0
NOWNESS

Ο Oleg, ο πρωτόγονος άνθρωπος της ταινίας «Το Τετράγωνο» αποδρά στον κόσμο της τέχνης

Σ' αυτή τη νέα ταινία των σκηνοθετών Naomi Itkes και Annika Aschberg, ο Αμερικανός ηθοποιός και κασκαντέρ Terry Notary, γνωστός για τους ρόλους του σε τηλεόραση και κινηματογράφο, κάνει την είσοδό του σε μια γκαλερί σύγχρονης τέχνης ενσωματώνοντας την προσωπικότητα ενός πρωτόγονου ανθρώπου.

Ο ηθοποιός που μοιάζει με χαμαιλέοντα, επαναλαμβάνει το ρόλο του ως Oleg, τον καλλιτέχνη της υποψήφιας για Όσκαρ καλύτερης ξένης ταινίας The Square (το Τετράγωνο) του Σουηδού σκηνοθέτη Ruben Östlund, ο οποίος κατακεραυνώνει τις παραπλανήσεις και τις υποκρισίες του κόσμου της τέχνης.

Η ανατριχιαστική ερμηνεία του Terry Notary που γυρίστηκε στον χώρο τέχνης CF HILL της Στοκχόλμης σχολιάζει την έννοια της αυτοσυνείδησης και το τι συμβαίνει όταν ένας θεατής βλέπει ένα έργο τέχνης. Το σκηνοθετικό δίδυμο πίσω από το πρότζεκτ εξηγεί: « Ο Terry λειτουργεί σαν ένα είδος συμβόλου για τη διανοητική διαδικασία της συναντήσεως με τη τέχνη, κινούμενος μέσα σε ένα άγνωστο περιβάλλον με τον δικό του τρόπο».

Ο Terry Notary, ένας έμπειρος ηθοποιός και κασκαντέρ, μιλάει για το πώς προσέγγισε τον ζωώδη χαρακτήρα που ερμήνευσε: «Ο Oleg έχει εκδιωχθεί από τον πολιτισμό. Τώρα βρίσκεται εγκλωβισμένος στον χώρο μιας γκαλερί και προσπαθεί να αποκτήσει την αυτοαντίληψη του μέσω της τέχνης. Αυτός ο ρόλος ήταν μια ευκαιρία για μένα να είμαι  ανοιχτός και ευάλωτος, γιατί είμαι ένας ντροπαλός και εσωστρεφής άνθρωπος. 'Ηταν θεραπευτικό για μένα το να γίνω Oleg και να αντιδράσω στα έργα. Μου δίδαξε κάτι».

©Nowness

Nowness

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ