rau και Gisele Xtravaganza- και αποκαλύπτουν τις προσωπικές τους ιστορίες με μέλη των φίλων και της οικογένειάς τους ενώ ταυτόχρονα φοράνε ρούχα σχεδιαστών όπως ο Balenciaga ή Saint Laurent Paris.

Το φιλμ φτιάχτηκε από τον Bruce Weber σε συνεργασία με τον προηγούμενο Creative Director του Wmagazine Dennis Freedman και διανθίζεται με σκηνές από τη ταινία του νεαρού Dean Stockwell The Boy With Green Hair (1948). Οι δυό τους είχαν συνεργαστεί και στο παρελθόν ενώ η δουλειά του Weber είναι συνώνυμη της αμερικανικής αισθητικής. Ο ίδιος ανέλαβε να φέρει στο προσκήνιο τις δοκιμασίες των τρανς μέσα στην LGBT κοινότητα. "Ήταν πολύ σημαντικό για μένα να δω πόσο γενναιόδωρο ήταν το σύστημα υποστήριξης για τους τρανς. Δεν είναι σημαντική μόνο όταν μεγαλωνεις, είναι σημαντικό να την έχεις για όλη σου τη ζωή".

—Γιατί αποφασίσατε να γίνει το γύρισμα στη Νέα Υόρκη;
Θέλαμε να δείξουμε τη πόλη και σ' αυτούς που δεν είχαν ξαναρθει να δείξουμε πόσο όμορφο είναι το Central Park.


—Τι σημαίνει για σας η ταινία The Boy With Green Hair ;
Η ταινία αυτή ήταν πολύ σημαντική για μένα όταν ήμουν παιδί. Πάντα ζωγράφιζα ή διαβαζα βιβλία αντί να παίζω ποδόσφαιρο οπότε ταυτιζόμουν με το παιδί αυτό.


—Πιστεύεται ότι το φύλο και η ταυτότητα κάποιου επηρρεάζει τον τρόπο που τον προσεγγίζετε ως φωτογράφος και κινηματογραφιστής;
Όταν γνωρίζω κάποιον ελάχιστα με ενδιαφέρει αν είναι άνδρας ή γυναίκα. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι αν έχει ψυχή και προσωπικότητα.

©Nowness

Nowness

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ