REVIEW: Σαββατόβραδο στο Secret Sound Festival

REVIEW: Σαββατόβραδο στο Secret Sound Festival Facebook Twitter
Νέοι άνθρωποι σκέφτηκαν να ξεκινήσουν κάτι καινούριο έχοντας κατά νου την αγάπη τους για την μουσική και όχι το γρήγορο κέρδος. Καταλαβαίνεις αμέσως τις καλές προθέσεις των διοργανωτών όταν βρεθείς στο Platanenhof. Ο σεβασμός τους για την φύση δεν τους επέτρεψε να μετατρέψουν την εκδήλωση σε «πανηγυράκι»... Φωτο:Βαγγέλης Μακρής
1

 

REVIEW: Σαββατόβραδο στο Secret Sound Festival Facebook Twitter
Λίγο πριν την δύση του ήλιου στο Platanenhof... Φωτο:Βαγγέλης Μακρής

Αφήνοντας πίσω του την Χαλκίδα κατευθυνόμενος προς την Κύμη, ο επισκέπτης ήδη έχει πάρει μια γεύση από τα μουσικά γεγονότα που θα λάβουν χώρα στο νησί και αυτό το καλοκαίρι. Όλοι οι δρόμοι της παραλιακής οδηγούν στον κοντινότερο προορισμό: Την Εύβοια. Πανό που διαφημίζουν τις εμφανίσεις λαικοπόπ τραγουδιστών, αφίσες για το hard core φαν κλαμπ του Πάνου Κιάμου, που εμφανίζεται στο γήπεδο ενός χωριού, φωτογραφίες του Χατζηγιάννη που ντροπαλά σκύβει το κεφάλι και σκάει στα γέλια, κάποιοι του σοβαρού έντεχνου (σ.σ Και αυτοί ταπεινοί και με σκυμμένο το κεφάλι. Θα είναι τάση) και μερικά πανηγύρια. Μέσα σε όλα, η τοπική εφημερίδα με την μεγαλύτερη κυκλοφορία μας ενημερώνει ότι το γεγονός αυτό το Σαββατοκύριακο στο νησί, είναι η συναυλία γνωστής λαϊκής τραγουδίστριας για φιλανθρωπικό σκοπό. Ναι, πρέπει να είσαι καψούρης και να ματώσουν τα αυτιά σου αν θες να είσαι και φιλάνθρωπος. Για εμάς που μεγαλώσαμε εδώ και τα βλέπουμε κάθε καλοκαίρι, όλα αυτά δεν μας προκαλούν καμία έκπληξη. Δυστυχώς. Είναι κάτι σαν τις λακκούβες που δεν κλείνουν ποτέ ακόμα και όταν αλλάζει ο δήμαρχος.

REVIEW: Σαββατόβραδο στο Secret Sound Festival Facebook Twitter
Φωτο:Βαγγέλης Μακρής
REVIEW: Σαββατόβραδο στο Secret Sound Festival Facebook Twitter
Φωτο:Βαγγέλης Μακρής
REVIEW: Σαββατόβραδο στο Secret Sound Festival Facebook Twitter
Η βραδιά του Σαββάτου ξεκίνησε λίγο μετά τις 9 με τον Manjah . Ο κόσμος όταν άρχισε να παίζει μουσική ήταν ελάχιστος αλλά ο ίδιος δεν φάνηκε να επηρεάστηκε από το γεγονός. Προθέρμανε ιδανικά την βραδιά με ένα dj set που στόχο είχε περισσότερο να δημιουργήσει ατμόσφαιρα παρά τον χορό... Φωτο:Βαγγέλης Μακρής

Έτσι λοιπόν, και μόνο η ανακοίνωση του line up για το Secret Sound Festival με γέμισε χαρά. Νέοι άνθρωποι σκέφτηκαν να ξεκινήσουν κάτι καινούριο έχοντας κατά νου την αγάπη τους για την μουσική και όχι το γρήγορο κέρδος. Καταλαβαίνεις αμέσως τις καλές προθέσεις των διοργανωτών όταν βρεθείς στο Platanenhof. Ο σεβασμός τους για την φύση δεν τους επέτρεψε να μετατρέψουν την εκδήλωση σε «πανηγυράκι». Δεν υπήρχαν τα τεράστια πανό, ούτε οι εκατοντάδες αφίσες που ανακοινώνουν το γεγονός, ούτε οι ενημερωτικές πινακίδες που σου δείχνουν την κατεύθυνση για το φεστιβάλ λες και θα χάσεις το δρόμο.

REVIEW: Σαββατόβραδο στο Secret Sound Festival Facebook Twitter
Ο εγκέφαλος της Cast A Blast με σύμμαχο τον πολύ καλό ήχο, κατάφερε πολύ γρήγορα να ξεσηκώσει τον κόσμο που είχε αρχίσει σιγά-σιγά να μαζεύεται. Όλες οι μουσικές επιρροές του Blend έχουν ως βάση τους την ρέγκε μουσική. Εδώ όμως η ρέγκε δεν στοχεύει μόνο στην διασκέδαση του κόσμου... Φωτο:Βαγγέλης Μακρής
REVIEW: Σαββατόβραδο στο Secret Sound Festival Facebook Twitter
Ο Blend άφησε ωραίες εντυπώσεις και την σκυτάλη παρέλαβε η Anna Mystic. Τότε αντιλήφθηκα το εξής: Όσοι είχαμε μαζευτεί εδώ απόψε είχαμε μαζευτεί μόνο για την μουσική και τον χορό. Ο κόσμος δικαιολογημένα την αποθέωσε. Το set της ξεδίπλωσε την αγάπη της για την μουσική της Τζαμάικα και λίγο πριν τα μεσάνυχτα έστρωσε ένα drum n bass χαλί στις Ρόδες... Φωτο:Βαγγέλης Μακρής

Η βραδιά του Σαββάτου ξεκίνησε λίγο μετά τις 9 με τον Manjah . Ο κόσμος όταν άρχισε να παίζει μουσική ήταν ελάχιστος αλλά ο ίδιος δεν φάνηκε να επηρεάστηκε από το γεγονός. Προθέρμανε ιδανικά την βραδιά με ένα dj set που στόχο είχε περισσότερο να δημιουργήσει ατμόσφαιρα παρά τον χορό. Μου άρεσε περισσότερο στο δεύτερο ημίωρο με τις αναφορές σε Ινδία και ανατολή. Εκεί πήραμε μια γεύση για τον πολύ καλό ήχο της διοργάνωσης. Αυτό θα γινόταν ολοφάνερο μετά τις δέκα στο set του Blend. Ο εγκέφαλος της Cast A Blast με σύμμαχο τον πολύ καλό ήχο, κατάφερε πολύ γρήγορα να ξεσηκώσει τον κόσμο που είχε αρχίσει σιγά-σιγά να μαζεύεται. Όλες οι μουσικές επιρροές του Blend έχουν ως βάση τους την ρέγκε μουσική. Εδώ όμως η ρέγκε δεν στοχεύει μόνο στην διασκέδαση του κόσμου. Ούτε γίνεται ένα άλλοθι για να προσποιηθείς ότι βιώνεις μια τουριστική εμπειρία made in Jamaica(μπάφοι και ξερό ψωμί). Μέσα από τα set του ο Blend αναδεικνύει την σύνδεση της ρέγκε με τα άλλα είδη μουσικής από τη ραπ μέχρι το ροκ. Ο Blend άφησε ωραίες εντυπώσεις και την σκυτάλη παρέλαβε η Anna Mystic. Τότε αντιλήφθηκα το εξής: Όσοι είχαμε μαζευτεί εδώ απόψε είχαμε μαζευτεί μόνο για την μουσική και τον χορό. Ο κόσμος δικαιολογημένα την αποθέωσε. Το set της ξεδίπλωσε την αγάπη της για την μουσική της Τζαμάικα και λίγο πριν τα μεσάνυχτα έστρωσε ένα drum n bass χαλί στις Ρόδες. Αν ανάμεσα στο κοινό υπήρχαν εικοσάρηδες που θέλουν να γίνουν djs ας παραδειγματιστούν από αυτούς τους δυο ανθρώπους. Από τις μουσικές τους, τις αναφορές που συμπεριέλαβαν στο set τους, τον τρόπο με τον οποίο συνδέουν τα είδη για να δημιουργήσουν συναισθήματα στον κόσμο.

Οι Ρόδες United εμφανίστηκαν γύρω στα μεσάνυχτα και είχαν τον περισσότερο κόσμο. Το μόνο που μπορώ να πω για την εμφάνιση τους είναι ότι άφησαν ικανοποιημένο τον νεαρόκοσμο που είχε μαζευτεί ειδικά για αυτούς. Αυτοί λοιπόν είναι οι ειδικοί στην περίπτωση τους: Οι νέοι και οργισμένοι. Καλύτερα να ρωτήσετε έναν από αυτούς και το πιθανότερο είναι να ακούσετε καλά λόγια. Εγώ ούτε νέος είμαι ούτε (τόσο) οργισμένος και θα φαινόμουν αστείος στα δικά μου μάτια εάν προσπαθούσα να τους κρίνω.

 

REVIEW: Σαββατόβραδο στο Secret Sound Festival Facebook Twitter
Οι Ρόδες United στη σκηνή του φεστιβάλ... Φωτο:Βαγγέλης Μακρής

Οι Ρόδες τελείωσαν γύρω στις δυο και την σκυτάλη ανέλαβαν και πάλι οι Blend και Anna Mystic. Φύγαμε με τις καλύτερες εντυπώσεις και με την ευχή αυτό το καινούριο φεστιβάλ να διατηρήσει το σφιχτό line up του, να γίνει θεσμός και να μην αλλοιωθεί με το χρόνο στο βωμό του κέρδους. Δεν ξέρω εάν η διοργάνωση έβγαλε τα λεφτά της αλλά εμάς μας έβγαλε τον καλύτερο εαυτό μας.

Βγαίνοντας από τον δάσος, οδηγούμε για λίγα μέτρα. Από μακριά φαίνονται τα φώτα ενός καλοκαιρινού κλαμπ. Ακούγεται η φωνή του Τριαντάφυλλου: «Βλέπω κάτι όνειρα που με τρομάζουν και ξυπνάω». Το δικό μας Blair Witch Project παίζεται κάθε βράδυ έξω από το δάσος.

 ________________

Παραλειπόμενα

  • Η χειροκίνητη ούφο-κάμερα πάνω από τα κεφάλια μας
  • Τα άψογα φώτα στον Manjah και την Anna Mystic
  • Ο Νικήτας Κλιντ να τραγουδάει ένα ολόκληρο κομμάτι στην σκηνή αγκαλιά με τον γιό του
  • Γυναίκα με μωρό καρότσι και μπιμπερό ανάμεσα στους θεατές. Respect!
  • Η έκθεση φωτογραφίας(συγγνώμη δεν θυμάμαι το όνομα του φωτογράφου) για την χλωρίδα της περιοχής
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Μουσική / Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Cycladic Identity», ιστορίες και παραμύθια του νησιού, οι μελωδιές Τζιωτών μουσικών, η προφορική παράδοση και η μυθολογία συγκεντρώθηκαν σε μια σειρά podcast που θα μπορεί κάθε επισκέπτης της Κέας να ακούσει ενώ περιηγείται σε πλατείες, μονοπάτια, παραλίες, στα δρομάκια της Ιουλίδας.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Ο Αμαλία μάς ξανασυστήνεται χωρίς τους Architects

Μουσική / Ο Αμαλία μάς ξανασυστήνεται χωρίς τους Architects

Μετά από τέσσερα χρόνια καθυστερήσεων και αρκετά σκαμπανεβάσματα, ο νεαρός δημιουργός που γνωρίσαμε με το πρότζεκτ Amalia and the Architects κυκλοφορεί το ντεμπούτο του άλμπουμ με τίτλο «Amalia???», ξανασυστήνεται στο κοινό μέσα από 10 τραγούδια με υπαρξιακές αναζητήσεις, που λειτουργούν πέρα από τα όρια του φύλου.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Η underground δημιουργικότητα μέσα από τα μάτια του Deltah

Μουσική / Deltah: «Κανείς δεν πυροβόλησε επειδή του το είπε ένα ραπ τραγούδι»

Με αφορμή τη νέα κυκλοφορία του «Thorax», ο πολυσχιδής καλλιτέχνης της σύγχρονης underground σκηνής μιλά για τα στερεότυπα που ακολουθούν μέχρι σήμερα τη ραπ, η οποία «προφανώς και είναι μουσική για διασκέδαση, όπως κάποιος θα πάει στα μπουζούκια και θα διασκεδάσει χωρίς απαραίτητα να είναι καψούρης».
ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΑΤΣΗΣ
Κρίστη Στασινοπούλου: «Έχω φάει τη νύχτα με το κουτάλι, προτιμώ πια να κάθομαι σπίτι»

Οι Αθηναίοι / Κρίστη Στασινοπούλου: «Έχω φάει τη νύχτα με το κουτάλι, προτιμώ πια να κάθομαι σπίτι»

Όλοι τη ρωτούν για τον Παύλο Σιδηρόπουλο όμως έχει ζήσει περισσότερα δίπλα στην Αλίκη Βουγιουκλάκη. Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision, αισθάνεται περήφανη που μεγαλώνοντας κατέληξε να κάνει μόνο πράγματα που της αρέσουν. Έχει γυρίσει τον κόσμο με τον Στάθη Καλυβιώτη και τη μουσική τους, μόλις κυκλοφόρησε ένα βιβλίο για τα ταξίδια τους που μετράνε πια 25 χρόνια.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
10 πράγματα για τον KAS:ST

Μουσική / Ο Manuel Sene και άλλα 9 πράγματα που διαμόρφωσαν τη μελωδική technο των KAS:ST

Πρόσφατα παρουσίασε την πιλοτική έκδοση του νέου και εντυπωσιακού οπτικοακουστικού του live πρότζεκτ στην Κωνσταντινούπολη, μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό χιλιάδων ατόμων. Η πρώτη παρουσίαση του KAS:ST AV SHOW στην Ευρώπη θα γίνει σε λίγες μέρες στην Αθήνα.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
Τι κρύβεται πίσω από τη στροφή της Beyoncé στην κάντρι; 

Μουσική / Τι κρύβεται πίσω από τη στροφή της Beyoncé στην κάντρι;

Τα μοντέλα στην πασαρέλα του Louis Vuitton φορούν καουμπόικες μπότες από δέρμα φιδιού, η Prada πουλάει λαιμοδέτες τύπου γουέστερν, σειρές όπως το «Yellowstone» προσελκύουν εκατομμύρια θεατές: Το στυλ Americana ανθίζει στην ποπ κουλτούρα.
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Την βραδιά άνοιξε ο Billa Qause και όχι ο Manjah όπως αναφέρετε. Ο οποίος δεν έκανε dj-set αλλά έπαιξε live δικά του κομμάτια από τον τελευταίο δίσκο του. Φώτο τον Billa έχετε τραβήξει.Ακολούθησε Blend Mishkin, Anna Mystic και Ρόδες.Έπειτα ο Manjah και ο Blast em Bop και όχι πάλι ο Blend και η Anna όπως αναφέρετε.