0
NOWNESS

Altinha: ένα παιχνίδι που αψηφά τη βαρύτητα στις παραλίες της Ipanema

Μία καινούργια ταινία από τον Superjeanmarc, aka τον σκηνοθέτη και φωτογράφο Jean-Marc Joseph, που καταγράφει το βραζιλιάνικο χόμπι του altinha -ένα άθλημα του Ρίο ντε Τζανέιρο στο οποίο οι παίκτες χρησιμοποιούν το σώμα τους (με εξαίρεση τα χέρια τους) για να κρατήσουν μια μπάλα ποδοσφαίρου στον αέρα για όσο περισσότερο γίνεται - στις παραλίες της Ipanema απ' όπου θεωρείται ότι ξεκίνησε. Παρακάτω ο κινηματογραφιστής μας μιλάει για την ταινία του:

«Μετά από το τρίμηνο μοναχικό μου ταξίδι στη Νότια Αμερική, ένας βραζιλιάνος φίλος μου γνώρισε το altinha και ενθουσιάστηκα με την εμμονή και το πάθος που έχουν οι παίκτες για κάτι που εύκολα θα μπορούσε να θεωρηθεί παιδικό παιχνίδι. 

 »Το βρίσκω ενδιαφέρον ότι η φιλοσοφία της συνεργασίας του παιχνιδιού και η σχεδόν απουσία κανόνων συγκρούονται με τη σύγχρονη κοινωνία της Βραζιλίας-που ελέγχεται ολοένα και περισσότερο από εγωκεντρισμό και νόμους που περιορίζουν την ανάπτυξη των πολλών. Σε μια εποχή όπου η χώρα αντιμετωπίζει μια δραματική αναζωπύρωση της βίας και της κοινωνικής ανισότητας, αυτή η ταινία αντανακλά την πίστη στην ανθρώπινη φύση και τη δύναμη της συλλογικότητας».

©Nowness

Nowness

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ