Internet Sensations: Κίκα Κυριακάκου

 Internet Sensations: Κίκα Κυριακάκου Facebook Twitter
0
 Internet Sensations: Κίκα Κυριακάκου Facebook Twitter

Νο.8 | Κίκα Κυριακάκου

Η Κίκα Κυριακάκου ασχολείται με την πολιτιστική διαχείριση και επικοινωνία. Είναι η Υπεύθυνη Επικοινωνίας του πολιτιστικού οργανισμού Atopos cvc και συνεργάζεται με εφημερίδες, έντυπα και ιστοσελίδες ως culture editor. Την απασχολεί η έρευνα γύρω από το πειραματικό κινηματογράφο, τη video art και το film curating. Φωτογραφίζει διαρκώς, γράφει στο kinomod.net, κάνει βόλτες με τον Eadweard, το Classic Μini Cooper της και αγαπά τα 60s, τα κολάζ, τον πειραματικό κινηματογράφο και το νταντά.

Αυτά είναι τα Ιnternet Sensations που ξέρει και μας αποκάλυψε!

_____

1.

Ένα σάιτ που θεωρείς προσωπική σου ανακάλυψη και είναι εντυπωσιακό από αισθητική και φωτογραφική άποψη. Γιατί σου αρέσει;

 Internet Sensations: Κίκα Κυριακάκου Facebook Twitter

Moυ αρέσει πολύ η αισθητική και η λειτουργικότητα διαφόρων sites όπως είναι η σελίδα του Monocle, του Visionaire και τo ανανεωμένο site της Atopos. Πριν κάποιους μήνες ανακάλυψα το Retronaut, μια εκπληκτική χρονομηχανή με κάθε είδους φωτογραφίες από το παρελθόν.

2.

Ένα λογαριασμό instagram που ακολουθείς και τσεκάρεις συχνά. Γιατί σου αρέσει;

 

David Marinos at Atopos Cvc #davidmarinos #atoposunlocked #atopos #AtoposCvc #2014

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης DAVID MARINOS (@david.marinos) στις Νοέ 11, 2014 at 8:11πμ PST

Με εντυπωσιάζει η δουλειά του David Marinos που παρουσιάζουμε στην Atopos και μέσω του instagram του ανακαλύπτω νέα έργα και δημιουργίες του.

3.

Ποιος λογαριασμός στο Tumblr σου αρέσει; Έχεις δικό σου λογαριασμό;

 Internet Sensations: Κίκα Κυριακάκου Facebook Twitter
Pop Sonnets: Britney Spears, "Oops! I did it again"

Στο Tumblr ο προσωπικός μου λογαριασμός είναι εδώ. Μου αρέσουν αρκετά Tumblrs ωστόσο ένα από τα πιο χιουμοριστικά που έχω εντοπίσει είναι το Pop Sonnets όπου ποπ τραγούδια αποδίδονται με τη μορφή Σαιξπηρικών σονέτων!

4.

Ποιo Facebook page γουστάρεις πιο πολύ όταν εμφανίζεται στο timeline σου και μπαίνει και στην αρχική σελίδα του να την τσεκάρεις συχνά; Γιατί;

 Internet Sensations: Κίκα Κυριακάκου Facebook Twitter
Maison Martin Margiela

Μπαίνω τακτικά στη σελίδα του οίκου Maison Martin Margiela αλλά και στη σελίδα του Pictoplasma για να δω βίντεο και νέα σε σχέση με το φεστιβάλ τους.

5.

Ποιo art video σε εντυπωσίασε πιο πολύ στο Υoutube (ή vimeo);

Λατρεύω τα ντανταϊστικά φιλμ, υπάρχει μεγάλο αρχείο στο youtube, το βιντεο της Cindy Sherman, Doll Clothes αλλά και το βίντεο Solipsist του Andrew Thomas Huang με τα κουστούμια της Lindsey Mortensen.

SOLIPSIST from Andrew Thomas Huang on Vimeo.

6.

Ποιο βιντεάκι του Yοutube σου φάνηκε αποκαλυπτικό όταν το ανακάλυψες και νομίζεις ότι λίγοι το ξέρουν;

Το βίντεο από την εισαγωγική σκηνή της ταινίας Qui êtes-vous, Polly Maggoo? του William Klein, που περιλαμβάνει, κατά τη γνώμη μου, το πιο υπέροχο ντεφιλέ στην ιστορία του σινεμά.

7.

Ποια πρόσφατη πληροφορία ή ποστ ή φωτογραφία είδες πρόσφατα στο ίντερνετ που νομίζεις ότι πέρασε απαρατήρητη, ενώ έχει σημασία;

 Internet Sensations: Κίκα Κυριακάκου Facebook Twitter

Ίσως να μην πέρασε τόσο απαρατήρητη ως είδηση πάντως με εντυπωσίασαν ιδιαίτερα οι δημιουργίες των Rei Kawakubo, Cindy Sherman, Frank Gehry, Karl Lagerfeld, Marc Newson και Christian Louboutin με αφορμή την έκθεση στο MoMA και το εικαστικό 'rebranding' που έγινε στο λογότυπο και σε iconic items του οίκου Louis Vuitton. Κυρίως μου αρέσει η παραπάνω φωτογραφία της Cindy Sherman που παραπέμπει στη σειρά έργων της από το 2003-2004.

8.

Ποιο είναι το πιο σοκαριστικό πράγμα που είδες στο ίντερνετ /φωτογραφία, κείμενο, ποστ;

Βρίσκω πολύ όμορφες και ιδιαίτερες τις φωτογραφίες του daganth στο instagram. Μια σειρά από πορτρέτα ανθρώπων του κέντρου της Αθήνας που ενδεχομένως όλοι όσοι κινούμαστε στην πόλη αυτή να έχουμε συναντήσει αλλά ποτέ δεν έχουμε παρατηρήσει ουσιαστικά.

9.

Ξέρεις κάποιο ειδικευμένο online shop που δεν ξέρουν οι υπόλοιποι; Θα ήθελες να μου το δώσεις;

 Internet Sensations: Κίκα Κυριακάκου Facebook Twitter

Μου αρέσει πολύ το βρετανικό retrotogo.com που εντοπίζει είδη προς πώληση και ειδικά τα design items και τα έπιπλα από τα 60s.

10.

Ποιο θέμα στο LIFO.gr σας έκανε πρόσφατα την πιο μεγάλη εντύπωση; Γιατί;

 Internet Sensations: Κίκα Κυριακάκου Facebook Twitter
O Άλεκ Ισσιγόνης.

Χάρηκα πολύ για το άρθρο με αφορμή τα γενέθλια του Έλληνα δημιουργού του Classic Mini Cooper αλλά και για το αφιέρωμα και τη συνέντευξη του David Marinos για την έκθεση στην Atopos. Το πρώτο γιατί αγαπώ την ιστορία του ΜΙΝΙ και οδηγώ και εγώ ένα τα τελευταία 2 χρόνια. Στην περίπτωση του Marinos με εντυπωσίασαν πάρα πολύ τα όσα είπε και η εξαιρετική ωριμότητα και συνέπεια που τον διακρίνει σε σχέση με το νεαρό της ηλικίας του.

11.

Και ποιο είναι το πιο σέξι πράγμα που είδατε πρόσφατα στο διαδίκτυο; (φώτο, visual κλπ)

 Internet Sensations: Κίκα Κυριακάκου Facebook Twitter

Το αυτοπορτρέτο της Γαλλίδας καλλιτέχνη και τεχνοκριτικού Clo'e Floirat με αφορμή τη συμμετοχή της στο Atopos Unlocked (εγκαίνια Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου).

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ