0
NOWNESS

Γνωριμία με τις τρυφερές και ανεξάρτητες Cornish Rex

Προσοχή: Το παραπάνω βίντεο περιέχει πολύ χνουδάτες γούνες, ένα ζευγάρι ετεροχρωματικά μάτια και έντονη γλώσσα. Ο θεατής μπορεί να βιώσει σκηνές γρατζουνίσματος, γλειψίματος και νιαουρίσματος.

 

Ο συγγραφέας και κινηματογραφιστής Graydon Sheppard προσφέρει τη δεύτερη δόση των Pure Breeds, της σειράς που προβάλει τα πιο ενδιαφέροντα και αριστοκρατικά καθαρόαιμα. Ο δημιουργός του ιντερνετικού φαινόμενου Shit Girls Say παρακολουθεί την Cornish Rex, την γάτα με το κοντό τρίχωμα που είναι γνωστή για την ευφυΐα της, την χαριτωμένη συμπεριφορά και τις παιχνιδιάρικες δαγκωνιές. Οι ειδικοί θεωρούν ότι τα μακριά πόδια της Rex και το αδύνατο σώμα της, τις δίνουν την ιδανική κατασκευή για τρέξιμο: περιγράφεται σαν το Greyhound των γατιών από το The International Cat Association. «Οι Cornish Rex είναι σαν μικρά σκυλιά για διάφορους λόγους» λέει ο Sheppard. «Τρέχουν σε μας και μας υποδέχονται, σε αντίθεση με τις περισσότερες γάτες που θα κρυφτούν κάτω από το κρεβάτι όταν έρχεται ένας άγνωστος. Αλλά είναι και αδιάφορες. Δεν χρειάζονται την τρυφερότητα μας»


—Υπήρξαν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες προκλήσεις που συνάντησες όταν γυρνούσες το Cornish Rex;
Graydon Sheppard: Το να κουμαντάρεις γάτες είναι πάντα δύσκολο. Η σκηνή με τα νέον ήταν πραγματικά χαοτική και ασυνήθιστη για γύρισμα, λιγάκι εφιαλτικό να βρίσκεσαι σε ένα σκοτεινό υπόγειο με φωσφορίζουσες γάτες και strobe lights. Και απέκτησα και μερικές γρατζουνιές ενώ ήμουν ντυμένος Marilyn Manson. Δεν νομίζω ότι σε καμία γάτα αρέσει να έρχεται σε επαφή με γυμνό δέρμα.


—Γιατί τραβήξατε την Rex; Υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο δέσιμο με την ράτσα;
GS: Ένας καλός φίλος έχει μια Rex με το όνομα Winston και δεν έχω ποτέ δει μια γάτα τόσο τρυφερή αλλά και ανεξάρτητη. Θα κάτσει στο στήθος σου και θα σου γλύφει το λαιμό ασταμάτητα. Μετά από λίγο θα αρχίσει να πονάει ωστόσο.


—Στη τελευταία μας κουβέντα, είπαμε για τον Molson, τον οικογενειακό σας σκύλο διασταύρωση Bouvier με Shepherd (προς ενημέρωση του αναγνώστη, ο Molson πήρε το όνομα του από την ομώνυμη μπύρα και «φωνάζει σαν άνθρωπος»). Το NOWNESS θα ήθελε να μάθει τα νέα του και τις περιπέτειες του.
GS: Χα! Τον πήρα όταν ήμουν 13, λίγο μετά την πρώτη μου δουλειά όταν μπορούσα να αγοράσω στην οικογένεια χριστουγεννιάτικα δώρα. Ήμουν τόσο ενθουσιασμένος και ένοιωθα σαν πραγματικός ενήλικας. Έβαλα τον Molson στο δωμάτιο μου για δυο ώρες. Όταν επέστρεψα είχε ξεσκίσει μέχρι και το τελευταίο δώρο. Τα μαξιλάρια που είχα πάρει για τη γιαγιά μου ήταν σκισμένα και είχε καταβροχθίσει κουτιά ολόκληρα με σοκολάτες πολυτελείας. Είχα εκνευριστεί τρομερά αλλά ήμουν και λίγο ανήσυχος ότι θα πεθάνει από τις τόσες σοκολάτες. Στο τέλος ήταν μια χαρά και μάλλον η γιαγιά μου χάρηκε που δεν χρειάστηκε να στολίσει τα σαχλά μαξιλάρια που της είχα πάρει.


—Τέλος, πως νοιώθεις με το να φοράμε κουστούμια στα ζώα; Αξίζουν τα καθαρόαιμα αυτή την ειδική συμπεριφορά ή οι στολές ατιμάζουν τις κατά τα άλλα περήφανες και ευγενείς ράτσες;
GS: Μου αρέσουν τα κουστούμια στα κατοικίδια. Είναι τόσο χαριτωμένα, ειδικά πάνω σε γάτες που δείχνουν τόσο τσαντισμένες φορώντας κουστούμια. ¨Ένα από τα πιο αγαπημένα μου GIFs είναι η γάτα με τη στολή μέλισσας που κοιτάζει την κάμερα και πέφτει. Είναι ατελείωτα αξιαγάπητο. Πιστεύω ότι αν κάποιος θεωρεί ότι ένας σκύλος ατιμάζεται όταν φοράει ένα πανέμορφο κουστούμι, τότε μάλλον ζηλεύει για την προσοχή που αποσπά ο σκύλος. Ελάτε σεμνότυφοι, μπείτε στο πάρτι!

©Nowness

Nowness

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ