0
NOWNESS

Υπέροχοι κήποι: μια αληθινή όαση -από κάκτους- στην έρημο

Για το δεύτερο επεισόδιο της σειράς Great Gardens -που γίνεται σε συνεργασία με το περιοδικό House & Garden- ο Λονδρέζος σκηνοθέτης Toby Amies κατέγραψε άφθονους κάκτους σε μια μελέτη του για το Sunnylands Center and Gardens στο Rancho Mirage της Καλιφόρνια. 

Οι κήποι που σχεδιάστηκαν από τον καλλιτέχνη τοπίων James Burnett και διαμορφώθηκαν το 2012 μαζί με το Sunnylands Center -ένα κτήριο 1.580 τετραγωνικών μέτρων - αποτελούν την επέκταση της ιστορικής κληρονομιάς του Αμερικανού εκδότη και διπλωμάτη Walter Annenberg και της επιχειρηματία συζύγου του Leonore Annenberg. Οι φιλάνθρωποι Annenbergs χρησιμοποιούσαν το κτήμα ως χειμερινό καταφύγιο από τα τέλη της δεκαετίας του '60 όπου φιλοξενούσαν συχνά επισκέπτες όπως τη βασίλισσα Elizabeth II, τον Richard Nixon, τον Frank Sinatra και τον Truman Capote. Η εποπτεία των κήπων που ανέθεσε η ίδια η κυρία Annenberg λίγο πριν τον θανατό της το 2009, έκανε σαφές ότι οι κήποι είναι προσβάσιμοι σε ολους. 

«Είτε είσαι πολυεκατομμυριούχος εκδότης, είτε παγκόσμιος ηγέτης είτε μέλος του ευρύτερου κοινού, το Sunnylands είναι μια αληθινή όαση στην έρημο για όλους», λέει ο Amies για τους κήπους  που σχεδιάστηκαν σαν μια ωδή στην εκτεταμένη συλλογή ιμπρεσιονιστικών έργων τέχνης των Annenbergs.

»Ήμουν πραγματικά ενθουσιασμένος που επισκέφτηκα το Sunnylands, καθώς αγαπώ πάρα πολύ τους κάκτους», συνεχίζει ο σκηνοθέτης. «Είναι ταυτόχρονα εξωγήινος και παράξενα ανθρώπινος στην εμφάνισή του.»

©Nowness

Nowness

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ