0
LIFO PICKS

Το καταπληκτικό σπίτι του σχεδιαστή Jonathan Tuckey

Ο σκηνοθέτης Tapio Snellman κινηματογράφησε το σπίτι του Jonathan Tuckey, ένα παλιό Λονδρέζικο εργαστήριο του 19ου αιώνα που αναπαλαιώθηκε πριν 14 χρόνια. Ο ειδικός στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και ιδρυτής της φίρμας Jonathan Tuckey Design που εδρεύει στο Λονδίνο ανακαίνισε και επέκτεινε το παλιό εργαστήριο κατασκευής χάλυβα το 2001 για να δημιουργήσει το Collage House, ένα μοναδικό σπίτι για την οικογένειά του και τα σκυλάκια τους. 

Κατά την ανακαίνιση του κτιρίου, ο Tuckey φρόντισε να διατηρήσει όσο το δυνατόν περισσότερο τα χαρακτηριστικά του, δημιουργώντας παράλληλα άφθονο χώρο για να μπορούν να παίζουν τα μικρά τότε παιδιά του. Άφησε γυμνούς τους τοίχους από τούβλο με τα μαύρα σημάδια τους από το παρελθόν και επέλεξε "απλά και καθημερινά "υλικά για να αναζωογονήσει τον χαρακτήρα του οικοδομήματος. Διαίρεσε το μακρύ και στενό κτίριο σε τρία μέρη. Επίσης κατεδάφισε ένα από τα υπάρχοντα οικοδομήματα για να δημιουργήσει μια αυλή και μια μικρή λίμνη. Η είσοδος και το καθιστικό καταλαμβάνουν το βόρειο άκρο και έχουν έναν ημιώροφο, ενώ η κουζίνα και η τραπεζαρία καταλαμβάνουν τον κεντρικό χώρο. Ένας διάδρομος συνδέει αυτούς τους χώρους με τη διώροφη δομή που προστέθηκε στη νότια πλευρά, όπου στεγάζονται τα υπνοδωμάτια και ένα μπάνιο.

Μετά την αρχική ανακαίνιση, ο Tuckey έχει αναδιαμορφώσει τη διάταξη των υπνοδωματίων, καθώς οι έφηβες σήμερα κόρες του χρειάζονται περισσότερο χώρο. Τα υπνοδωμάτια των κοριτσιών έχουν μετακινηθεί στο πάνω όροφο, ενώ το μονόκλινο δωμάτιο που χρησιμοποιούσε ο ίδιος με τη γυναίκα του χωρίστηκε σε δύο δωμάτια που συνδέονται μεταξύ τους. Πρόσφατα ο σχεδιαστής ολοκλήρωσε την προσθήκη ενός ζευγαριού καταπακτών που ανοίγουν στην ταράτσα του τελευταίου ορόφου.

Το καταπληκτικό σπίτι του σχεδιαστή Jonathan Tuckey Facebook Twitter
Το καταπληκτικό σπίτι του σχεδιαστή Jonathan Tuckey Facebook Twitter
Το καταπληκτικό σπίτι του σχεδιαστή Jonathan Tuckey Facebook Twitter
Το καταπληκτικό σπίτι του σχεδιαστή Jonathan Tuckey Facebook Twitter
Lifo Picks

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ