0
NOWNESS

Χορευτές απελευθερώνονται και καταρρίπτουν τα όρια σε μια ποιητική εξερεύνηση της ταυτότητας

Έχοντας ασχοληθεί στο παρελθόν με την καλλιτεχνική φωτογραφία, η σκηνοθέτης Kate Cox έχει γίνει γνωστή για τις μικρού μήκους ταινίες της που θυμίζουν πίνακες ζωγραφικής και επικεντρώνονται στην αίσθηση της ανθρώπινης σύνδεσης. Για το τελευταίο επεισόδιο της σειράς Define Gender, η Cox δανείζεται το mise en scène μιας εικόνας του 1968 από τον φωτογράφο Will McBride για την ατμοσφαιρική της διερεύνηση του φύλου και της ατομικότητας. Εδώ η σκηνοθέτης μιλάει για το έργο:

«Τελικά το φύλο δεν είναι άσπρο ή μαύρο όπως πίστευα παλαιότερα. Ενώ κάποιοι άνθρωποι είναι ρευστοί και άλλοι πιο αποφασιστικοί στη αίσθηση της ταυτότητάς τους, όλοι έχουν την ίδια αξία. Οι κοινωνικές ταμπέλες για το αρσενικό και το θηλυκό σήμερα ακούγονται άσχετες και περιοριστικές. Το αρσενικό και το θηλυκό μπορεί να υπάρξει και έξω απ' αυτά τα στερεότυπα και ήθελα να το εκφράσω αυτό μέσα από τον χορό. 

»Χρησιμοποιώντας τα κουτιά στο σκηνικό μου - και την απελευθέρωση του χορευτή απ' αυτά - ήθελα να δείξω ότι δεν είναι απαραίτητο να υπάρχουμε μέσα στους δυαδικούς περιορισμούς που μας επιβάλλει η κοινωνία. Αυτή η ταινία παρουσιάζει ένα χώρο ανοιχτό στη ρευστότητα του φύλου και απελευθερωμένο από τους φυλετικούς ορισμούς.»

©Nowness

Nowness

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ