0
NOWNESS

Οι σκηνογραφημένες εικόνες του φωτογράφου τέχνης Gregory Crewdson

Όταν αντικρύζει κανείς για πρώτη φορά τις γεμάτες υπονοούμενο εικόνες του Gregory Crewdson δεν είναι δύσκολο να ξεγελαστεί και να θεωρήσει πως αποτελούν αποσπάσματα ταινιών. Δουλεύοντας ως διευθυντής φωτογραφίας και έχοντας σπανίως απευθείας επαφή με την κάμερα, ο φωτογράφος με έδρα τη Μασαχουσέτη έχει μια οπτική που θυμίζει περισσότερο αυτή ενός κινηματογραφικού σκηνοθέτη. Οι δουλειές του αποτελούν δηλαδή παραγωγές υψηλής αξίας και δημιουργούνται μεγάλη ομάδα ανθρώπων.


Οι φωτογραφίες του Crewdson χαρακτηρίζονται πάντα από μεγάλη ένταση. Οι περισσότερες από αυτές έχουν τραβηχτεί στην πολιτεία στην οποία γεννήθηκε και μεγάλωσε. Οι σκηνές που διαδραματίζονται σε οικιακό περιβάλλον σχεδιάζονται με ιδιαίτερη προσοχή στη λεπτομέρεια. Ο φωτισμός χρησιμοποιείται με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορεί να διηγηθεί μια ιστορία σχετικά με τις αινιγματικές φιγούρες που παρουσιάζονται, σχοινοβατώντας με αυτό τον τρόπο ανάμεσα σε φαντασία και πραγματικότητα.


Το νέο του βίντεο φτιάχτηκε για τις ανάγκες της έκθεσης του Crewdson με τίτλο Cathedral of the Pines και φιλοξενείται στην Photographers Gallery του Λονδίνου. Μάλιστα είναι η πρώτη φορά που ολόκληρος ο χώρος της γκαλερί δόθηκε σε έναν καλλιτέχνη. Στη διάρκεια του βίντεο ο Crewdson μιλά για τον σκοπό και την πρόθεση που κρύβεται πίσω από το συναρπαστικό έργο του.

@Nowness

Nowness

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ