0
LIFO PICKS

Αποκλειστικό κλιπ: Ο Μπιλ Μάρεϊ μεταμορφώνεται σε σκύλο

Η δεύτερη stop-motion ταινία κινουμένων σχεδίων του Γουές Άντερσον είναι μια θαυμάσια περιπέτεια που μιλά για τη φιλία, την οικολογία, την αγάπη για τα ζώα, την τεχνολογία και την εξουσία, με φόντο την Ιαπωνία και το σινεμά του Κουροσάβα, και με τις φωνές μερικών εκ των κορυφαίων και πιο αγαπημένων ηθοποιών του σύγχρονου σινεμά.

Η ταινία αφηγείται την ιστορία του Ατάρι Κομπαγιάσι, ενός 12χρονου προστατευόμενου του διεφθαρμένου Δημάρχου Κομπαγιάσι. Όταν, με Προεδρικό Διάταγμα, αποφασίζεται να μεταφερθούν όλοι οι σκύλοι της πόλης Μεγκασάκι σε μία αχανή χωματερή, ονόματι Νησί των Σκουπιδιών, ο Ατάρι ξεκινά μόνος του την αναζήτηση του σκύλου-σωματοφύλακά του, Σποτς.

Εκεί, με τη βοήθεια μίας αγέλης ημίαιμων φίλων, αρχίζει ένα επικό ταξίδι που θα καθορίσει την τύχη και το μέλλον ολόκληρης της Νομαρχίας.

Η δημιουργία της ταινίας οφείλεται στις απίθανες ιδέες του Γουές Άντερσον και των Ρόμαν Κόπολα, Τζέισον Σβάρτσμαν και Κουνίτσι Νομούρα που, όπως παραδέχεται ο Άντερσον, κάθισαν όλοι μαζί και συζήτησαν για σκυλιά, χωματερές, παιδικές περιπέτειες και ιαπωνικές ταινίες του '50 και του '60.

Η ιδέα ήταν να πάνε πίσω στις ρίζες του stop-motion animation, να σκεφτούν εκ νέου πώς μπορείς να δώσεις ζωή σε κάτι άψυχο και να χτίσεις, τελικά, κάτι που θα φαίνεται χειροπιαστό, γεμάτο συναισθήματα και πάθος για ζωή.

Δείτε ένα αποκλειστικό κλιπ όπου ο Boss, ο σκύλος που υποδύεται ο Μπιλ Μάρεϊ, δίνει μια σύντομη περιγραφή του ρόλου του, με την αναγνωρίσιμη φωνή του ηθοποιού.

Το «Νησί των Σκύλων» κυκλοφορεί στους κινηματογράφους την Πέμπτη 19 Απριλίου από την Odeon.

 
Lifo Picks

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ