0
LIFO PICKS

«Προσπαθώντας να ψωνίσω με bitcoin και μια ράβδο χρυσού»

Ο Ray Dalio, ο ιδρυτής του μεγαλύτερου hedge fund στον κόσμο, δήλωσε ότι οι επενδυτές θα πρέπει να έχουν το 5% έως 10% του χαρτοφυλακίου τους σε χρυσό. Κατά τη διάρκεια της ίδιας συνέντευξης, ο Dalio απεκάλεσε το bitcoin μια «κερδοσκοπική φούσκα» και είπε ότι «το bitcoin δεν είναι ένα αποτελεσματικό μέσο ανταλλαγής μεγάλου μεγέθους» και «δεν είναι εύκολο να αγοράσεις τα πράγματα με το bitcoin».

Ο Dalio δεν είναι ο μόνος που θέτει αυτά τα ερωτήματα σχετικά με το bitcoin. Αν το bitcoin είναι πραγματικά ένα νόμισμα, τότε είναι σημαντικό να μπορούμε να αγοράζουμε αγαθά και υπηρεσίες χρησιμοποιώντας το.

Όλοι φαίνεται να δέχονται τον χρυσό ως ένα μέσο αποθήκευσης του πλούτου και ως εναλλακτικό νόμισμα, παρόλο που πραγματικά δεν μπορούμε να κάνουμε τις αγορές μας με χρυσό. Έτσι, σε μια προσπάθεια να συγκριθούν δίκαια ο χρυσός και τα bitcoin μια συντάκτρια του Business Insider βγήκε στην αγορά για να δει πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να ξοδέψει αυτά τα δύο σε καθημερινές συναλλαγές.

Από το ρεπορτάζ αποδείχτηκε ότι δεν είναι εύκολο να ξοδέψουμε κανένα από τα δύο. Το μόνο άτομο που βρέθηκε να  μπορεί να δεχτεί χρυσό στη Νέα Υόρκη ήταν ο Donald Trump το 2011. Το Bitcoin είναι ελαφρώς πιο εύκολο να περάσει ως νόμισμα. Όμως δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις το bitcoin μας στο Μετρό, αν και το Μετρό της Νέας Υόρκης βρίσκεται σε ορισμένες λίστες λιανοπωλητών που δέχονται το bitcoin. Το Le Village, ένα εστιατόριο στο East Village της Νέας Υόρκης που πολλοί δήλωναν ότι δέχεται το bitcoin, έκλεισε. Όμως στο Overstock.com η χρήση bitcoin είναι εφικτή.  "Επίσης, το νηπιαγωγείο της κόρης μου δέχεται bitcoin για τα δίδακτρα. Αλλά αν θέλετε πραγματικά να χρησιμοποιήσετε bitcoin στις καθημερινές συναλλαγές, μπορείτε να πάρετε μια χρεωστική κάρτα που σας επιτρέπει να περάσετε bitcoin εύκολα.", δηλώνει η συντάκτρια.

Lifo Picks

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ