O ψηφιακός κόσμος του Κωνσταντίνου Πιλάβιου

O ψηφιακός κόσμος του Κωνσταντίνου Πιλάβιου Facebook Twitter
0

ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΙΑΤΡΙΔΗ

 

O ψηφιακός κόσμος του Κωνσταντίνου Πιλάβιου Facebook Twitter
Φωτογραφία: Κατερίνα Πασπαλιάρη

 

Είμαι σκηνοθέτης, θα ήθελα να ήμουν αγρότης ή μάγειρας ή και όλα αυτά ταυτόχρονα. Πέρα από αυτά, αγαπάω πολύ τη δουλειά που κάνουμε WITHIN (www.within.gr) και στη MovieTeller films (www.movieteller.gr). Πρέπει να αλλάξω καναπέ γιατί βλέπω πάρα πολλές σειρές και έχει κάνει γούβα. Επίσης δουλεύω και ως ραδιοφωνικός παραγωγός στο OFFradio (www.offradio.gr).

 

 

#1: Δως μου ένα URL που σε χαρακτηρίζει.

http://imgur.com/gallery/YsbKHg1

 

#2: Αν μπορούσες να αγοράσεις ένα hashtag και να το χρησιμοποιείς μόνο εσύ, ποιο θα ήταν αυτό;

Το #giapantaxontroi

 

#3: Αν αύριο έκλεινε το facebook τι θα έκανες;

Πού τέτοια τύχη!; Η αλήθεια ότι απλά θα άνοιγα την τηλεόραση να δω καμιά σειρά, αλλά επειδή πρέπει να είμαστε και λίγο ρομαντικοί εμείς οι σκηνοθέτες, θα πως ότι αν αύριο έκλεινε το facebook θα άρχιζα να διαβάζω άρλεκιν… ή θα επέστρεφα στο twitter.

 

#4: Πιστεύεις στον έρωτα με το πρώτο add;

Για αρχή θα ρωτήσω: Τι είναι ο έρωτας; Ή μάλλον, τι είναι ο κεραυνοβόλος έρωτας; Είναι μια χημική έκρηξη του εγκεφάλου την ώρα που αντικρίζει κάποιον; Είναι ο θεός έρωτας που σε χτυπάει με ένα βέλος; Αν λοιπόν έχει να κάνει με την πρώτη οπτική επαφή, ναι πιστεύω ότι μπορεί να υπάρξει έρωτας από το πρώτο add. Το θέμα είναι τι γίνεται μετά το add… Πέρα από την πλάκα θα μπορούσα να γράφω ώρες ατελείωτες για τον έρωτα. Το φοβερό στη γλώσσα μας είναι ότι διαχωρίζουμε τον έρωτα από την αγάπη. Ίσως γιατί ο έρωτας φεύγει, αλλά η αγάπη μένει.


#5: Ποια είναι η μονάδα μέτρησης των
social δικτύων;

Για κάποιο λόγο μόλις είχα ένα flashback από τις εξετάσεις της 3ης γυμνασίου. Υπάρχει σωστή απάντηση; Ποια είναι; Μάλλον το flashback το έπαθα γιατί είχα πάει αδιάβαστος σε εκείνες τις εξετάσεις. Οπότε όπως και τότε, έτσι και εδώ, θα απαντήσω στη τύχη. Η μονάδα μέτρησης των social δικτύων είναι τα Kelvin… Τι, δεν είναι;

 

#6: Γιατί δίνουμε περισσότερα like, παρά αγκαλιές;

Είναι πιο εύκολο να έρθεις κοντά σε κάποιον μέσω του διαδικτύου. Δεν τον έχεις μπροστά σου να σε κοιτάει κατάματα και να σε κάνει να νιώθεις όμορφα, άβολα ή και τα δύο. Έχουμε φτάσει στο σημείο να νομίζουμε ότι τα like είναι πιο σημαντικά από την ανθρώπινη σωματική επαφή.

 

#7: Πόσο ζηλεύεις τη virtual ευτυχία των άλλων;

Για να σου πω την αλήθεια, πάρα πολύ. Μερικές φορές η ζωή μας είναι τόσο περίπλοκη και μπερδεμένη που ζηλεύω τους απλούς στη σκέψη ανθρώπους. Ζηλεύω τους ανθρώπους που μετράνε την αγάπη τους για τον άλλον με κάτι τόσο απλό όσο ένα cover photo ή μια profile pic ή τα like παίρνουν όταν είναι μαζί. Απλά πράγματα. “Με αγαπάς; Γιατί δεν μου κάνεις like; Κάνε μου like!” Κάνεις ένα like και όλα τέλος. Μυαλό πουρές και ησυχία μετά.

 

#8: Τα status σου έχουν συγκεκριμένο αποδέκτη ή εκφράζεις αβίαστα κάποια άποψη;
Δεν συνηθίζω να γράφω status. Μου αρέσει πιο πολύ να μοιράζομαι πράγματα που μου αρέσουν. Αν θέλω να πω κάτι σε κάποιον προτιμώ να του το πω κατάμουτρα, είτε είναι καλό είτε είναι κακό. Αν θέλω βέβαια να πω κάτι για κάποιον θα το πω με κάποιον φίλο, έτσι για κουτσομπολιό.

 

#9: Αν είχες τη δυνατότητα να γράψεις ένα μόνο αλγόριθμο, τι από τα δύο θα διάλεγες. Να αποτινάξεις όλη τη μελαγχολία των ανθρώπων που έχει δημιουργηθεί από τα κοινωνικά δίκτυα, ή να ερωτευτείς παράφορα;

Μπορώ να απαντήσω τίποτα από τα δύο; Βλέπεις, αυτό το πρόβλημα έχουμε εμείς οι άνθρωποι. Πάντα περιμένουμε από κάποιον άλλον ή κάτι άλλο να μας λύσει τα προβλήματα μας. Είτε αυτό το κάτι άλλο είναι ο Θεός ή ένας αλγόριθμος. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται κανενός είδους τεχνολογία για να τα έχει κανείς και τα δύο. Ο μόνος “αλγόριθμος” που τα κάνει όλα αυτά βρίσκεται μέσα μας, το μόνο που χρειάζεται είναι να τον βάλουμε να δουλέψει.


#10: Έτος 2025, πώς φαντάζεσαι τα socialmedia;

Αν υποθέσουμε ότι πριν 10 χρόνια, το 2005, δεν είχαμε καν social media ή αυτά δεν ήταν τόσο μέσα στη ζωή μας, θα ήθελα να πιστεύω πως σε 10 χρόνια τώρα ΔΕΝ θα ζούμε όλοι σε έναν ψηφιακό κόσμο που θα τον βλέπουμε από γυαλιά VR με αισθητήρες πάνω στο σώμα μας. Ωραία θα ήταν να έχουμε βρει σε 10 χρόνια μια ισορροπία και να  περπατάμε με το κεφάλι ευθεία αντί για σκυμμένο πάνω από το smartphone μας.


Social Media Links:

http://www.youtube.com/cpil
http://www.vimeo.com/cpil
http://www.behance.net/cpilavios
http://www.instagram.com/cpil

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ