0
LIFO PICKS

Μήπως κάτι πάει στραβά με την έννοια της δημοκρατίας;

Έπειτα από διακόσια χρόνια ραγδαίας διάδοσης της δημοκρατίας σε όλο τον κόσμο, τα δημοκρατικά συστήματα φαίνεται να μην είναι και τόσο δημοφιλή πλέον. Και σαν να μην έφτανε αυτό δημοκρατικές χώρες όπως η Βενεζουέλα και η Ουγγαρία γυρίζουν πίσω στον αυταρχισμό. Ακόμη και στις καθιερωμένες δυτικές δημοκρατικές χώρες, οι ψηφοφόροι φαίνονται να χάνουν την πίστη τους στους δημοκρατικούς θεσμούς και κανόνες.

Όλα αυτά δημιουργούν στους μελετητές μεγάλο προβληματισμό και αναπάντητα ερωτήματα. Είναι οι παλαιότερες και ισχυρότερες δημοκρατίες, όπως αυτές της Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών, πραγματικά τόσο ασφαλείς όσο φαίνονται; Και γιατί οι άνθρωποι εμφανίζονται να θέλουν οικειοθελώς να διαλύσουν την δημοκρατία των χωρών τους εκ των έσω;

Κανείς δεν μπορεί να δώσει σίγουρες απαντήσεις. Ωστόσο όλοι μας αρχίζουμε να αντιλαμβανόμαστε ότι τα νέα δεν είναι και τόσο καλά. Αυτό το βίντεο των New York Times επιχειρεί να εξηγήσει τι γνωρίζουμε σχετικά με τα προβλήματα της δημοκρατίας, τι τα προκαλεί και πού οδηγεί όλη αυτή η αμφισβήτηση.

Lifo Picks

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ