0
NOWNESS

Η ιστορία μιας σημαντικής επανάστασης και ένα ταξίδι με τον Υπερσιβηρικό

Στα τέλη του 2016  ο μουσικός, συγγραφέας και παραγωγός Gruff Rhys εντάχθηκε σε μία ομάδα Ρώσων και Βρετανών καλλιτεχνών και   ξεκίνησαν ένα ταξίδι από τη Μόσχα στα βάθη της Σιβηρίας. Καταγράφοντας το ταξίδι σε κασέτα, η μικρού μήκους ταινία του Welshman "The History of Nails", που του ανέθεσε το Βρετανικό Συμβούλιο επικεντρώνεται σε σημεία - κλειδιά της ρωσικής ιστορίας από την Οκτωβριανή επανάσταση στον κομμουνισμό και στο φουτουριστικό κίνημα. Εδώ ο Rhys μιλάει για το πρότζεκτ του:

«Πέρσι το καλοκαίρι κατά τη διάρκεια του Brexit σκέφτηκα για τη δύναμη και τις παγίδες του συνδυασμού πολιτικής και τέχνης. Ξεκίνησα να διαβάζω για τους Ρώσους φουτουριστές μελετώντας την περίπτωσή τους -για τις διαδρομές των αμαξοστοιχιών Agitprop (πολιτική κομμουνιστικής προπαγάνδας), τον ρόλο τους στην επανάσταση, την υπόσχεση της χαμένης απώλειάς της Άπω Ανατολικής Δημοκρατίας και τελικά την σύνθλιψη του κινήματός τους κάτω από τον πολιτικό στραγγαλισμό των μπολσεβίκων. 

»Ήταν τρομερή σύμπτωση το γεγονός ότι μερικές εβδομάδες αργότερα μου ζητήθηκε να συμμετέχω σε μία ομάδα τέχνης με ποιητές και συγγραφείς που θα ταξίδευαν με τον Υπερσιβηρικό σιδηρόδρομο- ένα ταξίδι που οργάνωσε το Βρετανικό Συμβούλιο. Δώσαμε παραστάσεις σε πέντε πόλεις, από τη Μόσχα προς το Krasnoyarsk της Σιβηρίας και κατά τη διάρκεια αυτής της περιπέτειας έγραψα μερικά τραγούδια και τράβηξα αυτό το φιλμ».

©Nowness

Nowness

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ