0
LIFO PICKS

Η Τίλντα Σουίντον χορεύει για να ευαισθητοποιήσει σχετικά με το ICCARRE, μια καινούρια μέθοδο θεραπείας του AIDS

To Πρόγραμμα ICCARRE είναι μία νέα μέθοδος θεραπείας που μειώνει την ποσότητα φαρμάκων που λαμβάνουν οι ασθενείς με HIV / AIDS κατά τη διάρκεια της θεραπείας τους.

Χάρη στις επιστημονικές εξελίξεις, αλλά και στην καλύτερη κατανόηση και διαχείριση του ιού του AIDS βελτιώθηκαν σημαντικά  οι ιατρικές θεραπείες που προσφέρονται στους ασθενείς.


Μια προσωπικότητα που εργάζεται για τις μελλοντικές θεραπείες που θα διατίθενται για τον ιό HIV / AIDS είναι ο κ. Jacques Leibowitch, κλινικός ερευνητής και ιατρός που έχει ως στόχο να μειώσει δραματικά την ποσότητα των αντι-ρετροϊικών φαρμάκων που απαιτούνται για τη διαχείριση της ασθένειας. Το 2003, ο Leibowitch και οι συνεργάτες του ίδρυσαν το πρόγραμμα ICCARRE, το οποίο σημαίνει Intermittents en Cycles Courts της Anti-Rétroviraux Restent Efficaces - «σε σύντομο χρονικό διάστημα, τα αντιρετροϊκά παραμένουν αποτελεσματικά». Προτείνει ότι δύο έως τρία αντι-ιϊκά χάπια - που διαρκούν δύο έως τέσσερις ημέρες εβδομαδιαίως σε αντίθεση με τα συνιστώμενα σήμερα επτά ημέρες την εβδομάδα - είναι εξίσου αποτελεσματικά και βελτιώνουν δραματικά την ποιότητα ζωής ενός ασθενούς.

Παρόλο που η έρευνά του είναι πρωτοποριακή, το πρόγραμμα της ICCARRE είναι σχετικά άγνωστο εκτός των γαλλικών ιατρικών κύκλων. Παρόλα αυτά, έχει προσελκύσει την υποστήριξη μερικών από τους πιο σημαντικούς δημιουργούς του κόσμου - συμπεριλαμβανομένων των Jean Paul Gaultier, Marie-Agnès Gillot και Blanca Li. Η τελευταία, μια ισραηλινή χορογράφος που έχει συνεργαστεί με τους Pedro Almodóvar και Michel Gondry, είναι φίλη του Δρ Leibowitch. Για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS  2017, συμπράττει με την αστείρευτη Τίλντα Σουίντον  για να δημιουργήσει μια ταινία μικρού μήκους που προωθεί το έργο της ICCARRE.

Lifo Picks

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ