0
NOWNESS

Γνωριμία με τον πολυπράγμονα καλλιτέχνη και συνθέτη από την Γλασκόβη, C Duncan

Ο Σκοτσέζος συνθέτης C Duncan δεν είναι ο συνηθισμένος παραγωγός κρεβατοκάμαρας. Γιος δύο μουσικών της κλασσικής μουσικής, παίζει πολλά διαφορετικά όργανα και είναι περισσότερο γνωστός για τις συνθέσεις του που έχουν λάβει αρκετές υποψηφιότητες για το Βραβείο Mercury και οι οποίες έχουν κυκλοφορήσει μέσω της ανεξάρτητης δισκογραφικής εταιρείας Fat Cat Records με έδρα το Brighton.

 

Πιστός στο πνεύμα του DIY (κάντο μόνος σου), φτιάχνει το artwork για κάθε μια από τις κυκλοφορίες του μόνος του – λεπτομερείς εικόνες της πόλης του από ψηλά,  ζωγραφισμένες στο χέρι στο διαμέρισμα του στην Γλασκόβη. Εδώ η σκηνοθέτης Helen Plumb μιλάει για τη αποτύπωση του καλλιτέχνη σε μια ταινία που γύρισε με τον Ben Cox της κινηματογραφικής κολεκτίβας Gnarled Apple Productions από το Brighton.

Τα σχέδια του C Duncan's είναι τόσο λεπτομερή όσο η μουσική του. Η τοποθεσία είναι σημαντική στην εξέλιξη του έργου του κι έτσι προσπαθήσαμε να οπτικοποιήσουμε τις συνδέσεις μεταξύ των φυσικών σχημάτων και μοτίβων γύρω από το Loch Lomond όπου μεγάλωσε με το γεωμετρικό αστικό τοπίο της κεντρικής Γλασκόβης όπου ζει τώρα.

©Nowness

Nowness

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ