Η σωματικοχορευτική ιδιοφυΐα του Μέσι

Η σωματικοχορευτική ιδιοφυΐα του Μέσι Facebook Twitter
Ο Μέσι είναι σέξι. Όχι επειδή διαθέτει σιξ πακ και έξτρα μύες, ή επειδή φοράει ξεχειλωμένα λευκά βρακιά των Ντόλτσε Γκαμπάνα με ένα ακμαίο φωτοσοπαρισμένο πουλί να φέγγει από μέσα. Είναι σέξι επειδή αφήνεται στο ταλέντο του
7

Η σωματικοχορευτική ιδιοφυΐα του Μέσι Facebook Twitter

 

-Εμείς μωρό, με ποιον είμαστε;

-Με την Αργεντινή.

-Γιατί;

-Λόγω Μέσι.

-Ποιος είναι ο Μέσι;

-Ο νέος Μαραντόνα. Αργεντίνους γουστάρουμε.

-Τους άλλους δεν τους γουστάρουμε;

-Είναι σα Γερμανοί μωρό μου, είναι σα Γερμανοί.

-Αλλά οι Γερμανοί δεν είναι που βάζουν γκολ; 

-Λοιπόν, δε θα το ξαναπώ. Αργεντινή. Μέσι. Τάνγκο. Και χορεύεις και τάνγκο.

 

Χορεύει τάνγκο ο Μέσι; Ο Μαραντόνα; Είναι τυχαίο που οι δυο θεοί της  συγχρονισμένηςκίνησης στο γήπεδο, είναι Αργεντίνοι;

 

Στο τάνγκο διαπρέπεις στη συγχρονισμένη επαφή, συντονίζεσαι κάθε νανοστιγμή με τον παρτενέρ σε κάθε απειροελάχιστη κίνηση του σώματος και της αναπνοής του, τον μαντεύεις σχεδόν διαισθητικά κι ανταποκρίνεσαι, γι' αυτό χορεύεις καλύτερα με κλειστά μάτια. Πλέεις σε μια θάλασσα ζευγαριών που διατηρούν διαισθητικά, ιδανικές αποστάσεις μεταξύ τους και με τα ντουβάρια, ενώ όταν δημιουργούνται κενά αυτόματα τα καλύπτουν, δίχως να αγγίζουν τους γύρω - ένα πανέμορφο θέαμα, σα νούφαρα στην ίδια λίμνη.

 

'Πανέμορφο', αυτό ήταν το επίθετο του εκφωνητή για τους σχηματισμούς της Αργεντινής, τις προάλλες, καθώς έπλεαν αβίαστα, χώνονταν κι έβγαιναν, επιτιθονταν κι απομακρύνονταν, με ερωτικό σχεδόν τρόπο. Ενδογηπεδικά, ο Μέσι χορεύει, χώνεται διαισθάνεται, μαντεύει.

 

Ο Μέσι είναι σέξι. Όχι επειδή διαθέτει σιξ πακ και έξτρα μύες, ή επειδή φοράει ξεχειλωμένα λευκά βρακιά των Ντόλτσε Γκαμπάνα με ένα ακμαίο φωτοσοπαρισμένο πουλί να φέγγει από μέσα.

 

Είναι σέξι επειδή αφήνεται στο ταλέντο του. Κάποιου είδους σωματική ευφυΐα, διαφορετική από την ακαδημαϊκή ή την μουσική. Είναι η ευφυΐα των αθλητών, των χορευτών, των χαρισματικών εραστών. Δεν ξέρουμε αν ο Μέσι διαθέτει και τις άλλες - αν λύνει σουντόκου, διαβάζει λογοτεχνία, κβαντομηχανική. Με την σωματικοσυναισθηματική του ευφυΐα όμως, κατακτά τον κόσμο. Κι, αυτό, μαζί με τα λακκάκια εκατέρωθεν του αφαλού, είναι σέξι. Το ότι ψήλωσε όσο μπορούσε, σωματικά και ψυχικά, ένας άνθρωπος που ξεκίνησε με χάντικαπ. Που είχε μια τρύπα στα παιδικά του χρόνια, μια κραυγαλέα έλλειψη αυξητικής ορμόνης που τον κρατούσε κοντό αλλά και τον πείσμωσε ώστε να μεταναστεύσει (στην Ισπανία), να μεγαλώσει, να ψηλώσει, να ίπταται πάνω από το γήπεδο. Ψήλωσε όσο ο Μαραντόνα – και περισσότερο, λένε κάποιοι. Στις φωτογραφίες, ανάμεσα στους Ντόλτσε και Γκαμπάνα, δε φαίνεται τόσο κοντός. Είναι 1.73, 26 χρονών, όσο ο Μαραντόνα όταν πήρε το Μουντιάλ. Με την απαραίτητη τρύπα στη ζωή, την έλλειψη αυξητικής ορμόνης από παιδί.

 

Κι έγινε εικόνισμα των Ντόλτσε Καμπάνα, όσο δηλαδή περισσότερο πλησιάζει κανείς στις μέρες μας στο θεό.

 

Ο συντοπίτης του, ο Μπόρχες, που κράζει τη μπάλα, απλά δε μπόρεσε να την αντιληφθεί, την είδε διανοουμενίστικα. Αλλά τη μπάλα δεν τη βλέπεις, (με) τη μπάλα την ακούς, όπως με όλα τα ναρκωτικά - και με το τάνγκο. Είναι ψυχοσωματική, γι αυτό οι Αργεντινοί νίκησαν τους Ολλανδούς που έπαιζαν στυγνό, υπερτεχνικό ποδόσφαιρο. Διότι είναι δεμένοι, αγαπημένοι, πνευματικά συντονισμένοι, μακριά από τον ακραίο, θρησκευτικό συναισθηματισμό και τις βουντού εκρήξεις των Βραζιλιάνων, μέσα σε μια διαλογιστική κατάσταση – γιατί αυτό είναι το τάνγκο, διαλογισμός με επίγνωση στο τώρα, και κατάδυση στον εαυτό. Συντονισμένοι γύρω από τον Μέσι.

 

Και ο Μαραντόνα, πάντως, το Μουντιάλ το είχε πάρει μόνος του. Ο σημερινός αγώνας είναι το πάθος εναντίον των ρομπότ. Ένας εναντίον εικοσιδύο. Ενώ το Βραζιλία- Γερμανία, ήταν η τεχνική υπέρ του συναισθηματισμού, το Αργεντινή – Ολλανδία ήταν μια μεγάλη νίκη του τάνγκο.

 

Όλα τα μάτια σήμερα στον Μεσι-α του ποδοσφαίρου. Ή, στον μαέστρο, όπως αποκαλείται στη χώρα του, λες και είναι τανκέρο. Δεν είναι μπαλαρίνα, είναι τανκέρος, δηλαδή, εκτός από σουτ κουντεπιέ ξέρει να χώνεται, να ελίσσεται, να τα χώνει.

 

Έχει πάρει ύψος (1.73), πρωταθλήματα, γκολ, λεφτά, πόντους, φήμη, ισπανική υπηκοότητα, ντόλτσε και καμπάνα. Ένα μουντιάλ του λείπει.

 

Μέσι, ανέβασε τα βρακιά σου. 'Έχεις αγώνα σήμερα.

 

 

 

 

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

6 σχόλια
Επίσης ο Μέσι δε διαθέτει σούπερ ντούπερ σωματικοχορευτική ιδιοφυϊα, εφάμιλλη ας πούμε μ' εκείνη του Ροναλντίνιο. Ο Μέσι κάνει δυο τρεις μόνο ίδιες κινήσεις. Ο Μέσι έχει ξεχωρίσει από τους υπόλοιπους μεγάλους μπαλαδόρους, χάρη στο απίστευτο νεύρο που διαθέτει – το νεύρο είναι πιο δυνατό και από την κανονική δύναμη, φανταστείτε να τσακώνονται έξω στο δρόμο ένας γεροδεμένος κι ένας με νεύρο, αυτός με το νεύρο θα ορμήσει πάνω του και θα τον κάνει να φτύσει αίμα. Και δεύτερον, επειδή έχει περάσει πνευματικά σε άλλο επίπεδο, έχει επέλθει μέσα του – πιθανόν από τα όσα βίωσε μικρός – μια εσωτερική σιγή. Με αποτέλεσμα πριν σουτάρει πάντα να της δίνει ένα φιλάκι πρώτα στη μπάλα και να μην ρίχνει ούτε μια φορά στραβοκλοτσιά.
Και θα συμφωνούσαν όλοι για τον Messi, αν δεν υπήρχαν τα γεγονότα τα οποία λένε μικρές αλήθειες για το μέγεθος του ποδοσφαιριστή. Αρχικά το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα, τόσο ομαδικό μάλιστα που ακομα κι αυτός ο μικρός επίγειος "θεός" της μπάλας Ντιέγκο Μαραντόνα, έπρεπε στον τελικό του '86 στο Μεξικό να δώσει πάσα σε κάποιον άλλον, κι αυτός ο άλλος να σκοράρει για να πάρει το κύπελλο η μπιάνκοσελέστε. Κανείς δεν κάνει τίποτα μόνος του, και ο Messi σε αυτό το μουντιάλ δεν έχει ηγηθεί της Αργεντίνικης αρμάδας. Μάλιστα, στο ημίχρονο του προημιτελικού με το Βέλγιο μέσα στα αποδυτήρια, άλλος ποδοσφαιριστής έπαιξε τον ρόλο του ηγέτη και τα "έχωσε" στους υπόλοιπους, ντοπάροντας την αυτοπεποίθησή τους. Ο Μασεράνο, αντιήρωας, και αντι-σταρ. Φυσικά αν η Αργενιτνή κατακτήσει το τρόπαιο ο Messi θα το έχει κατακτήσει μιας και αυτό οφελεί τον ίδιο, την Nike, τους Ντόλτσους Καμπάνες, τον ατζέντη του και όλους αυτούς που χορεύουν "τάνγκο" γύρω από το όνομά του. Μην μασάτε κυρίες και κύριοι, οι πραγματικοί πρωταγωνιστές του αθλήματος είναι αυτοί που βλέπετε λιγότερο στισ οθόνες σας. Ακριβώς όπως και σε όλα τα επίπεδα της ζωής. Υ.Γ. Ο Ντιέγκο, βρίσκεται τόσο ψηλά, στο ποδοσφαιρικό πάνθεον, που είναι απλά αδύνατο ακόμα και ο Messi με το σημερινό μάρκετινγκ να τον υποσκελίσει. Viva Argentina. Diego uber alles
Όπα xionanosΝαι ο Μέσι δεν είναι αρχηγός σαν τον Ντιέγκο, όπως λέω και παραπάνω είναι σολίστ.Αλλά εάν το σηκώσει η Αργεντινή ο Μέσι θα πάρει κι άλλο φήμη! Ο Μέσι φίλε μου κάνει την ψυχολογία του αντιπάλου να κάθεται ήσυχα. Βάζει τους αντίπαλους προπονητές να δίνουν εντολή στα αμυντικά χαφ να κάθονται πίσω να τον επιτηρούν με αποτέλεσμα η Αργεντινή να μην δέχεται εύκολα φάσεις. Είναι πρώτος με διαφορά σε όλο το τουρνουά στη δημιουργία ευκαιριών. Πήρε τρία ματς με δικά του προσωπικά γκολ. Ο τύπος πήρε τη μπάλα από το κέντρο, πέρασε δυο-τρεις, έπαιξε το ένα-δύο, τον ανέτρεψαν για να τον κόψουν, εκτέλεσε το φάουλ, το έστειλε στο γάμα γκολ και δεν είπαμε τίποτα. Έχει ξεφτυλίσει τις δυσκολίες του ποδοσφαίρου. Εάν το έκανε άλλος παίκτης αυτό που περιέγραψα θα ήταν κάτι το τρανταχτό, θα γινόταν ο κακός χαμός.
Ο Μέσι δεν είναι σέξι. Σίγουρα σε κάθε άνθρωπο αντιστοιχούν μερικοί που τον θεωρούν σέξι, αλλά γενικά – μην παλεύετε να τον κάνετε με το ζόρι – δεν είναι σέξι. Μη σας πω το αντίθετο.Ο Μέσι δεν συγχρονίζεται με την ομάδα, δηλ. από τη μία εκείνος ως αρχηγός και από την άλλη όλοι οι υπόλοιποι παίκτες και χορεύουν τανγκό. Ο Μέσι, είναι μοναχικός – χωρίς να είναι ατομιστής – δεν χορεύει με κανέναν – δεν είναι αρχηγός – είναι ο μεγαλύτερος σολίστας όλων των εποχών.
Μια σημαντική διόρθωση: Ο Messi είναι 27 χρονών και εχει ύψος 1.69.Όσο για το περιεχόμενο του άρθρου αν και εκτιμώ την φιλότιμη προσπάθεια να συνδεθεί ο τρόπος που παίζουν οι ομάδες με την γενικότερη κουλτούρα του εκάστοτε λαού,το βρήκα λίγο ατυχές.Τουλάχιστον για όσους παρακολούθησαν το φετινό παγκόσμια η ομάδα με το μεγαλύτερο πάθος,αυτή που λειτούργησε ως ένα και έβαλε φαντασία στο παιχνίδι της ήταν η Γερμανία και όχι η Αργεντινή.Η δεύτερη λειτούργησε περισσότερο ρεαλιστικά στα όρια του κυνισμού με απόλυτη επικέντρωση στο αποτέλεσμα.