Η επανεμφάνιση της Μόνικα Λεβίνσκι

Η επανεμφάνιση της Μόνικα Λεβίνσκι Facebook Twitter
3

Στόχος της είναι μια «πολιτισμική επανάσταση» που θα τερματίσει τον εκφοβισμό στο ίντερνετ, έχοντας σχετική εμπειρία από το παγκόσμιο σκάνδαλο της δεκαετίας του '90.

#HereWeGo ήταν το πρώτο μήνυμα της Μόνικα Λεβίνσκι. Πέντε ώρες μετά, ένα ακόμη tweet και 23.000 followers που φαίνεται ότι ενδιαφέρονται για τι έχει να πει η πρώην βοηθός του Λευκού Οίκου, η οποία τώρα δηλώνει «ακτιβίστρια, δημόσιος ρήτορας και συνεργάτης του Vanity Fair.»

Το δεύτερο tweet ήταν για τη συμμετοχή της σε ένα φόρουμ που διοργάνωσε περιοδικό Forbes με τίτλο «30 άνθρωποι κάτω των 30».

«Το όνομα μου είναι Μόνικα Λεβίνσκι, αν και πολλές φορές που έχουν δώσει συμβουλή να το αλλάξω ή με έχουν ρωτήσει γιατί δεν το έχω αλλάξει ακόμα», είπε η Μόνικα στο κοινό του 30 Under 30 που έγινε στη Φιλαδέλφεια. «Εξακολουθώ να είμαι η Μόνικα Λεβίνσκι.»

Η επανεμφάνιση της Μόνικα Λεβίνσκι Facebook Twitter
Φέτος μίλησε σε ένα αφιέρωμα του Vanity Fair για τις αυτοκτονικές της τάσεις και για τη δυσκολία της να βρει δουλειά, λόγω του παρελθόντος της

Η Λεβίνσκι δηλώνει ότι έσπασε την δεκαετή της σιωπή για να ανακοινώσει τη νέα της αποστολή, που είναι το τέλος του cyberbullying στη σημερινή διαδικτυακή κοινωνία. Στόχος της είναι μια «πολιτισμική επανάσταση» που θα τερματίσει τον εκφοβισμό στο ίντερνετ, έχοντας σχετική εμπειρία από το παγκόσμιο σκάνδαλο της δεκαετίας του '90.

«Ήμουν ο patient zero», δήλωσε η σήμερα σαραντάχρονη Λεβίνσκι σε ένα κοινό χιλίων ατόμων. «Ήμουν ο πρώτος άνθρωπος του οποίου η φήμη καταστράφηκε σε παγκόσμιο επίπεδο μέσω του ίντερνετ. Τότε δεν υπήρχε το Facebook, το Twitter ή το Instagram. Αλλά υπήρχε το κουτσομπολιό, τα νέα και τα σάιτ για διασημότητες γεμάτα με σχόλια. Φυσικά όλα γινόταν στο ρυθμό που πολύ αργού dialup. Όμως η ιστορία κατάφερε να κάνει το γύρο του κόσμου. Ήταν ένα viral φαινόμενο που μάλλον ήταν το πρώτο viral φαινόμενο.»

«Περνούσα τις μέρες μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή μου φωνάζοντας 'Θεέ μου!' και 'δεν μπορώ να πιστέψω ότι έγραψαν κάτι τέτοιο' ή 'αυτό είναι απομονωμένο από τα συμφραζόμενα'. Και αυτές ήταν οι σκέψεις που διέκοπταν την επαναλαμβανόμενη που βρισκόταν στο κεφάλι μου συνεχώς, σαν μάντρα: 'θέλω να πεθάνω'.»

Το μέσο είναι καινούριο, αλλά αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η πρώην βοηθός του Λευκού Οίκου «έσπασε τη σιωπή της». Το 1999 κυκλοφόρησε το βιβλίο «Monica's Story» για το οποίο συνεργάστηκε με τον συγγραφέα Andrew Morton. Μετά ακολούθησε η διάσημη συνέντευξη με Μπάρμπαρα Γοουόλτερς το 2000, που είχε στόχο να ξεκαθαρίσει τη θέση της. Το 1999 σχεδίασε τσάντες, τη συλλογή 'the real Monica', που έκανε επιτυχία. Φέτος μίλησε σε ένα αφιέρωμα του Vanity Fair για τις αυτοκτονικές της τάσεις και για τη δυσκολία της να βρει δουλειά, λόγω του παρελθόντος της. Αλλά κάθε φορά που η Μόνικα σπάει τη σιωπή της, μετά από την αρχική κάλυψη του γεγονότος, ακολουθεί αδιαφορία. Ίσως τώρα, που είναι σε θέση να ελέγχει την πληροφορία μέσω του twitter, καταφέρει να κάνει την αλλαγή που επιθυμεί.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

2 σχόλια