0
LIFO PICKS

«Κυριακές»

Ο Mischa Rozema και οι PostPanic Pictures κάνουν το ντεμπούτο τους με την ταινία μικρού μήκους «Κυριακές» («Sundays»), που θα λειτουργήσει ως proof-of-concept για τη μεγάλου μήκους που πρόκειται να ακολουθήσει. Το πολυαναμενόμενο «Κυριακές» υποστηρίχθηκε από τη διεθνή δημιουργική κοινότητα εφόσον δόθηκαν πάνω από 50 εκ. δολάρια μέσα από το Kickstarter μόνο και μόνο για τα γυρίσματα της ζωντανής δράσης στο Μεξικό. Την ταινία έχει σκηνοθετήσει ο Mischa Rozema.

Τοποθετημένη στην Πόλη του Μεξικού, κάπου στο μέλλον, και με πρωταγωνιστή τον Αμερικανό ηθοποιό Brian Petsos και την Μεξικανή Sofia Sisniega, οι «Κυριακές» είναι μια φιλόδοξη ταινία μικρού μήκους επιστημονικής φαντασίας με φιλοσοφικές ανησυχίες. Η υπόθεση διαδραματίζεται σε ένα δυστοπικό μέλλον, όπου ο πρωταγωνιστής της ιστορίας δυσκολεύεται να ξεχωρίσει την πραγματικότητα από το όνειρο. Υφολογικά, η ταινία κινείται ανάμεσα σε «Blade Runner», «Inception», με κάτι από την ψυχεδέλεια των David Lynch και Terry Gilliam.

Το φιλμ παρακολουθεί τον Αμερικανό ηθοποιό Brian Petsos να ερμηνεύει τον Μπεν, έναν τύπο που βιώνει το τέλος του κόσμου, σαν ένα σταθερό και επαναλαμβανόμενο εφιάλτη. Μια ανάμνηση ενός παρελθόντος, μιας ζωής που δεν ανήκει σε αυτόν. Όταν ο Μπεν αρχίζει να θυμάται την Ισαμπέλ (Sofia Sisniega), τη μόνη αγάπη που έχει γνωρίσει ποτέ, συνειδητοποιεί ότι λείπει από τη ζωή του. Αρχίζει μια υπαρξιακή κάθοδο στη σύγχυση και την απελπισμένη ανάγκη να ανακαλύψει την αλήθεια. Την ίδια ώρα η πραγματικότητα αποκαλύπτει έναν εκπληκτικό, σοκαριστικό και μπερδεμένο σκοτεινό κόσμο. Έναν κόσμο που δεν είναι σαφώς δικός του.



Lifo Picks

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ