0
NOWNESS

Συνομιλώντας με τον Ντέιβιντ Χόκνεϊ

Με αφορμή τα ογδοηκοστά γενέθλια του ειδώλου της Βρετανικής τέχνης David Hockney, ο σκηνοθέτης Bruno Wollheim - ο οποίος έκανε και το ντοκιμαντέρ του 2009 για τη ζωή του ζωγράφου – μάζεψε ανέκδοτο αρχειακό υλικό και έφτιαξε μια σειρά από 80 διαφορετικά βίντεο. Από μια προσωπική στιγμή που σκετσάρει δίπλα σε ένα ρυάκι, μέχρι μονολόγους για την διαδικασία της σκέψης του στο σπίτι του στο Λονδίνο, η σειρά που ονομάζεται DH-80 προσφέρει ανεπανάληπτες πληροφορίες για τη ζωή του επιδραστικού καλλιτέχνη. Εδώ, ο Wollheim μιλάει για το πρότζεκτ:


«Όταν αποδέχτηκα την προσφορά του David να αλλάξω και αντί να γυρίσω την βιογραφία του, να τον κινηματογραφήσω να ζωγραφίζει τους λόφους του East Yorkshire Wolds, ξεκίνησα ένα μαγικό ταξίδι στο άγνωστο που ήταν οικονομικά καταστροφικό. Το αποτέλεσμα ήταν το ντοκιμαντέρ A Bigger Picture που γυρίστηκε το 2009 και τώρα ένα εξίσου τρελό εγχείρημα να φτιάξω 80 σύντομα κλιπάκια από τις 120 ώρες αρχειακού υλικού που δεν έχει προβληθεί ποτέ και μέχρι τώρα δεν μπορούσα να βρω τι να τα κάνω.


»Συνήθιζα να αστειεύομαι λέγοντας ότι το να κινηματογραφείς με το ένα χέρι, ήταν σαν να κινηματογραφείς άγρια ζώα. Το να ξαναβλέπεις αυτό το υλικό και αυτά τα χρόνια είναι σαν να επιστρέφεις στην παρέα ενός μαγευτικού, αυθεντικού, προβοκατόρικου μυαλού. Τι βλέπουμε; Ήταν μια ευκαιρία όχι απλώς να αποδώσω ένα φόρο τιμής για τα ογδοηκοστά γενέθλια του αλλά και να δω πως ένα φιλμ μπορεί να αποδώσει τον πραγματικό χρόνο σε αντίθεση με τη υπερβολικά προκατασκευασμένη πραγματικότητα της τηλεόρασης.»

©Nowness

Nowness

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ