ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Greek Horror Show

Greek Horror Show Facebook Twitter
26

Φωτ.: Phil Ipparis / SOOC

 

Greek Horror Show Facebook Twitter

 

Greek Horror Show Facebook Twitter

 

Greek Horror Show Facebook Twitter

 

Greek Horror Show Facebook Twitter

 

Greek Horror Show Facebook Twitter

 

Greek Horror Show Facebook Twitter

 

Greek Horror Show Facebook Twitter

 

Greek Horror Show Facebook Twitter

 

Greek Horror Show Facebook Twitter

 

Greek Horror Show Facebook Twitter

 

Greek Horror Show Facebook Twitter

 

Greek Horror Show Facebook Twitter

 

Greek Horror Show Facebook Twitter

 

Greek Horror Show Facebook Twitter

 

Greek Horror Show Facebook Twitter

 

Greek Horror Show Facebook Twitter

 

Greek Horror Show Facebook Twitter

 

Greek Horror Show Facebook Twitter

 


26

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

20 σχόλια
Ατυχής η προσεγγιση της ανάρτησης δεδομένου ότι δείχνει να χλευάζει και δεν διευκρινίζει από ποια αποψη "σχολιάζει" το φωτορεπορταζ.Είναι λογικό καποιοι να το βλεπουν ρατσιστικο.Επισης σε καποιους πολύ "ανοιχτομυαλους","προοδευτικούς" και "μη" φασίστες να υπενθυμίσω οτι κάθε αυθέραιτη γενικευση είναι φασισμός.Όταν λοιπόν λέτε οτι όοοολοι οι παπάδες είναι οι χειρότεροι κλπ κλπ δεν απέχετε καθόλου από καποιον που λέει ότι όλοι οι μαύροι είναι ζώα.Σε όλες τις φυλές,σε όλους τους λαόυς και προφανώς και σε όλους τους κλάδους υπάρχουν και θα υπάρχουν κακοί,λαμόγια,απατεώνες "παρέα" με καλούς,τίμιους κι φιλανθρωπους.Έτσι και στην εκκλησία.Να φιλτραρουμε και λιγο αυτα που λέμε,κυρίως όταν εχουμε απέναντι μας κάτι που μας ξενίζει ή μας ενοχλεί ή είναι πέρα από τη λογική ή την αισθητική μας.Και ούτε θεούσα είμαι ούτε τίποτα.Απλά δεν μ'αρεσουν οι γενικευσεις κανενός τυπου.Με αγαπη πάντα. :)
Η αλήθεια για μένα είναι κάπου στη μέση.Από τη μία υπάρχει το κοινωνικό και πνευματικό έργο της εκκλησίας. Σε περιόδους οικονομικής κρίσης, λόγω του φιλανθρωπικού της έργου και των συσσιτίων της, επιβιώνουν πολλές άπορες οικογένειες. Κοντά στην εκκλησία, επίσης, βιώνουν και την πνευματική στήριξη που χρειάζονται.Από την άλλη έχουμε ιερείς και ιεράρχες υποκριτές και ανάξιους. Ανθρώπους που με βάση τα όσα κυρήττουν, καλλιεργούν τη μισαλλοδοξία και τον εθνικισμό. Άτομα που δεν δείχνουν κανένα σεβασμό στο διαφορετικό, σε μειονότητες και λοιπές κοινωνικές ομάδες. Ιερείς που ενδιαφέρονται για τα υλικά αγαθά, πώς να αρπάξουν περισσότερα χρήματα από μυστήρια, πώς να αγοράσουν τα πιο ακριβά διαδήματα και εγκόλπια, πώς να ζήσουν πολυτελή βίο. Ανθρώπους υποκριτές που καταδικάζουν για παράδειγμα την ομοφυλοφιλία την ίδια στιγμή που φορούν ζαρτιέρες κάτω από τα ράσα τους. Ας μην ξεχνάμε ότι η υπόθεση του Βατοπεδίου μια από τις πολλές υποθέσεις διαφθοράς είναι.Τέλος όσον αφορά την αμφίεση των ιερέων και των καλογριών, δικαιώμα τους να φορούν ό,τι θέλουν. Δεν κατάλαβα, όμως, ποτέ γιατί θα πρέπει αυτή η εμφάνιση να είναι τέτοια ώστε να ξενίζει και να αγριεύει τον περισσότερο κόσμο. Οι καθολικοί ιερείς και οι καλόγριες έχουν μια πολύ πιο κομψή, και αξιοπρεπή συνάμμα εμφάνιση. Μια ορθόδοξη καλόγρια δε διαφέρει σε τίποτα από μια μουσουλμάνα γυναίκα στο Ιράν, μόνο ο φερεντζές της λείπει...
Δεν θέλω να προσβάλλω κανέναν, αλλά τα περισσότερα σχόλια (με εξαίρεση αυτών της/του Oberon) μου θυμίζουν το αστείο με το δάχτυλο που έδειχνε το φεγγάρι.Δεν είναι τα ρούχα, ή το χρώμα τους που προκαλούν τρόμο. Αλλά αυτά τα γεμάτα χριστιανική αγάπη, κατάνυξη, σεμνότητα και καλοσύνη πρόσωπα, αυτά τα γεμάτα κατανόηση και φιλανθρωπία μάτια, για να μην μιλήσω για αυτά τα .... χτενισμένα γένια!!!! Και (όπως θα έλεγε κι ο δήμαρχος Χαρχούδας) ερωτώ: Σε ποια απ' αυτά τα μάτια θα εμπιστευόσασταν τον πόνο σας, από ποια από αυτά τα πρόσωπα θα ζητούσατε βοήθεια, σε ποια από αυτά τα βλέμματα θα πηγαίνατε να εξομολογηθείτε; Και απαντώ (αθάνατε Χαρχούδα) : ..................
Δεν ειμαι καθολου της Εκκλησιας, αλλα να προσπαθησεις να γελοιοποιησεις τον αλλον για τις επιλογες του, δειχνει οτι μονο ανοιχτομυαλος και ανεκτικος στην διαφορετικοτητα δεν εισαι, κατι το οποιο το ευαγγελιζεσαι, αλλα πολυ χειροτερος απο αυτους που προσπαθεις να γελοιοποιησεις.Υπαρχουν γεροντες στην Εκκλησια που ειναι αγιοι ανθρωποι, σταματηστε επιτελους αυτο το τσουβαλισμα επι δικαιων και αδικων.
Ρε άνθρωπε γιατί να με ενδιαφέρει που η εκκλησία έχει άγιους παπάδες,και τι έγινε και ποιόν έσωσε και τί προσφέρει στην τελική ανάλυση στην πολιτεία;Σε ποιον και σε τι είναι οι ίδιοι ανεκτικοί και ανοικτόμυαλοι για να τους δώσω άφεση;Θες να θρέφεις τους αγίους τους και όλους τους ακαμάτηδες της εκκλησίας για το υποτιθέμενο έργο τους;
Μη τα ισοπεδώνετε όλα με φασιστικό τρόπο και φωτογραφιούλες...Για κάθε διεφθαρμένο παπά υπάρχουν δεκάδες που προσφέρουν ανιδιοτελώς και χωρίς να το διαφημίζουν.Ας εφαρμόσουμε λοιπόν το νόμο που προβλέπει τα εξής:Σεβασμό στη πίστη του διπλανού.Στη φυλακή το παπαδαριό που εμπλέκεται σε σκάνδαλα και λαμογιές για να τελειώνουμε με τη πάρτη τους.
οσο καλοκαγαθοι και να θελουν να δειχνουν (γυναικες αντρες) πλεον δεν σας πιστευει κανεις.. εκτος ισως απο κατι γριες που ετσι εμαθαν να ζουν, και μερικοι χρυσαυγιτες!!! ελπιζω να βρεθει καποιος να τους ριξει την μεγαλυτερη ποινη! ειναι οτι χειροτερο να μεταδιδεις και καλα τον λογο του θεου, που για καποιους ειναι ιερο και αυτοι να δρουν ετσι!
Ωπ. Men in Black. Βγάλτε ελεύθερα τα κόμπλεξ και πετάξτε τις μπηχτές σας (οι κατά τα άλλοι ανοιχτόμυαλοι, κουλτουλιάρηδες, υπέρμαχοι της διαφορετικότητας, διακρίσεων, αντιρατσισμού κτλ κτλ). Καλημέρες σε όλους.
Δυστυχώς η αμφίεση παραπέμπει σε πολλά άλλα που υποφέρει αυτός ο τόπος ποικιλοτρόπως και από αυτούς. Αυτά δεν ξεχωρίζουν στο μυαλό των αντιρατσιστών, προοδευτικών κλπ. Δεν μιλάμε για μόδα, είναι σοβαρό το θέμα. Η οπτική εντύπωση εδώ, έχει αναπόφευκτους συνειρμούς.
Καλησπέρα tktk.ο τόπος έχει υποστεί 1δις φορές περισσότερα από τους Τούρκους και άλλα τόσα από τους Γερμανούς (2 τυχαία παραδείγματα), εκεί βέβαια αν πείς κάτι είσαι Φασίστας και Ελληνάρας όταν κάνεις παραμπομές ή συνειρμούς. Προσωπικά, η Εκκλησία της Ελλάδος δεν με έχει βλάψει (και φαντάζομαι το 99% αυτών που βγάζουν χολή) σε βαθμό να είμαι αρνητικός και καυστικός σε βαθμό κομπλεξισμού απέναντι της και όσον αφορά "φρικαλέα" θεάματα στην Αθήνα, δόξα το Θεό έχουμε δεί πολύ χειρότερα από τις συμπαθείς κατά τα άλλα μαυροντυμένες μοναχές.Για να μην παρεξηθώ ότι είμαι κανένας Χριστιανοταλιμπάν (όπως είναι της μόδας να λέγεται) ας διαβάσουν οι αναγνώστες τι είχα γράψει εδώ περί Παστίτσιου:http://www.lifo.gr/team/bitsandpieces/54542?comment=1199894#1199894
Heuristic programmedτη μη βλάβη της Εκκλησίας της Ελλαδας στο 99% την παίρνεις πολύ αψήφιστα. Και μόνο που ολοι μας την πληρώνουμε είναι βλάβη. Το ότι στραγγαλιζει ακόμα την εθνική παιδεία είναι βλαβη. Το ότι κάνει ένα σωρό βρώμικες συναλλαγες με πολιτικούς μας και άλλους είναι βλάβη. Το ότι σπερνει και διαιωνίζει το μίσος εναντίον μειονοτήτων είναι βλάβη. Το ότι προσπαθεί να κάνει τα πάντα για να μην προστατεύονται κοινωνικά και νομικά ευάλλωτες μειονότητες ειναι βλάβη και τρομερα ΑΝΗΘΙΚΟ. Θέλεις κι άλλα; Προφανώς δεν τα χεις σκεφτεί ποτέ. Κάνε το 99% 2 ή 3% βολεμένους και διαπλελόμενους να μαστε πιο κοντα στην πραγματικότητα. Μία απ της βασικές αιτίες της καθυστερησης της Ελλαδας σε σχέση με την Ευρώπη παραμένει η εκκλησία της και η θρησκοληψία των αδαών Ελληνων. Νομίζω η συγκρισή τους με μεμονωμένους Γερμανούς ή Τούρκους ( τουρίστες; ) είναι ατυχής. Μιλάμε για σήμερα και για συγκεκριμένους. Επίσης αν καποιος μιλήσει για τα εγκλήματα Γερμανών και Τούρκων είναι φασίστας; Δε νομίζω. Ο,τιδήποτε έχει βλάψει ή βλάπτει ακόμα, πρέπει να κρίνεται.
@tktkΚαλησπέρα,την απάντηση σου την χαρακτηρίζει η υπερβολή. Μπορεί η Εκκλησία να έχει και μια σκοτεινή διαπλεκόμενη πλευρά ή κάποιες μαύρες σελίδες ιστορίας, αυτό όμως δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι είναι απόλυτο μαύρο που την βαπτίζεις. Η Ορθοδοξία, τόσο στη θεωρία της όσο και στη δομή της, είναι διαλεκτική, ανεκτική, φιλάνθρωπη και εξελίσσεται (με αργά βήματα). Μην αναλωθούμε σε υπεραναλύσεις περί της πνευματικότητας, τη θρησκεία ως γεωπολιτικό παράγοντα, Αναγέννηση, τον σεβασμό της ατομικότητας και της διαφορετικότητας, την ελευθερία των επιλογών, και το δικαίωμα του ιδεολογικού αυτοπροσδιορισμού. Αντιλαμβάνομαι την βαθύτερη αιτία του σχολίου σου και τον λόγο που απεχθάνεσαι την Εκκλησία κάτι που αποτελεί δικαίωμα σου (κάπου έχεις και τα δίκαια σου). Όλα τα παραπάνω δεν στα γράφει κάποιος βαθειά Θρησκευόμενος που Εκκλησιάζεται κάθε εβδομάδα, αλλά κάποιος που είναι κάπου στην μέση αλλά υποστηρίζει και σέβεται την ύπαρξη της Θρησκείας. Ευχαριστώ για την άποψη σου, αλλά διαφωνούμε σε πολλά. Καλό βράδυ.
Η φωτογραφία τίτλου με τις καλόγριες που φθάνουν απ'όλες τις μεριές κι εκείνη (15) με τον παπά στα σκαλιά που φοράει καφουλί γυαλιά και το σκαλί από κάτω του είναι βρώμικο, έχει πολλές προεκτάσεις (ίου)...Καλή δουλειά, μπράβο!
Φοβερή γελοιοποίηση των ημεδαπών μουλάδων δια της φωτογραφικής τέχνης! Εύγε! Όλα τα λεφτά το ενσταντανέ με τις καλόγριες που η μία τρώει τα νύχια της κι η άλλη πάει να τρίψει το μάτι της...