0
NOWNESS

Πώς έφτασες εκεί;

Ο Παριζιάνος σκηνοθέτης Adrien Dantou συνεργάζεται με τον Benjamin Millepied του LA Dance Project για να διερευνήσουν το Parc des Ateliers - ένα πολιτιστικό κέντρο που δημιουργήθηκε στην Arles της Γαλλίας από το Ίδρυμα LUMA και τους αρχιτέκτονες Frank Gehry και Annabelle Selldorf. Εδώ, ο σκηνοθέτης μιλάει για την ταινία του:

«Επέλεξα την χορογραφία που εμβαθύνει τόσο στην αρχιτεκτονική ενός πύργου στο πάρκο όσο και στις ανθρώπινες ποιότητες που ήθελα να διερευνήσω. Οι κινήσεις των χορευτών είναι αφηρημένες και αντικατοπτρίζουν την ανθρώπινη κατάσταση- την ενότητα, τη μοναξιά, την καλοσύνη, τη δύναμη, τον φόβο και την αισθαντικότητα. Στο τέλος της ταινίας οι χορευτές γίνονται ένα σώμα. 

»Η κάμερα είναι σε διαρκή κίνηση, καταγράφοντας τον χώρο και τις αισθήσεις που εμπνέει. Ακολουθεί τους χορευτές και καταγράφει τον χώρο τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά, σε διαφορετικά ύψη και γωνίες, αξιοποιώντας την σύνθετη δομή του πύργου. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ο πύργος να εμφανίζεται υπερβολικός και συχνά επικίνδυνος, σχεδόν πελώριος που έρχεται σε βίαιη αντίθεση με τους αισθησιακούς χορούς. 

©Nowness

Nowness

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ