Skateboarding στην Παλαιστίνη

Skateboarding στην Παλαιστίνη Facebook Twitter
0

Ο ακτιβιστής, κινηματογραφιστής, και δεινός skater Sirus F. Gahan δημοσίευσε πριν λίγες μέρες ένα σύντομο δεκάλεπτο φιλμ από την εμπειρία του στην Παλαιστίνη, καταγράφοντας το έργο της σκωτσέζικης μη κυβερνητικής οργάνωσης SkatePal που δραστηριοποιείται στην ταραγμένη χώρα. Σκοπός της SkatePal είναι να προσφέρει μία ανέμελη, δραστήρια, και δημιουργική διέξοδο στα παιδιά της Παλαιστίνης, μέσω της εκμάθησης του skate.


Μέχρι τώρα η οργάνωση έχει κατασκευάσει τρία ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις σε περιοχές της χώρας, στα πρότυπα των δυτικών skate parks, με σκοπό να δημιουργήσει σταδιακά μία κοινότητα νέων που θα διδάσκουν στα μικρότερα παιδιά την χαρά του skateboarding.

Οι πρώτοι δάσκαλοι είναι skaters που συνεργάζονται εθελοντικά με την SkatePal και ταξιδεύουν μέχρι την Παλαιστίνη γι' αυτό τον σκοπό. "Στο πρώτο μας ταξίδι συναντήσαμε ελάχιστους μόνο skaters, οι οποίοι μάλιστα είχαν ξεκινήσει να μαθαίνουν skate πριν έξι μόλις μήνες" λέει ο Charlie Davis, ο ιδρυτής της οργάνωσης.


"Απ' όσο ξέρουμε επρόκειτο για τους πρώτους skaters σε ολόκληρη τη χώρα. Σκοπός μας είναι να συστήσουμε το άθλημα του skateboard στη χώρα, και να δημιουργήσουμε μία κοινότητα που θα μπορούσε κάλλιστα να εξελιχθεί σε μία skate σκηνή που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις αντίστοιχες του δυτικού κόσμου."


"Το σημαντικότερο όμως έργο είναι η απίστευτα θετική επίδραση που έχει στην ψυχολογία αυτών των παιδιών, που έτυχε να ζουν σε μία από τις ταραγμένες χώρες του κόσμου, η δυνατότητα να μαθαίνουν κάτι νέο και να ζουν έστω για λίγο όπως αρμόζει στην ηλικία τους. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η φιλανθρωπία δεν σταματάει μόνο στην ιατροφαρμακευτική ή την οικονομική βοήθεια." -A.Γ.

Skateboarding in Palestine

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ