0
LIFO PICKS

Μια βόλτα στα εργαστήρια της Nike

H Nike αναλαμβάνει αυτή τη σεζόν τον σχεδιασμό της νέας στολής της ομάδας του NBA. Με αφορμή αυτό το γεγονός η New York Times μας ξεναγεί στο εργαστήριο του John Hoke, του επικεφαλής του δημιουργικού τμήματος της εταιρείας.

Τι κρύβεται λοιπόν πίσω από τα καινοτόμα σχέδια της Nike; Η διαδικασία σχεδιασμού δεν είναι τόσο απλή όσο φανταζόμαστε. Όλα ξεκινάνε από το ερευνητικό εργαστήριο της Nike. Εκεί, έχουν τη δυνατότητα να αναπαράγουν το περιβάλλον στο οποίο παίζει ο αθλητής και να μελετήσουν με ακρίβεια το σώμα και την κίνησή του. Με αυτά τα στοιχεία περνάνε στο δεύτερο επίπεδο, δηλαδή στο πιο δημιουργικό κομμάτι, όπου συνδυάζονται η γνώση με τη φαντασία.

Έχοντας τις απαραίτητες γνώσεις οι σχεδιαστές μπορούν να επιλέξουν τα κατάλληλα υλικά και να βελτιώσουν τον σχεδιασμό των ρούχων, ώστε να είναι προσαρμοσμένα στις ανάγκες του ανθρώπινου σώματος. Αυτό βέβαια δεν περιορίζει τη φαντασία των σχεδιαστών, αντιθέτως. Η εφευρετικότητα στα εργαστήρια της Nike είναι μάλλον αστείρευτη. Τελευταίο τους δημιούργημα είναι ένα αθλητικό παπούτσι, που έχει χορτάρι στον πάτο του!

Lifo Picks

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ