0
NOWNESS

Τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται στο σπίτι της διάσημης σχεδιάστριας Amanda Levete

Πίσω από μια ταπεινή-φαινομενικά- πρόσοψη ντυμένη με τα χαρακτηριστικά τούβλα του βόρειου Λονδίνου, βρίσκεται το σπηλαιώδες σπίτι της αρχιτέκτονα Amanda Levete. Ένα πρώην εργοστάσιο φορεμάτων χτισμένο σε πλεονεκτική θέση - ακριβώς πίσω από το βικτωριανό της σπίτι- έδωσε στη Βρετανίδα σχεδιάστρια την ευκαιρία να επεκταθεί.

 

Η Levete ξεκίνησε τη καριέρα της δουλεύοντας για τον διάσημο μοντερνιστή αρχιτέκτονα Richard Rogers, ενώ συνέχισε στο χώρο του iconic design με την Future Systems που δημιουργήθηκε από την ίδια και τον αείμνηστο τότε σύζυγό της Jan Kaplický. Το 2009 η Levete δημιούργησε το δικό της στούντιο το AL_A, το οποίο έκτοτε έχει διεκδικήσει και κερδίσει αναθέσεις, μεταξύ αυτών μία επέκταση στο Victoria & Albert Museum στο Λονδίνο και ένα τέμενος στο Παγκόσμιο Εμπορικό Κέντρο στο Abu Dhabi. 

 

Στο παραπάνω φιλμ η νικήτρια του RIBA Stirling Prize μας ξεναγεί στον τεράστιο γεμάτο καμπύλες χώρο της που η ίδια αποκαλεί σπίτι. Τα έργα τέχνης που δίνουν μια αίσθηση του εκλεκτικού της γούστου περιλαμβάνουν μία εικόνα του Ιάπωνα φωτογράφου Daido Moriyama και ενός σχισμένου καμβά από τον Ιταλό καλλιτέχνη Lucio Fontana του οποίου το έργο σύμφωνα με την ίδια άσκησε τεράστια επιρροή στα σχέδια της.

©Nowness

Nowness

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ