0
LIFO PICKS

Jackie: δείτε ένα αποκλειστικό κλιπ από την πολυαναμενόμενη ταινία που βγαίνει αύριο στις αίθουσες

Η Natalie Portman (The Black Swan, Thor, V for Vendetta) είναι η Jackie στο ομώνυμο φιλμ του ταλαντούχου Χιλιανού σκηνοθέτη Pablo Larraín (No, The Club, Neruda), το οποίο μετά την πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ Βενετίας, εξασφάλισε μια θέση στην οσκαρική κούρσα για τον πρώτο γυναικείο ρόλο και τη μουσική.

Μετά τη δολοφονία του Προέδρου Kennedy στις 22 Νοεμβρίου του 1963, η Πρώτη Κυρία Jacqueline Kennedy παλεύει με το πένθος και την αγωνία να επανακτήσει την πίστη της, να παρηγορήσει τα παιδιά της, να αδειάσει το σπίτι που ανακαίνισε με πολύ κόπο, να οργανώσει την κηδεία του άντρα της και να προσδιορίσει την πολιτική κληρονομία του συζύγου της. Η Jacqueline Kennedy ήταν μόλις 34 ετών όταν ο σύζυγος της εκλέχθηκε Πρόεδρος των ΗΠΑ. Ήταν κομψή και μυστηριώδης, έγινε αυτόματα ένα παγκόσμιο είδωλο, μια από τις πιο διάσημες γυναίκες στον κόσμο. Το γούστο της στα ρούχα, στη διακόσμηση και στις τέχνες ήταν αντικείμενο θαυμασμού σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Η βραβευμένη πρωταγωνίστρια παραδίδει μαθήματα υποκριτικής, καθώς αφομοιώνει έναν υπαρκτό εμβληματικό χαρακτήρα και τον μεταπλάθει σε μια εξίσου συμβολική κινηματογραφική ηρωίδα που στέκει αυτούσια στον άρτιο και ευαίσθητο κόσμο του σκηνοθέτη. Ο Pablo Larraín ζωνταντεύει το σενάριο του Noah Oppenheim (Βραβείο Καλύτερου Σεναρίου, Φεστιβάλ Βενετίας) ξεπερνά τις συμβάσεις μιας χολιγουντιανής αυτοβιογραφίας και βυθίζεται στις διαφορετικές εκφάνσεις μιας κατά τα άλλα υπερ-εκτεθειμένης προσωπικότητας στις πιο δύσκολες μέρες της ζωής της. Η Jackie μας ανοίγει μια πόρτα στον ιδιωτικό κόσμο μιας από τις πιο αγαπημένες αμερικανικές προσωπικότητες, μιας μυστηριώδους και απόμακρης γυναίκας που παλεύει με την πίστη, την ιστορία, τον μύθο και την απώλεια.

Δείτε ένα αποκλειστικό κλιπ από την ταινία, λίγο πριν την κυκλοφορία της στους κινηματογράφους από τη Feelgood.

Lifo Picks

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ