0
LIFO PICKS

Δείτε πρώτοι το βίντεο από τη multimedia παράσταση για τον Λευτέρη Βογιατζή

Τα τελευταία λόγια του Ρουτ, του ήρωα από το «Θερμοκήπιο» του Χάρολντ Πίντερ που ερμήνευσε μοναδικά ο Λευτέρης Βογιατζής στο Θέατρο της οδού Κυκλάδων το 2011, ακούγονται στο αποκλειστικό βίντεο από την παράσταση «Hommage».

Συνδυάζοντας εικόνες, ντοκουμέντα, ήχους, βιντεοπροβολές και αρχειακό υλικό, το «Hommage» επιδιώκει να μυήσει τους θεατές στο έργο του Λευτέρη Βογιατζή. Η σύλληψη και η σκηνοθεσία ανήκουν στον Σπύρο Αλιδάκη που υπήρξε βοηθός του σημαντικού δημιουργού του θεάτρου.

Με σημείο εκκίνησης το Θέατρο της Οδού Κυκλάδων, το έργο και στοιχεία της προσωπικής ζωής του Λευτέρη Βογιατζή και με αφορμή την επί 30 χρόνια ιδιαίτερη σχέση που ανέπτυξε με τον ιστορικό αυτό χώρο και την αέναη μεταμόρφωσή του, οι θεατές, ήδη από την είσοδό τους στο χώρο, θα ακολουθούν μια «ξενάγηση».

Στην «ξενάγηση» αυτή, όλοι οι χώροι του Θεάτρου θα ζωντανεύουν και οι ίδιοι θα διεισδύουν σε μια υπαρξιακή αναζήτηση, όπου ο θάνατος, ο έρωτας και η τέχνη συντίθενται και αποσυντίθενται ξανά και ξανά.

Στην παράσταση συμμετέχουν ζωντανά ή κινηματογραφημένοι καταξιωμένοι ηθοποιοί και συντελεστές, παλιοί και νέοι συνεργάτες του Θεάτρου.

Συντελεστές

Σύλληψη | Σκηνοθεσία: Σπύρος Αλιδάκης

Σκηνικά | Κοστούμια: Γεωργία Μπούρδα

Μουσική: Γιάννης Λούκος

Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου

Κίνηση | Χορογραφία: Φώτης Νικολάου

Κινηματογραφικοί φωτισμοί | Κάμερα: Γιώργος Ταμπακάκης

Δραματουργία: Κατερίνα Ζερβουδάκη

Βοηθόςσκηνοθέτη: Κατερίνα Κουτσοχερίτη

Επικοινωνία: Άρης Ασπρούλης

ΟργάνωσηΠαραγωγής: Στέλλα Μαυροειδή

 

Παίζουν: Περικλής Μουστάκης, Νέστορας Κοψιδάς,  Βάλια Παπαχρήστου, Σμαράγδα Αδαμοπούλου και Γιάννης Σαβουιδάκης.

Σε κάθε παράσταση θα εμφανίζεται ανά διήμερο ένας παλιός ή νέος συνεργάτης του Λευτέρη Βογιατζή. Οι πρώτοι 4 guests είναι: Περικλής Μουστάκης 4-5.12, Αργύρης Πανταζάρας 11-12.12, Αμαλία Μουτούση 18-19.12, Μαρία Σκουλά 25-26.12. Οι υπόλοιποι θα ανακοινωθούν.

 

Συμμετέχουν κινηματογραφικά: Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Στεφανία Γουλιώτη, Δημήτρης Καταλειφός, Λουκία Μιχαλοπούλου, Γεράσιμος  Μιχελής, Αμαλία Μουτούση, Γιάννης Νταλιάνης, Αργύρης Πανταζάρας, Αλεξάνδρα Παντελάκη, Νικόλας Παπαγιάννης, Μαρία Σκουλά, Σμαράγδα Σμυρναίου, Θάνος Τοκάκης κ.ά.

Info

04/12 έως 09/01

Θέατρο Οδού Κυκλάδων

Κυκλάδων 11 & Κεφαλληνίας, Κυψέλη, 210 8217877

Δευτέρα και Τρίτη: 21:00

Εισιτήριο: 10- 15 ευρώ

Προβλεπόμενη διάρκεια παράστασης: 80 λεπτά

(Λόγω της δομής της παράστασης, οι θεατές θα παραμένουν έξω από την είσοδο του Θεάτρου επί της Οδού Κυκλάδων ως τις 21.00, όπου θα ανοίγουν οι πόρτες του Θεάτρου για τη διεξαγωγή της παράστασης.)

Lifo Picks

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ