0
NOWNESS

Ακυκλοφόρητα και αμαρτωλά, αιρετικά βίντεο από τον πρωτοπόρο Genesis P-Orridge

 Η σκηνοθέτης Jacqueline Castel δουλεύει πάνω στο A Message from the Temple, το πρώτο μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ για το Thee Temple Ov Psychick Youth (TOPY), μια αδελφότητα που ιδρύθηκε από συγκρότημα πειραματικής μουσικής και video art, Psychic TV, που είναι γνωστό για την πρωτοποριακή χρήση βίντεο και την ανάμειξη του σε θρησκευτικές τελετές - εδώ βλέπουμε το Moonchild, μια ταινία σκηνοθετημένη από τον ηγέτη της μπάντας και πρωτοπόρο της βιομηχανικής μουσικής, Genesis P-Orridge. Η Castel που ζει στο Los Angeles, μας λέει για το πρότζεκτ:

«Το Moonchild είναι ένα χαμένο διαμάντι του εσωτερικού σινεμά. Ο τίτλος είναι μια αναφορά σε μια νουβέλα του Aleister Crowley του 1923, και όπως λέει ο Genesis στην ταινία: "Το Moonchild είναι ένα ξόρκι για να δημιουργήσεις ένα νέο πρόσωπο ή μια καινούρια φάση στους ανθρώπους δια μέσου της ενσυναίσθησης και της σκέψης και είναι ένα κατασκεύασμα, όπως ακριβώς είναι και ένα ξόρκι".

»Στην ταινία πρωταγωνιστεί η σύζυγος του Genesis, Paula P-Orridge, και είναι αφιερωμένο στην πρωτότοκη τους κόρη, Caresse. Συμμετέχει επίσης και ο John Gosling των Zos Kia και των Psychic TV.

»Το Moonchild προβλήθηκε αρχικά το 1984 στην Ισπανική τηλεόραση στην εκπομπή La Edad De Oro μαζί με συνεντεύξεις του Genesis P-Orridge, του σκηνοθέτη Derek Jarman και του μουσικού Jordi Valls καθώς και με ζωντανές εμφανίσεις των Psychic TV και των Vagina Dentata Organ, πράγμα που προκάλεσε το άμεσο κατέβασμα του διακόπτη στο κανάλι από την κυβέρνηση.

»Οι Ισπανικοί τίτλοι και οι αφηγήσεις που δεν είχαν ποτέ μεταφραστεί στα Αγγλικά, περιέχουν κείμενο από το Thee Grey Book, το αυθεντικό μανιφέστο του TOPY. Ανακάλυψα αυτή την κόπια της ταινίας στα αρχεία του Genesis Breyer P-Orridge στο μουσείο Tate, εκεί που η ομάδα εργάζεται για να μεταφέρει και να διασώσει το έργο του TOPY και των Psychic TV μέσα από εκατοντάδες βιντεοκασέτες και μπομπίνες φιλμ, μαζί με αυθεντικές φωτογραφίες, πίνακες, έντυπα και ηχογραφήσεις για το ντοκιμαντέρ μας A Message from the Temple για το οποίο μαζεύουμε χρήματα στο Kickstarter.

»Το πρότζεκτ γεννήθηκε από την επιθυμία μας να διασώσουμε την κληρονομιά του Thee Temple, μιας διεθνούς αντι-θρησκείαw και τον αγώνα του για την ατομική ελευθερία μέσω του ακραίου πειραματισμού».

©Nowness

Nowness

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ