Μασκοφόρος εναντίον μαθήτριας

Μασκοφόρος εναντίον μαθήτριας Facebook Twitter
1

Μασκοφόρος εναντίον μαθήτριας

Μασκοφόρος εναντίον μαθήτριας Facebook Twitter

Κάποτε (το 1987), τα ευφάνταστα πρωτοσέλιδα της Ευβοϊκής Γνώμης. Αποκλειστικό ρεπορτάζ και αναπαράσταση.

"Μέσα στην αίθουσα της πρώτης τάξης του Α' Γυμνασίου Χαλκίδας μπήκε γυναίκα μασκοφόρος και την ώρα που μια μαθήτρια την ανακάλυψε, εκείνη της επιτέθηκε κι άρχισε να την χτυπά.

Η γυναίκα μασκοφόρος είχε στήσει καρτέρι στην είσοδο του Γυμνασίου από την οδό Αερ. Σαμαρτζή και μόλις βρήκε την κατάλληλη ευκαιρία "τρύπωσε" στο κτήριο και ανέβηκε στο δεύτερο όροφο.

'Εψαχνε για αίθουσα κενή και εντόπισε της πρώτης τάξης (Α4 τμήμα). Οι μαθητές εκείνη την ώρα είχαν γυμναστική και βρίσκονταν όλοι στο προαύλιο. Κανένας δεν υπήρχε μέσα στην τάξη και η πόρτα ανοιχτή.

Μασκοφόρος εναντίον μαθήτριας Facebook Twitter

Μπήκε μέσα κι άρχισε να ψάχνει τις τσάντες και τα ρούχα των παιδιών. σε κάποια στιγμή ανέβηκε στην αίθουσα μια μαθήτρια και μόλις την είδε η μασκοφόρος για να την τρομοκρατήσει της είπε :

- Τι θες εδώ εσύ μωρή που ..."

Η μαθήτρια, χωρίς να χάσει την ψυχραιμία της όρμησε πάνω της, αλλά η μασκοφόρος την έπιασε από το κεφάλι κι άρχισε να την χτυπά στον τοίχο. Στη συνέχεια την πέταξε κάτω κι έφυγε τρέχοντας από την είσοδο της οδού Αερ. Σαμαρτζή χωρίς να την δει κανένας.

Μασκοφόρος εναντίον μαθήτριας Facebook Twitter

Για την επίθεση της μασκοφόρου, η γυμνασιάρχης κ. Φωτεινή Μικίκη ενημερώθηκε - όπως μας είπε η ίδια- από μια μαθήτρια. Τηλεφωνικά, την περασμένη Πέμπτη 4 Ιούνη η κ. Μικίκη μας επιβεβαίωσε τα όσα αναφέραμε πιο πάνω και συμπλήρωσε :

"Η μαθήτρια που βρήκε μέσα στην τάξη τη γυναίκα αυτή μου είπε ότι ήταν ψηλή, μελαχροινή, με μαύρη μάσκα, μαύρα γυαλιά, με βαψίματα στο πρόσωπο, με μαύρο καπέλο και παντελόνι. Μου είπε ότι σε κάποια στιγμή της έπεσε το καπέλο, πήγε να το πιάσει η μαθήτρια και η μασκοφόρος πρόλαβε, το πήρε κι έφυγε."

(Από το ρεπορτάζ του Σταμάτη Μαυρίκη στο φύλλο της Ευβοϊκής Γνώμης με ημερομηνία 12 Ιούνη 1987)

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

1 σχόλια