16.3.2012 | 12:44

Bleep Radio Lifotape

Πολλά, πολλά, πάρα πολλά τραγούδια από το bleep-radio.gr.

 
Bleep Radio Lifotape

 

Q&A με τους Γιάννη Χάμαλη και Απόστολος Ανδρεάδη

 

Ποτέ ξεκίνησε το bleep-radio.gr; Η μέρα γέννησης του σταθμού είναι 10 Ιανουάριου του 2011, αν και η σύλληψη της ιδέας, με χαρτί και μολύβι είχε έρθει 8 μήνες πιο μπροστά.

 Η καθυστέρηση αυτή οφείλετε στο ότι η ιδέα ξεκίνησε από το facebook, που αποτέλεσε και το μέσο γνωριμίας των bleepers. Οι παραγωγοί 26 μέχρι στιγμής, κατοικούμε σε διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας και εκπέμπουμε όλοι από το σπίτι μας. Οι ηλικίες μας ποικίλες, ενώ πέρα από αυτό υπάρχει ο συνδυασμός έμπειρων μουσικών παραγωγών που μεταλαμπαδεύουν την εμπειρία τους στους λιγότερο έμπειρους. Είμαστε μια internetικη παρέα και όχι μόνο, που επιθυμεί διακαώς να μοιραστεί το πάθος της για τη μουσική και γενικότερα για τη τέχνη.

Γιατί ξεκινάτε το πρόγραμμα στις 12 το μεσημέρι; Επιθυμία μας είναι να ξεκινάμε τις αναμεταδόσεις ζωντανών εκπομπών από τις 8 το πρωί, δυστυχώς ακόμη όμως δεν έχουμε βρει τους κατάλληλους ανθρώπους για να καλύψουν τις ώρες αυτές.

Πως θα περιέγραφες το ύφος του σταθμού; Ως ένα ελεύθερο ιντερνετικό ραδιόφωνο χωρίς λογοκρισίες και playlist. Σήμερα το Bleep Radio αποτελείται από ανθρώπους που μοιράζονται το ίδιο πάθος και θέλουν να εκφράζονται ελεύθερα. Στόχος μας είναι η διαδραστική επικοινωνία ακροατή – μουσικού παραγωγού και η ανταλλαγή απόψεων, κάτι το οποίο φαίνεται στα events που έχει πραγματοποιήσει ο Bleep αλλά και στην μουσική που αναμεταδίδεται, μιας και τους δίνεται η δυνατότητα να ψηφίσουν τα αγαπημένα τους κομμάτια μέσα από τις φόρμες του site.

 Μουσικά που κινείστε; Η μουσική μας είναι ένα μουσικό κολάζ, μπορεί κάποιος να ακούσει από alternative dance, indie, post-punk, trip-hop, electroclash, hip-hop, alt-rock , γενικότερα electronica (από downtempo house, progressive, dubstep, dnb, μέχρι minimal techno) ακόμα και pop. Με λίγα λόγια το Bleep Radio δεν φοράει μουσικές ταμπέλες. Οι παραγωγοί του υποστηρίζουν, ο καθένας με το δικό του ξεχωριστό τρόπο, μουσικές υψηλής αισθητικής από όλο τον κόσμο γιατί απλούστατα πιστεύουμε ότι η «καλή» μουσική πέρα το ότι αποτελεί το πιο ισχυρό μέσο επικοινωνίας των ανθρώπων από κάθε σημείο της γης, είναι και το πιο ισχυρό όπλο απέναντι στην μοναξιά, τη μισαλλοδοξία, τον φόβο, τον ρατσισμό.

Πες μου κάποιους λόγους που θες να συντονιστώ στον bleep-radio.gr; Το Bleep Web Radio απευθύνεται σε ανθρώπους με ανοιχτά μυαλά, που θέλουν κάτι διαφορετικό στα ακούσματα τους από το hitακι ή το beatακι, όπως συνηθίζεται να λέγεται, των τελευταίων δυο βδομάδων. Επιθυμούμε να συστήσουμε ανεξάρτητους δημιουργούς από όλο τον κόσμο όπως και καινούργια είδη μουσικής που σίγουρα αντλούν ήχους και μοτίβα από το παρελθόν, αλλά δημιουργούν καινούργιες μουσικές πλατφόρμες . Πιστεύουμε ότι η μουσική δεν έχει σύνορα και ότι με σεβασμό, αλλά κυρίως με ενθουσιασμό, μπορούμε να προσεγγίσουμε τόσο τους εραστές του παλιού καλού ραδιοφώνου που ήταν κυρίως διδακτικό, ενημερωτικό, βαθύτατα πολιτιστικό, όσο και τους λάτρεις ενός πιο σύγχρονου ραδιοφώνου που έχει ως επίκεντρο την ανθρώπινη επικοινωνία, τις πληροφορίες για άλλες κουλτούρες, την ψυχαγωγία.

 Τι απαντάς στην αιώνια ερώτηση: ακούει κανείς web radio; Σαφώς και ακούει ο ακροατής οτιδήποτε είναι καλό στα αυτιά του, από αποψη ποιότητας ήχου και λόγου , άσχετα αν αυτό είναι, είτε μέσω ιντερνετ είτε μέσω ερτζιανών. Η αλήθεια είναι ότι καθώς αναπτύσσεται η τεχνολογία και η πρόσβαση στο ιντερνετ, όλο και περισσότερος κόσμος θα προσελκύεται από τα web radios

Την ελληνική νέα-αγγλόφωνη -σκηνή πως την αντιμετωπίζετε; Ελληνόφωνη και αγγλόφωνη αντιμετωπίζεται με το ίδιο τρόπο μιας και είναι ελληνική ,αρκεί μουσικά να μπορεί να υποστηριχτεί από το σταθμό μας.  Ενισχύουμε και υποστηρίζουμε την προσπάθεια τους μέσα από συνεντεύξεις, προώθηση συναυλιών και συστηματικής μετάδοσης τραγουδιών.

Πέρα από το web-radio τι άλλο μπορεί να βρει κανείς στο bleep; Αν δείτε το site του σταθμού: bleepradio.gr, θα καταλάβετε ότι μας απασχολούν τόσο το cinema, η video-art, το βιβλίο, όσο και οι εναλλακτικές προτάσεις-παρουσιάσεις  μορφών τέχνης. Επιθυμούμε να προβάλλουμε τους πιο πρωτοπόρους καλλιτέχνες όπως και τους πιο αξιοσημείωτους μουσικούς δημιουργούς της εποχής μας, πλέον όχι μόνο μέσω του facebook και άλλων κοινωνικών δικτύων όπως το twitter ,myspace, mixcloud και soundcloud.

 

I:www.bleepradio.gr www.facebook.com/bleepradio.gr

https://twitter.com/#!/BleepRadiohttp://soundcloud.com/bleep-web-radio

http://www.mixcloud.com/bleepwebradio/

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΟΙΝΟΥ:

ΨΗΦΟΙ (1)
Κανονικό μέγεθος σώματος κειμένου Μεγέθυνση σώματος κειμένου +1 Μεγέθυνση σώματος κειμένου +2 
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ LIFOTAPE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΟΙΝΟΥ:

ΨΗΦΟΙ (1)

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
Deep house Lifotape από τον Theo Tag

Deep house Lifotape από τον Theo Tag

Μελωδικός αισθησιασμός για ένα ανοιξιάτικο Σαββατοκύριακο
 
Lifotape: Λίγο μέταλ ρε παιδί μου!

Lifotape: Λίγο μέταλ ρε παιδί μου!

Οι Albert, Revolted Masses και Trigger δημιουργούν για πρώτη φορά ένα μέταλ lifotape. Το Σάββατο έχουν και συναυλία..
 
Lifotape: Friday 10 - Γυναίκες !

Lifotape: Friday 10 - Γυναίκες !

.. (και κάποιοι άντρες) 5 Ελληνίδες και 5 ξένες σε ένα παράξενο μαλλιοτράβηγμα.
 
Lifotape: Friday 10 - 2012 & Manos

Lifotape: Friday 10 - 2012 & Manos

Πέντε τραγούδια που άκουσα πολύ το 2012 "δεμένα" με πέντε αριστουργήματα του Μάνου Χατζιδάκι.
 
Lifotape by Bodj Vol 2

Lifotape by Bodj Vol 2

Ένα uptempo mix για τις γιορτές..
 
Mr StatiK Lifotape Vol.2

Mr StatiK Lifotape Vol.2

Ο πιο ψηλός dj της Αθήνας σε μια εκλεκτική χορευτική στιγμή!
 
Mr Z Lifotape!

Mr Z Lifotape!

Lifotapes are back!
 
Reunion 2002: PALOMA!

Reunion 2002: PALOMA!

Τι μουσική άκουγες αν τελείωνες το σχολείο το 2002; Η Παλόμα Ζιώγα είναι εδώ για μας!
 
Mixtape by Death in Vegas

Mixtape by Death in Vegas

Ακούστε το set του Richard Fearless των Death in Vegas που έρχονται στην Αθήνα την Παρασκευή.
 
Reunion 1992: RINETTA

Reunion 1992: RINETTA

Τι μουσική άκουγες αν τελείωνες το σχολείο το 1992; Η Ρινέττα Κοσκινίδου μας κράτησε το χέρι και μας έδωσε φτερά και επιλογές.
 
Pirins Obi Mixtape

Pirins Obi Mixtape

Ο Prins Obi των Baby Guru μας ετοιμάζει για την καλοκαιρινή επέλαση του συγκροτήματος.
 
Hugo Capablanca Lifotape

Hugo Capablanca Lifotape

Αυτός ο κύριος με το παράξενο όνομα.
 
Reunion 1973: Τρέλα για επανάσταση

Reunion 1973: Τρέλα για επανάσταση

Τι μουσική θα άκουγες αν τελείωνες το σχολείο το 1973; With a little help from Ρούλα Γεωργακοπούλου.
 
Reunion 1991: Επιστροφή στην ποιότητα

Reunion 1991: Επιστροφή στην ποιότητα

Τι μουσική θα άκουγες αν τελείωνες το σχολείο το 1991; Το γόρδιο δεσμό λύνει η Τίνα Παππά.
 
Lifotape by Manolaco

Lifotape by Manolaco

Λίγο πριν συναντήσει τον Reboot στο Γκάζι το Σάββατο .
 
Reunion 2005: Altermainstream καταστάσεις

Reunion 2005: Altermainstream καταστάσεις

Εσύ τι μουσική θα άκουγες αν τελείωνες το σχολείο το 2005; Η σοφή Μαριάννα Φιλιππίδη μας καθοδήγησε στα σωστά μονοπάτια
 
Reunion 2004: Εθνική παλιγγενεσία

Reunion 2004: Εθνική παλιγγενεσία

Τι μουσική θα άκουγες αν τελείωνες το σχολείο το 2004;
 
Dagritape....

Dagritape....

"The six d.o.g.s Annual Midnight Theme-less Silly Project Masquerade Ballifotape" by K. Dagritzikos.
 
Νι να νάι καραντίσκογλου!

Νι να νάι καραντίσκογλου!

Μια πρόγευση για την εμφάνιση των Baris K, Minas Bashekim και Undomondo στο AΒΛ αυτό το Σάββατο.
 
Reunion 1995: Όταν έκλαψαν και τα τσιμέντα

Reunion 1995: Όταν έκλαψαν και τα τσιμέντα

Τι μουσική θα άκουγες αν τελείωνες το σχολείο το 1995; Η Μαρκέλλα Ανδρικάκη, ένα χαμένο νιάτο, μας έδωσε τα φώτα της.
 
Lifotape from Mars

Lifotape from Mars

Όταν τα πράγματα πάνε πολύ άσκημα κοιτάμε ψηλά. To Lifotape, κομψοτέχνημα, του θεσσαλονικιού Άρη Μπούρα.
 
Reunion 2000: "Εσύ σε ποιο κλαμπ βγαίνεις;"

Reunion 2000: "Εσύ σε ποιο κλαμπ βγαίνεις;"

Τι μουσική θα άκουγες αν τελείωνες το σχολείο το 2000; Ρωτήσαμε για κάποια τραγούδια την Αριστέα Δόγκανου και συμπληρώσαμε τα υπόλοιπα.
 
Reunion 1986: To μεγαλείο της βάτας.

Reunion 1986: To μεγαλείο της βάτας.

Τι μουσική θα άκουγες αν τελείωνες το σχολείο το 1986; Ρωτήσαμε για κάποια τραγούδια τον Μάνο Μπούρα και συμπληρώσαμε τα υπόλοιπα.
Ταξινόμηση:
1 σχόλιο  (1 Ψήφοι)
Προηγούμενα 1 Επόμενα
 
avatar
Ανώνυμος/η 21.3.2012 | 16:49
Προηγούμενα 1 Επόμενα