0
ΑΦΙΕΡΩΜΑ: ΠΕΡΙ ΕΡΩΤΟΣ

Καρδιά στο στόμα

Βάλτε τα βέλη σας στη θήκη τους. Η αισθησιακή κόκκινη καρδιά, διεθνές σύμβολο του έρωτα, επανεφευρέθηκε σ αυτή την μικρού μήκους ταινία, από τον πάντα ανατρετικό Ολλανδό καλλιτέχνη Bart Hess.

Με επιρροές από την υψηλής τεχνολογίας μόδα των φετιχ και ολοφάνερα από το κλασσικό πια έργο του Jeff Koons' "Hanging Heart" ο Hess στην ταινία του αυτή παρουσιάζει μία σαπφική συνάντηση μέσα από κόκκινα latex μπαλόνια.

 

«Ήθελα να δημιουργήσω μία ένταση ανάμεσα στο σώμα και στο υλικό. Σα να γίνονται ένα» λέει ο δημιουργός του οποίου η δουλειά λόγω της ακραίας αισθησιακής του προσέγγισης έχει προσελκυσει συνεργασίες με τον Nick Knight και την Lucy McRae, με τον οίκο Tods και τη Lady Gaga για το artwork του τελευταίου της άλμπουμ, Born This Way.

Εδώ ο Hess στρέφεται στη 'περιθωριακή' επιστήμη (fringe science) εξομολογούμενος τον ενθουσιασμό του για το μυστηριώδες φαινόμενο του ASMR (πρόκειται για ένα φαινόμενο που προκαλεί ευφορία). «Είναι μία φυσική αίσθηση την οποία οι περισσότεροι άνθρωποι περιγράφουν σαν οργασμό στον εγκέφαλο που μπορεί να προκληθεί από οποιοδήποτε ήχο. Από την δική του προσωπική εμπειρία και από την εμπειρία πολλών άλλων υποστηρικτών του φαινομένου μας εξηγεί ότι αυτή η οργασμική κατάσταση μπορεί να προκληθεί και διαδικτυακά από εικόνες και ήχους ρουτίνας. "Ένα βίντεο που προσωπικά μου προκαλεί κάτι αντίστοιχο είναι μιας γυναίκας που παίζει με ένα μπαλόνι". Γι' αυτό τον λόγο μαζί με την καταπληκτική μου ομάδα μετέτρεψα την ιδέα σε ταινία.

—Από τι υλικό είναι φτιαγμένα τα μπαλόνια;
Bart Hess: Είναι κανονικά μπαλόνια απλώς είναι τεράστια. Ήθελα να δημιουργήσω την αίσθηση ότι τα μπαλόνια είναι φτιαγμένα από υγρό μέταλλο γι' αυτό και τα φτιάξαμε τοσο λαμπερά με τόνους λιπαντικού.


—Τα μοντέλα μπορούσαν να αναπνεύσουν εύκολα μέσα σ΄ αυτά;
Bart Hess: Μα φυσικά. Τα δοκιμάζαμε για εβδομάδες μέχρι να σιγουρευτούμε ότι ήταν απολύτως ασφαλή. Μπορείς να μείνεις μέσα σ' αυτά για περίπου δέκα λεπτά ενώ τα γυρίσματα κράτησαν δύο. Ήμασταν πραγματικά τυχεροί και με τα μοντέλα γιατί δεν φοβήθηκαν καθόλου και ήξεραν πως να ποζάρουν με τα δίμετρα μπαλόνια στο κεφάλι τους.


—Κάποιο αστείο περιστατικό από τα γυρίσματα;

Bart Hess: είχαμε μόλις τελειώσει το γύρισμα και σκέφτηκα πως τα μοντέλα θα έπρεπε να πάρουν καθαρό αέρα. Με την Ολλανδική μου προφορά λοιπόν τους είπα  "Girls it is time to breathe now!"(κορίτσια καιρός να αναπνεύσετε  τώρα). Τα κορίτσια όμως άκουσαν "Girls, it is time to breed now!"(κορίτσια καιρός να αναπαραχθείτε τώρα)!!!

©Nowness

Nowness

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ