Η φωτογραφία της ημέρας

Facebook Twitter
0

 

"Δημοσιεύσαμε τη φωτογραφία χωρίς να χρειαστεί να το σκεφτούμε δεύτερη φορά"

 

Δέκα μέρες πριν, η δημοσιογράφος Sulome Anderson, με αμερικανική και αραβική καταγωγή και ο σύντροφός της με ισραηλινή καταγωγή ανταλλάσσουν ένα φιλί.

 

Το selfie περιλαμβάνει εκτός από το φιλί και ένα χαρτί που γράφει: " Άραβες και Εβραίοι αρνούμαστε να γίνουμε εχθροί".

 

Η φωτογραφία τραβήχτηκε για να ανέβει σε μια σχεδόν άγνωστη έως τότε σελίδα στο Facebook η οποία είχε συμβολικό χαρακτήρα και προωθούσε το μήνυμα της φιλίας και της αγάπης.

 

Η εικόνα του ζευγαριού εξαπλώθηκε με γρήγορο ρυθμό και έγινε είδηση σε διάφορα μέσα καθώς μέχρι και σήμερα γίνεται share και retweet με ξέφρενο ρυθμό.

 

Η υποδοχή όμως δεν υπήρξε θερμή από όλους. Η Sulome δέχθηκε δεκάδες μηνύματα μίσους και επιθέσεις. Η μητέρα της, της τηλεφώνησε και της ζήτησε να προσπαθήσει να μην είναι τόσο πολύ στη δημοσιότητα μιας και σε λίγες μέρες θα πρέπει να πάει στο Λίβανο και θα συναντήσει ανθρώπους που δεν συμμερίζονται το ενωτικό μήνυμα της φωτογραφίας.

 

Η Sulome λέει πως υπήρξε μια στιγμή που η δημοφιλία την τρόμαξε. Αυτό όμως ήταν για πολύ λίγο." Στην αρχή ήταν λίγο τρομαχτικό να βλέπεις τη φωτογραφία σου να βρίσκεται και να συζητιέται παντού. Μετά όμως, βλέποντας πόσοι διαφορετικοί μεταξύ τους άνθρωποι είχαν εμπνευστεί από αυτό, καταλάβαμε πως αν κάτι τέτοιο μπορεί να αλλάξει τον κόσμο έστω και λίγο, τότε ο φόβος δεν είναι το συναίσθημα που μας αρμόζει."

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ