0
NOWNESS

Στο σπίτι μιας πρωτοποριακής στυλίστριας

Κατά τη διάρκεια της 25χρονης καριέρας της, η Zoe Bedeaux έχει ντύσει τη Grace Jones και την Kate Moss, έχει στιγματίσει με το ύφος της τις σελίδες του W, του Self Service και του 032c και έχει υπηρετήσει με αφοσίωση τη δεκαετή συνεργασία της με τον Juergen Teller.

Η Λονδρέζα πρωτοπόρος της μόδας θεωρείται μέρος μιας ομάδας από δυναμικούς στυλίστες της δεκαετίας του '90 -που περιλαμβάνει την Camilla Nickerson, την Jane How, την Camille Bidault-Waddington - και είχε, και εξακολουθεί να έχει ένα μαγικό και ασυναγώνιστο μάτι που διακρίνει τους στυλιστικούς θησαυρούς. Σήμερα, αν και συμμετέχει λιγότερο ενεργά στην καθημερινότητα της βιομηχανίας της μόδας, παραμένει μια διαρκή επιρροή που ξεπερνά τις φευγαλέες τάσεις.

Επισκεφτήκαμε το σπίτι της Bedeaux στο Λονδίνο, όπου και μας μίλησε για τη διαφορά ανάμεσα στη συσσώρευση και τη συλλογή και μας αποκάλυψε τη δύναμη της πλήξης:

«Ο χώρος μου έχει να κάνει με τον εσωτερικό μου κόσμο. Όταν κάνεις στάιλινγκ σε ανθρώπους είναι διαφορετικό·δεν είναι άδειοι χώροι, έχουν ιστορίες, ταυτότητες και το όλο θέμα σχετίζεται με την ευρηματικότητα σου να βρεις πράγματα που τους υποστηρίζουν. Με το χώρο μου φροντίζω να φέρνω πράγματα που υποστηρίζουν εμένα την ίδια και πράγματα που με κάνουν να χαίρομαι που ζω μαζί τους. 

»Η ενδυματολογική μου αίσθηση είναι αρκετά χαοτική. Τα περισσότερα από τα πράγματα που φοράω είναι vintage. Όλα βρίσκονται σε κατάσταση επιδιόρθωσης ή καταρρέουν. Δεν με πειράζει αυτό.

»Υπάρχει μια διαφορά μεταξύ του συσσωρεύω και του συλλέγω. Οι αποθησαυριστές δεν ενδιαφέρονται απαραίτητα για κάτι συγκεκριμένο απλώς θέλουν να αποκτήσουν πράγματα. Αυτό δεν ισχύει για μένα. Μου αρέσουν τα πάντα και προσπαθώ για τα διατηρώ σε άριστη κατάσταση. Δεν με ενδιαφέρει η ιδέα των πραγμάτων που απλώς συσσωρεύονται. Αν δεν φοράω κάτι, πρέπει να το αποχωριστώ. »

©Nowness

Nowness

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ