0
NOWNESS

Η απόλαυση του λουτρού οδηγεί σε βαθύτερη επαφή με τον εαυτό μας

Ο σκηνοθέτης Charles Guo διερευνά τις λεπτές αποχρώσεις της πλήξης, της αισθαντικότητας και της επιθυμίας που βιώνουμε όταν κάνουμε μπάνιο, σε μια ταινία από τη σειρά του NOWNESS της Κίνας Hide Tide.

 

Εμπνευσμένη από την παραδοσιακή κινέζικη τεχνοτροπία ζωγραφικής τοπίων Shan Shui, η ταινία ακολουθεί τη ζωντάνια και τον ρυθμό της ζωής και του σώματος όταν έρχεται σε επαφή με το νερό.

Ο σκηνοθέτης εξηγεί: «Δεν μπορούμε να υπολογίσουμε πόσο χρόνο από τη ζωή μας περνάμε στο λουτρό. Είναι κάτι τόσο συνηθισμένο αλλά ταυτόχρονα είναι περιέργως ασυνήθιστο. Οφείλουμε να δείξουμε σεβασμό σε αυτές τις ιδιόρρυθμες συνήθειες της ζωής μας».

«Το κινέζικο ιδεόγραμμα για το λουτρό ("澡") αποτελείται από δύο μέρη» συνεχίζει ο σκηνοθέτης. «Στα αριστερά είναι το νερό ("氵"), ενώ στα δεξιά ("喿") είναι μια σύντμηση του "操" — που σημαίνει ότι ακολουθείται στενά μια διαδικασία που απαιτεί συγκεκριμένα στάδια.

»Το να πλένεις μόνο τον κορμό σου είναι "浴", το να πλένεις το πρόσωπο και τα μαλλιά σου είναι "沐" και το πλύσιμο ολόκληρου του σώματος είναι "澡".

»Όλοι μας κάνουμε διάφορες σκέψεις όταν είμαστε στο λουτρό. Όταν το νερό ρέει στο γυμνό σώμα μας ερχόμαστε σε βαθύτερη επαφή με τον εαυτό μας».

©Nowness

Nowness

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ