Νέες φωτογραφίες από την αποψινή διαδήλωση υπέρ της παραμονής στην Ευρώπη

Νέες φωτογραφίες από την αποψινή διαδήλωση υπέρ της παραμονής στην Ευρώπη Facebook Twitter
66

Φωτ.: Νikos Libertas/ SOOC

 

Την παραμονή της χώρα μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και το ευρώ, ζήτησαν οι πολίτες που ανταποκρίθηκαν σήμερα το απόγευμα στο κάλεσμα, που έγινε μέσω των social media, για συγκέντρωση στην Πλατεία Συντάγματος.


Κρατώντας στα χέρια τους ελληνικές σημαίες, αλλά και σημαίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με κεντρικό σύνθημα «Μένουμε Ευρώπη» οι διαδηλωτές θέλησαν να εκφράσουν – όπως ανέφερε και το σχετικό κάλεσμα που έγινε μέσω του διαδικτύου - την ανησυχία τους για τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους.


Ο κόσμος άρχισε να συγκεντρώνεται περίπου στις 7:30 το απόγευμα στην Πλατεία Συντάγματος, αλλά πολύ γρήγορα μεταφέρθηκε και μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη κλείνοντας την λεωφόρο Αμαλίας. Μάλιστα αρκετοί από τους διαδηλωτές ανέβηκαν και τις σκάλες που οδηγούν στο προαύλιο της Βουλής, παραμένοντας εκεί για αρκετή ώρα.


Οι διαδηλωτές εκτός από τις σημαίες κρατούσαν και αρκετά πανό γραμμένα τόσα στα ελληνικά όσο και στα αγγλικά, με συνθήματα υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ.


Το «παρών» στη σημερινή διαδήλωση έδωσαν πολλά στελέχη της ΝΔ αλλά και του Ποταμιού.

Νέες φωτογραφίες από την αποψινή διαδήλωση υπέρ της παραμονής στην Ευρώπη Facebook Twitter
Νέες φωτογραφίες από την αποψινή διαδήλωση υπέρ της παραμονής στην Ευρώπη Facebook Twitter
Νέες φωτογραφίες από την αποψινή διαδήλωση υπέρ της παραμονής στην Ευρώπη Facebook Twitter
Νέες φωτογραφίες από την αποψινή διαδήλωση υπέρ της παραμονής στην Ευρώπη Facebook Twitter
Νέες φωτογραφίες από την αποψινή διαδήλωση υπέρ της παραμονής στην Ευρώπη Facebook Twitter
Νέες φωτογραφίες από την αποψινή διαδήλωση υπέρ της παραμονής στην Ευρώπη Facebook Twitter
Νέες φωτογραφίες από την αποψινή διαδήλωση υπέρ της παραμονής στην Ευρώπη Facebook Twitter
Νέες φωτογραφίες από την αποψινή διαδήλωση υπέρ της παραμονής στην Ευρώπη Facebook Twitter
Νέες φωτογραφίες από την αποψινή διαδήλωση υπέρ της παραμονής στην Ευρώπη Facebook Twitter
Νέες φωτογραφίες από την αποψινή διαδήλωση υπέρ της παραμονής στην Ευρώπη Facebook Twitter

66

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

19 σχόλια
Παραμονή στην Ευρώπη; 300 ευρώ με όλα πληρωμένα.Τόσο απαιτούν. Όχι να τους δώσουμε για ταξιδάκι στην Βουλγαρία. Αλλά να μας δώσουν για μισθό δουλοπάροικου. Κάτι Ευρωπαϊκές πείνες που έρχονται...Να πάρετε τώρα την συνταγή από την γιαγιά πως γίνεται ψωμί από χαρουπάλευρο και από τον παππού πως δωροδοκούνται οι Γερμανοί χωρίς να προσβάλλονται. Τώρα πριν είναι αργά. Αυτή η βάση δεδομένων από τις προηγούμενες γενιές είναι ανεκτίμητη για την επιβίωση στην "Νέα" αλλά που θυμίζει πολύ την παλιά Ευρώπη. Η Ευρώπη ποτέ δεν αλλάζει...Μόνο από ποδήλατα, μοτοσυκλέτες, ράδια, και μάουζερ πήγαμε στις ίδιες Γερμανικές μάρκες αλλά κουρσάρες, ψηφιακές τηλεοράσεις, υποβρύχια, και χρέη, πολλά χρέη.
Χάρηκα που είδα ανθρώπους να διαδηλώνουν και να υπερασπίζονται την άποψη τους ανεμπόδιστα και ας διαφωνώ μαζί τους (στο σκέλος συμφωνία ¨με κάθε κόστος¨).Θα τους πρότεινα να μην αφήνουν Άδωνι, Βορίδη, Μητσοτάκη, Δένδια και τους υπόλοιπους που ήταν ανάμεσα τους να τους καπελώνουν και να τους εκμεταλεύονται.Διαδηλώσατε δίπλα στον μιζαδόρο της Siemens, μέλος της οικογένειας ¨σύμβολο¨ του νεποτισμού και του ρουσφετιού, τον τσεκουράτο ακροδεξιό, τον Άδωνι (δεν χρειάζεται σχόλιο) και αυτόν που διαδήλωνε χθές ενώ ήθελε να κυρήξει παράνομες τις διαδηλώσεις όταν κυβερνούσε. Σε αυτούς που ουσιαστικά (μαζί με τους ΠΑΣΟΚους) δημιούργησαν αυτό που σιχαίνεστε.Εύχομαι επίσης σε όσους δεν έχουν ξανακατέβει σε συγκέντρωση, αν χρειαστεί να ξανακατεβείτε, να μην αντιμετωπίσετε ποτέ δακρυγόνα, και σικέ ¨ντου¨ δήθεν αναρχικών (παρακρατικών) στα ΜΑΤ ώστε να δικαιολογηθεί βίαιη επέμβαση πάνω σας.
gong, νομίζω πως δεν είναι ανεγκέφαλοι όσοι διαδηλώνουν υπέρ των σκληρών μέτρων που προτείνουν στην ελληνική κυβέρνηση. Κλίνω προς την άποψη ότι με αυτή τη θέση τους εξυπηρετούν τα στενά τους συμφέροντα. Ανεγκέφαλοι είναι όσοι αμέτοχοι πιστεύουν αυτό που προσπαθεί να τους περάσει η προπαγάνδα, αυτό που με περισσή "αντικειμενικότητα" προβάλλουν και σχολιάζουν τα διαπλεκόμενα.
Την ώρα που η Ελληνική αντιπροσωπεία δίνει μάχη με τους δανειστές για να πετύχει μια όσο το δυνατόν καλύτερη συμφωνία για την Ελλάδα, κάποιοι Έλληνες κάνουν διαδήλωση υπέρ του ευρώ ώστε να ασκήσουν πίεση στην Ελληνική κυβέρνηση να δεχτεί το οτιδήποτε, να υποχωρήσει στα πάντα προκειμένου να παραμείνει η χώρα στο ευρώ.Πόσο ανεγκέφαλοι πρέπει να είναι;Καλά οι διοργανωτές προφανώς είναι όργανα των δανειστών, αλλά οι υπόλοιποι;Τους είναι τόσο δύσκολο να καταλάβουν οτι αποδυναμώνουν την διαπραγματευτική θέση της χώρας μας διαδηλώνοντας υπέρ της πάση θυσία παραμονής στο ευρώ, σε μια τέτοια στιγμή;Γιατί δεν έκαναν τουλάχιστον τη διαδήλωση σε άσχετο χρόνο ώστε και το μήνυμά τους στην κυβέρνηση να στείλουν αλλά και να μη σαμποτάρουν επικοινωνιακά την προσπάθεια της Ελληνικής αντιπροσωπείας τη στιγμή που παλεύει για τη χώρα; Δεν καταλαβαίνουν οτι ενισχύουν την θέση των δανειστών και τη δυνατότητά τους να εκβιάζουν όταν έχουν το επιχείρημα οτι ο λαός θέλει την παραμονή στην ευρωζώνη πάση θυσία;Δεν αντιλαμβάνονται οτι ουσιαστικά διαδηλώνουν υπέρ των δανειστών και κατά της Ελλάδας;Τι να πω; Λυπάμαι πραγματικά για το μυαλό που κουβαλάνε ορισμένοι.
Α πα πα... δεξιοί αγανακτισμένοι βγήκαν να φωνάξούν "στο ευρώ πάση θυσία". Tι άλλο θα δουν τα μάτια μου; Ήρθαν τα πάνω κάτω! Οι ...ευρωπαϊστές στον δρόμο; Αντιγράφουν τώρα τα αριστεροκομμουνιστικά κόλπα; Κλείνουν τους δρόμους; Φωνασκούν; Διαδηλώνουν; Άειντε και ΣΑΝΟτερα.
Θα ειχε ενδιαφερον να βλεπαμε και τα συνθηματα που ειχαν τα πανο. Στις παραπανω φωτογραφιες, μια εικονα βλεπουμε τραβηγμενη απο διαφορετικες γωνιες. Λιγοι,πολλοι δεν εχει σημασια. Η ελευθερια να γινονται διαδηλωσεις και συγκεντρωσεις χωρις να ανοιξει μυτη ειναι το νεο κεκτημενο. Το δημοκρατικο προσωπο και κυριως η δημοκρατικη ψυχη που δειχνει αυτη η κυβερνηση, επιστεφει την Ελλαδα στην θεση που της ανηκει.
Πολύ ωραίες οι φωτογραφίες, ευχάριστο που είχε κόσμο χτες η εκδήλωση αλλά πιο πολύτιμη ανάμνηση είναι οι φάτσες με το αμήχανο ύφος καθώς και τα αποδοκιμαστικά/ειρωνικά/επιθετικά ιντερνετικά σχόλια των απανταχού Συριζαίων σε όλη την Ελλάδα αλλά και στις υπόλοιπες χώρες του υπαρκτού σοσιαλισμού (Αγγλία, Γερμανία κ.α.)...
"Μένουμε Ευρώπη" θα μας πει και ο μακιαβελικός Αλέξης όταν φέρει τα ασάλιωτα μέτρα και το ροζουλί μνημόνιο. Μόνο μην αγανακτήσετε πάλι κάποιοι πρώην αγανακτισμένοι, όχι στη λιτότητα στην αρχή και τώρα "Μένουμε Ευρώπη". Ξέρετε ποιοι είστε αυτοί.
Εγώ δεν αναφέρθηκα σε αυτό που εξουσιοδοτήθηκε να φέρει, αλλά σε αυτό που πιστεύω ότι θα φέρει στην πράξη. Ασάλιωτα μέτρα και ροζουλί μνημόνιο. Ούτε ελπίδα ούτε μετεωρίτη.
Ουδέποτε υπήρξα καραμανλικός, το αντίθετο μάλιστα. Αλλά η μεγαλύτερη στρατηγικής σημασίας κίνηση η οποία έγινε από καταβολής ελληνικού κράτους είναι η προσχώρηση της χώρας στην (τότε) Ε.Ο.Κ. το 1981, κάτι για το οποίο κοπίασε ο γέρος Καραμανλής ενώ σύσσωμη η τότε αντιπολίτευση (προεξάρχοντος του Ανδρέα Παπανδρέου) ήταν απέναντί του. Το μέγιστο λάθος των κυβερνήσεων ήταν ότι ποτέ δεν ''ενημέρωσαν'' τον κόσμο το τι σημαίνει αυτή η στρατηγικής σημασίας κίνηση για τη χώρα μας, είναι ένα ''κεκτημένο'' το οποίο πρέπει να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού όχι μόνο για εμάς, αλλά και για τις μελλοντικές γενιές. Και είναι κρίμα να φθάνουμε στο σημείο αυτό το ''κεκτημένο'' να τίθεται σε αμφισβήτηση από διάφορους τυχάρπαστους που ζούνε στην εποχή του Σιδηρού Παραπετάσματος και του Ψυχρού Πολέμου.
ακριβώς ετσι! Ο Καραμανλής εβαλε την Ελλαδα στην ΕΟΚ με την ελπίδα να εκσυγχρονιστεί η χώρα. Τώρα αμα στη συνέχεια απλώς σπαταλήσαμε τις επιχορηγήσεις που τοσο ανετα εμπαιναν στα ταμεία μας και την είδαμε αλλιως, αλλο θέμα!
Η διαφορά ειναι πως σε άλλες "συνθήκες" η αστυνομία και τα ματ θα ηταν εκει, και οχι μονο αυτο, αν έφτανε ο κόσμος μέχρι τους τσολιάδες θα ηταν εκει και τα ασθενοφόρα απο λιπόθυμους. Αυτη ειναι η διαφορά και όποιος κατάλαβε κατάλαβε.
Δικαίωμα του καθενός να διαδηλώνει γι'αυτό που υποστηρίζει και μπράβο που δεν υπήρξε παρέμβαση της αστυνομίας αλλά εαν αντι για σημαίες της Ε.Ε. ήταν τίποτα κοκκινόμαυρες τα κανάλια και οι μισοί παρευρισκόμενοι (μεταξύ άλλων οι πανελίστες της ΝΔ) θα φωνάζανε για εισβολή, καταπάτηση της δημοκρατίας κτλ
Άστο το κοκκινόμαυρες γιατί σοκάρει περισσότερο από αυτήν της Ευρώπης των λαών, σκέτο κόκκινο. ΚΚΕ ή και Σύριζα, δημοκρατικά εκλεγμένα κόμματα. Στ'αλήθεια πιστεύεις πως θα υπήρχε παρόμοια συμπεριφορά?
Δεν έχεις δίκιο, όταν βρέθηκαν στο ίδιο σημείο με τους ανθρώπους που τώρα κρατάνε τη σημαία της Ε.Ε (και καλά κάνουν), αυτοί που κρατούσαν κοκκινόμαυρες δεν έγινε τπτ από αυτά που περιγράφεις. Διαφωνείς στο ότι ο καθένας μπορεί να κρατάει ότι σημαία θέλει όταν διαδηλώνει;
Είσαι άσχετος και αδαής αν όχι προκατειλημένος και κακοήθης, όταν λες ότι οι μαυροκόκκινες συνοδεύονται από μολότοφ. Και σίγουρα διαδηλώσεις έχεις δει μόνο από την τηλεόραση. Πάλι καλά που δεν είπες ότι οι μαυροκόκκινες είναι οι σημαίες των ιπτάμενων αναρχικών δηλαδή...
δε νομίζω οτι εχει καμμια σημασία η σημαία! η συμπεριφορα των συγκεντρωμένων ή η επέμβαση των γνωστων-αγνώστων τραβαει το ζόρι!Εχεις δει ποτε να γίνεται βαβούρα σε συγκεντρώσεις του ΚΚΕ? κατακκόνινες οι σημαιες!
1 εκατομμύριο φωτογραφίες να βάλετε, ο κόσμος δεν μεγαλώνει. Ο κόσμος γέμισε το εξής κομμάτι: Από τα ΚΕΠ Συντάγματος μέχρι την Μεγάλη Βρετανία και μέχρι το ύψος του Άγνωστου Στρατιώτη. Thats all.
Πραγματικά, φαίνεται πολύ ωραίο που οι άνθρωποι διαμαρτυρήθηκαν δίπλα στους τσολιάδες και στον προαύλιο χώρο της βουλής. Διαμαρτυρία και σεβασμός σε πλήρη αρμονία όταν κάποιοι προσπαθούσαν, για πολύ καιρό, να μας πείσουν ότι σεβασμός και διαμαρτυρία δεν συνυπάρχουν. Ίσως γιατί κρίνανε εκ των εαυτών τους και τα χωρίς σεβασμό έργα τους. Και πάλι μπράβο για αυτή την πολιτισμένη συμπεριφορά του κόσμου και τις χωρίς τρομολαγνεία εικόνες!
Ναι αυτήν την στιγμή ζω άνετα και θα έπρεπε να με κόφτει αν ένα τσούρμο εγκεφαλοπλυμμένοι νομίζουν πως γίνονται Ευρωπαίοι κοσμοπολίτες και πως όπου να'ναι θα τους δώσουν νέα πακέτα Ντελόρ.
Επίσης μου άρεσε το "γκρουπούσκουλα" για τους αναρχικούς.Αν πάντως κάποιος με απειλούσε με πιστόλι και μου έβαζε δίλημμα "Εξαρχειώτικα VS Ευρωενωσιακά γκρουπούσκουλα" θα προτιμούσα τους πρώτους.Σαν τρίτη optimal επιλογή θα ήταν η σφαίρα.
Θα μπορούσα να σου πω πολλά επ'αυτού αλλά θα περιοριστώ σε αυτό: Η ζωή σου εκτός θα είναι πολύ χειρότερη--και όχι μόνον από πλευράς χρημάτων. Θα πρέπει να είσαι εντελως φανατισμένος για να μην το καταλαβαίνεις.
Οι 500.000 ανθρωποι που κατεβαιναν στις πορειες απ'το 2010 μεχρι το 2012 ηταν γκρουπουσκουλα των Εξαρχειων; Καλο... Και ετσι να ητανε ομως, οι δικες σου αξιες ειναι πιο σημαντικες απ'των αλλων, οποτε στη δικη σου περιπτωση δεν ισχυουν τα επιχειρηματα περι παρακωλυσης της κυκλοφοριας, διωξιματος των τουριστων κλπ;
Δηλαδή τίθεται ζήτημα αν θα είμαι πιο χάλια από τα χάλια του τώρα;Ρε σοβαρολογείτε εδώ μέσα;Ναι σαφώς και θα είναι πιο χάλια.Και;Είτε με ευρώ είτε με δραχμή είτε με μνα εγώ θα μπορώ να ζήσω καλά;Θα μπορώ να έχω δουλειά στο μέλλον;Θα μου εξασφαλίζει κανείς ότι οι σπουδές μου θα είναι απερίσπαστες;Στην απελπισία του κόσμου θα πατάτε;Κάτι που να μην είναι χάλια και να μην κάνετε πλάτες στην μεγαλοεργοδοσία με αυτές τις αηδίες που γράφετε δεν έχετε σκεφτεί να πείτε;Ναι η έξοδος από το ευρώ ευνοεί μερίδες του κεφαλαίου.Και η παραμονή επίσης.Αυτό που προτείνετε και οι (φιλο)ΣΥΡΙΖΑιοι και οι νεοφιλελεύθεροι είναι σε ποιανού την μεριά θα γίνουμε χρήσιμοι ηλίθιοι;Οι ηγεσίες κάποιον σωματείων είναι διεφθαρμένες.Οι εργαζόμενοι δεν είναι διεφθαρμένοι.Get that straight.
Daniel Deronda,γιατί ακριβώς του το θέτεις σε βάση ηθικής;Ο μεν(σωματεία,ομοσπονδίες,μέτωπα κ.λπ.)κατεβαίνει για να διεκδικήσει τα εργασιακά δικαιώματα του,ο δε για να δηλώσει την στήριξη του σε μια ιμπεριαλιστική ένωση που στραγγαλίζει οικονομικά εκατοντάδες χιλιάδες και καταπατάει ανθρώπινα δικαιώματα με τις μεθοδεύσεις και τα συμφέροντα που εξυπηρετεί.Αν λοιπόν το πάμε σε ποιος έχει περισσότερο δικαίωμα να διαδηλώνει και να κλείνει τον δρόμο,μάντεψε προς τα που γέρνει η πλάστιγγα.Καθαρά,ξεκάθαρα.
Vernedead, για μένα και πολλούς άλλους η λέξη κλειδί για το μέλλον είναι "καινοτομία". Η Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια, και σε πολλαπλά επίπεδα οργάνωσης, είναι εχθρική προς στην ανάπτυξη καινοτομίας. Εισάγει, αλλά δεν ενδιαφέρεται να την αναπτύξει. Εκτός Ευρώπης τα πράγματα θα γίνουν ακόμα χειρότερα σε αυτόν τον τομέα. Ο δε Μπαλτάς μας οδηγεί προς λάθος κατεύθυνση, γιατί δεν πιστεύει πως η δημιουργία καινοτομίας μπορεί να σχεδιαστεί (κάνει λάθος) και επειδή πιστεύει στην ύπαρξη μιας πεφωτισμένης μειοψηφίας, στην οποία φυσικά ανήκει--ενώ εσένα σε θεωρεί μέρος της "μάζας". Στην ουσία είναι ελιτιστής. Αυτά, επειδή αναφέρθηκες στις σπουδές σου, που φυσικά θα πρέπει να είναι το κύριο μέλημά σου.
Αν δεν κάνω λάθος, την ηγεσία των σωματείων την ψηφίζουν οι εργαζόμενοι. Όταν ηγεσία είναι εν γνώση τους διεφθαρμένη, τότε ναι, φταίνε και αυτοί, όπως και για τους άλλους πολιτικούς. Όταν πχ συνεχίζουν να αναδεικνύουν άτομα σαν τον Φωτόπουλο που τους κλείνουν το μάτι και τους λένε "who's your daddy?"
Για σένα και για πολλούς άλλους η φράση κλειδί για το μέλλον είναι "μεγιστοποίηση ποσοστού κέρδους".Όχι καινοτομία.Γιατί δεν είναι απλά καινοτομία,είναι "επιχειρηματικότητα και καινοτομία".
Hamadryas, όπως σου είπε και ο boxer: δεν είστε Δεύτερο ΕΑΜ, όπως νομίζετε. Είστε Τρίτο ΠΑΣΟΚ, με ΠτΔ μεγαλοστέλεχος του Δευτέρου ΠΑΣΟΚ (που ευθύνεται άμεσα για την χρεοκοπία, ο συγκεκριμένος κύριος, λόγω των εκατοντάδων χιλιάδων προσλήψεων που έκανε). Λυπάμαι, αλλά σας δουλεύουν ψιλό γαζί.Vernedead, μείνε με τον steampunk τον Παναή τον Λαφαζάνη, που αποκαλεί την ΔΕΗ...ατμομηχανή της οικονομίας. :-)
Μην μου μιλάς για Λαφαζάνη πασά μου,είναι ο χειρότερος των χειροτέρων.Δεν είμαστε όλοι ΣΥΡΙΖΑίοι,όσοι θεωρούμε για τα μπάζα τη χθεσινή μάζωξη σούργελων.Δεν ξέρεις να διαβάζεις τα σχόλια που γράφω;
Και για τα συνδικαλιστικά σε παρακαλώ μην κάθεσαι να εκφέρεις και άποψη.Δεν έχεις εικόνα.Ειδικά όταν μου χρησιμοποιείς σαν παράδειγμα τον Φωτόπουλο.Ούτε τι λένε τα 1οβάθμια της ΔΕΗ δεν ξέρεις.
Έτσι ειναι. Οι ψηφοφόροι του Μαντελη, του Μαγγινα, του Αδωνη, της Ντορας, του Γιωργακη, του Κωστακη, του Βαγγελακη, του Τσοχατσοπουλου, αφου παρακολουθουσαν επί χρόνια τους εκλεκτούς τους να ρεμουλαρουν, να τα τσεπώνουν, να ειναι κοινώς άχρηστοι, αφού η Ελλάδα έφαγε ένα σωρό "άδικα" πρόστιμα απο την Ευρωπαϊκή Ένωση για παράνομες χωματερές, για δασικές καταπατήσεις, για καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αφού ξεφτιλίστηκε παγκοσμίως για τρανταχτές περιπτώσεις διαφθοράς, αφού όλοι οι δημόσιοι οργανισμοί γεμίσανε με κηφήνες τους οποίους διόριζαν επί σειρά ετών οι πασοκονεοδημοκρατες, αφού νομιμοποίησαν χρυσαυγιτες και έβαλαν στους κόλπους τους φασίστες τύπου Πλευρη, Βοριδη και Αδωνη, αφού έφτασαν τη χώρα στον πάτο, τώρα ξαφνικά την είδαν Ευρωπαίοι. Τώρα γίναμε σοβιετια, τώρα γέμισε το δημόσιο άχρηστους υπαλλήλους, τώρα τρώει ο Τσιπρας τα πακέτα ντελορ και τα κονδύλια της Ε.Ε., τώρα κάηκε η μισή Ελλάδα, τώρα κινδυνεύουμε να γίνουμε χαβούζα, τώρα έρχεται η καταστροφή.Τώρα που οι συνάνθρωποί τους πεινάνε, τώρα έχουν το θράσος να βγουν να διαδηλώσουν υπέρ της εξαθλίωσης των συνανθρώπων τους. Κρίμα που δε βρέθηκε κάποιος να ρωτήσει τους σημερινούς διαδηλωτές, τι πιστεύουν για το σύμφωνο συμβίωσης ομοφυλόφιλων ή για τον νόμο περί ιθαγένειας.
Βλέποντας τα αποτελέσματα των εκλογών, τα ποσοστά που έχασαν αυτοί που αναφέρεις και τα ποσοστά που πήρε ο σύριζα, και ο πιο άσχετος μπορεί να καταλάβει που μετακινήθηκαν και ποιον ψήφισαν αυτοί οι ψηφοφόροι.
Hamadryas, όπως σου είπε και ο boxer: Ο Σύριζα δεν είναι Δεύτερο ΕΑΜ, όπως νομίζετε. Είναι Τρίτο ΠΑΣΟΚ, με ΠτΔ μεγαλοστέλεχος του Δευτέρου ΠΑΣΟΚ (που ευθύνεται άμεσα για την χρεοκοπία, ο συγκεκριμένος κύριος, λόγω των εκατοντάδων χιλιάδων προσλήψεων που έκανε).Επίσης--επειδή έγραψες για "θράσος να διαδηλώσουν υπέρ της εξαθλίωσης των συνανθρώπων τους". Ο Σύριζα θα μας εξαθλιώσει όλους για να μην περικοπούν οι μεγάλες και οι πρόωρες συντάξεις. Επίσης δεν δέχομαι κριτική από υποκριτές που χρησιμοποιούν ακόμα και τις αυτοκτονίες ανθρώπων για να κερδίσουν ψήφους (αναφέρομαι στον Σύριζα ως "υποκριτές", εσένα δεν σε γνωρίζω προσωπικά). Τρίτον, οι περισσότεροι που διαδήλωσαν χθές--οι τουλάχιστον οι κάτω των 50 χρόνων σε ηλικία--είμαι σίγουρος πως είναι αν όχι ξεκάθαρα υπέρ (όπως εγώ) σίγουρα πάντως πολύ περισσότερο ανοιχτόμυαλοι στο θέμα του συμφώνου της συμβίωσης των ομοφυλόφιλων ή για τον νόμο περί ιθαγένειας απ'ότι ο μέσος πρώην Πασοκτζής ψηφοφόρος του Σύριζα (ο οποίος αφού έφαγε λεφτά τόσα χρόνια, ριζοσπαστικοποιήθηκε τώρα που τελείωσαν), ή οι ψηφοφόροι και τα κομματικά στελέχη των Ανέλ--οι οποίοι είναι συνεταίροι του Σύριζα στην κυβέρνηση και οι οποίοι καταψήφισαν τον νόμο περί ιθαγένειας, και θα καταψηφίσουν και το σύμφωνο συμβίωσης. Με άλλα λόγια, σόρυ που στο λέω, αλλά αϊ παράτα μας ;-)Εγώ αν ήμουν Συριζαίος θα ντρεπόμουν πάρα πολύ για τον Καμμένο και την υποκρισία του Τσίπρα να τον περιλάβει στην κυβέρνηση--όχι να τον υποστηρίζω, όπως κάνουν πολλοί Συριζαίοι, και και να λέω "καλά τα είπε στην ΝΔ" κλπ. Όπως εγώ φτύνω Μπουμπούκο, Βορίδη κλπ., και ας είναι υποτίθεται ευρωπαϊστές (ποτέ δε έχω γράψει "Μπράβο Άδωνη, πες τα κλπ").
Χθες στο συνταγμα δεν ειδα να ειναι μια ξενη σημαια πανω στο μνημειο του αγνωστου στρατιωτη , ουτε μπαρμπαδες να περπατανε σχεδον απο πανω του, σημερα το ειδα απο και καλα Ελληνες,,αρα μονο αποκαρδιωτική δε τη λες τη χθεσινη, οπως και να χει η Ζωη το ειπε και το εδειξε η Βουλή ειναι ανοιχτη για ολους, πριν απο 2 χρονια αν πηγαινε να γινει κατι τετοιο ο κοσμος ακομα θα τις ετρωγε..
μη το παρακάνουμε τώρα, καθε σ/κ ηταν οι συγκεντρώσεις των αγανακτισμένων οι οποιες σιγα σιγα πήραν και ακραία χαρακτηριστικα με τα γνωστά συνθήματα. Δεν θυμάμαι να εφαγε κανενας ξυλο!Αντίθετα θυμάμαι κατι ντου προς την εξοδο της Βουλής με συμπεριφορες όχλουΝταξει, με οσες διαφωνιες μπορει να εχει καποιος αυτη η χωρα εχει δημοκρατία τα τελευταια 40 χρόνια οχι μονο τους τελευταιους 5 μηνες!ουτε στη μια ούτε στην αλλη συγκέντρωση υπήρχε λόγος να επέμβει η αστυνομια διοτι και οι 2 συγκεντρώσεις ηταν μια χαρα ειρηνικέςΟλοι θυμόμαστε τι προηγήθηκε πριν μπουν τα κάγκελα τα προηγούμενα χρόνια
Για ποια ξένη σημαία λες?Της Ευρωπαϊκής Ένωσης? Αυτή κυματίζει όπου και η επίσημη σημαία του κράτους.Ανήκει στην Ελλάδα όσο και σε όλες τις άλλες χώρες τις Ευρώπης!!!Ίσως βέβαια μπερδεύεσαι με τις Κουβανικές, κόκκινες, μαυροκόκκινες, Παλαιστινιακές και σημαίες της Τζαμάικα (για τους ρέκτες) που έχουν οι σύντροφοι σου...Και μην πολυαναφέρεστε εσείς του χώρου στον Άγνωστο Στρατιώτη, ακούγεται αστείο μιας και δεν πάει πολύς καιρός που κάηκε το φυλάκιο του απο τους φανς της Ζωης.