Κορμός: το αγαπημένο γλυκό των γιορτών!

Κορμός: το αγαπημένο γλυκό των γιορτών! Facebook Twitter
1

Κορμός: το αγαπημένο γλυκό των γιορτών! Facebook Twitter

Κορμός: το αγαπημένο γλυκό των γιορτών! Facebook Twitter

 

Μέλισσα 

Σε ένα από τα πιο παλιά ζαχαροπλαστεία της Αθήνας (που σύντομα γιορτάζει 90 χρόνια λειτουργίας ) ο Χρήστος Μπιτσακτσής ετοιμάζει περίπου δέκα διαφορετικές και ασυνήθιστες εκδοχές του κορμού για τις γιορτές, όπως έναν λευκό κορμό από άσπρη σοκολάτα, λάιμ και τζίντζερ. Επίσης, δημοφιλείς παραμένουν οι κλασικές γεύσεις με σοκολάτα γάλακτος σε τραγανή βάση από πραλίνα και σοκολάτα gianduja, όπως και ο κλασικός πλέον κορμός με σοκολάτα και κάστανο.  

Εθν. Μακαρίου 43, μετρό Αγ. Αντώνιος, 210 5711055, www.melisa.gr

Κορμός: το αγαπημένο γλυκό των γιορτών! Facebook Twitter

Ivoire

Ένας εντυπωσιακός τρισδιάστατος κορμός από βιεννέζικο μπισκότο –αντί για παντεσπάνι– με αφράτη κρέμα και λευκή σοκολάτα, καραμελωμένα φουντούκια, σιρόπι βανίλιας και διακοσμημένος με φρέσκα φρούτα του δάσους αποτελεί τη γιορτινή πρόταση του δημιουργικού ζαχαροπλάστη Διονύση Αλέρτα που εμπνέεται για τα γλυκά του από τη γαλλική σχολή ζαχαροπλαστικής, αλλά παραμένει πιστός στις ελληνικές συνταγές, όταν πρόκειται για μελομακάρονα και κουραμπιέδες . 

Παπανικολή 56-58, Χαλάνδρι, 210 6748447

Κορμός: το αγαπημένο γλυκό των γιορτών! Facebook Twitter

Choc O Rock

Η Ρένα Οροκλού άνοιξε το μικρό εργαστήριο ζαχαροπλαστικής της πριν από λίγους μήνες και σύντομα έγινε το «αγαπημένο γλυκό μυστικό του Χολαργού». Τις γιορτές πρωτοτυπεί με έναν… όρθιο κορμό από παντεσπάνι σοκολάτας αρωματισμένο με κανέλα και μοσχοκάρυδο και δύο ειδών κρέμες (λευκή πατισερί και κρέμα σοκολάτας) με ξηρούς καρπούς. Τα κλασικά διακοσμητικά μανιτάρια του κορμού είναι φτιαγμένα από μαρέγκα και ο «φλοιός» του από πικρή σοκολάτα με ρούμι. Το μικρό εργαστήριό της στον Χολαργό παράγει γλυκά limited edition, σε μικρές ποσότητες, οπότε και συνιστάται παραγγελία τις ημέρες των γιορτών. 

Βουτσινά 105, Χολαργός, 211 0122512

Κορμός: το αγαπημένο γλυκό των γιορτών! Facebook Twitter

Lateau

Ο χριστουγεννιάτικος κορμός στην πιο κλασική του εμφάνιση. Παντεσπάνι από δύο είδη γκανάζ σοκολάτας, γέμιση από μους σοκολάτας, ολόκληρα μαύρα κεράσια στο κέντρο του και γλάσο από μαύρη σοκολάτα. Πιο σοκολατένιος δεν γίνεται! 

Πανόρμου 101, Αμπελόκηποι, 210 6922841

Κορμός: το αγαπημένο γλυκό των γιορτών! Facebook Twitter

 

Pastry Family

Ένας κορμός με τρία παρακλάδια, το καθένα με διαφορετική γεύση, θα ικανοποιήσει το γούστο του κάθε γλυκατζή στο τραπέζι σας. Κρέμα κάστανο με γέμιση κάστανο και σοκολατένιο παντεσπάνι, φουλ σοκολάτα για τους chocoholics και φράουλα, σαντιγί σοκολάτα για εμάς που λατρεύουμε τον συνδυασμό κόκκινα φρούτα-σοκολάτα. Το διάσημο αθηναϊκό ζαχαροπλαστείο τα κατάφερε και πάλι. 

Αθήνα: Ριζάρη 19, 210 7210987, 210 7235090 

Κηφισιά: Κηφισίας 244, 210 8082897, 210 8013994

 

Κορμός: το αγαπημένο γλυκό των γιορτών! Facebook Twitter

Κορμός: το αγαπημένο γλυκό των γιορτών! Facebook Twitter

 

Paul       

Με πέντε διαφορετικά και εντυπωσιακά γλυκά γιορτάζει τα Χριστούγεννα το γαλλικό Paul. Βuche roulée café με μπισκότο αμυγδάλου σε ρολό βουτηγμένο σε καφέ και βουτυρόκρεμα με κομματάκια φουντουκιού, Buche roulée chocolat με μπισκότο σοκολάτας αμυγδάλου σε ρολό βουτηγμένο σε σοκολάτα και μους μαύρης σοκολάτας, Divane με κρέμα bavaroise βανίλια, παντεσπάνι σοκολάτας, κομπόστα και μους κερασιού με επικάλυψη μαυροκέρασου, Coussin sans με μους σοκολάτας, μπισκότο Spéculoos και κρέμα πραλίνας και το εντελώς εορταστικό Igloo με μους λευκής και μαύρης σοκολάτας, λευκό παντεσπάνι και craquant φουντουκιού. H διάθεσή τους ξεκινά στις 15/12.

Πλατεία Εσπερίδων & Κύπρου, 210 8947169

Πανεπιστημίου 10, 210 3632352

Γεύση
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Γεύση / Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Το καθιερωμένο πασχαλινό αφιέρωμα της LiFO επιστρέφει. Οι κορυφαίοι ζαχαροπλάστες της Αθήνας φτιάχνουν αυγά που ντρεπόμαστε να σπάσουμε, αν και ο ένας από αυτούς σκέφτηκε ήδη να το προσφέρει σπασμένο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Γεύση / Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Εστιατόρια στη Βρετανία εμπλουτίζουν τις λίστες τους με ελληνικές ποικιλίες, κάβες και σούπερ μάρκετ τα βάζουν στα ράφια τους. Γι’ αυτό πριν από μερικές μέρες 44 οινοποιεία που έπιασαν αυτή την τάση άνοιξαν και παρουσίασαν τα κρασιά τους στο Λονδίνο - και όλο αυτό είχε επιτυχία.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Γεύση / «Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Η Κατερίνα Μόσχου αποφάσισε πριν από μερικά χρόνια να μετακομίσει από την Αθήνα στην Πάρο για να φτιάξει ένα τυροκομείο και μια φάρμα, και αυτήν τη στιγμή βλέπει τις Κυκλάδες να χτίζονται με ρυθμό που απειλεί τη γεωργία και την κτηνοτροφία.
M. HULOT
Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Γεύση / Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Σε ανοιχτές φωτιές και σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία του W Costa Navarino ο σεφ θα ετοιμάσει ένα εναλλακτικό και fusion πασχαλινό τραπέζι, σερβίροντας ένα μενού μοναδικό, του στυλ του, πέρα από τα συνηθισμένα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η Madame Ginger προτείνει Πασχαλινό μενού χωρίς κρέας – Και με ποια κρασιά θα το συνοδεύσετε

Το κρασί με απλά λόγια / Η Madame Ginger προτείνει ένα πασχαλινό μενού χωρίς κρέας και μερικά ταιριαστά κρασιά

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με την food blogger Μαριλού Παντάκη για τη σχέση της με το κρασί και για όλες εκείνες τις συνταγές της που προτείνει για ένα πεντανόστιμο πασχαλινό τραπέζι δίχως κρέας – εννοείται ότι υπάρχουν προτάσεις σε κρασιά προκειμένου να τις συνοδεύσετε.
THE LIFO TEAM
Με τα δάχτυλα και στη μέση

Γεύση / Πιάτα που μπαίνουν στη μέση και τρώγονται με τα χέρια

Ο σεφ Κώστας Παλυβός μοιράζεται τις συνταγές του για τις κροκέτες μουσακά, το πιτόγυρο παστιτσάδα και άλλα πιάτα του που είναι για να μοιράζονται, που μας δίνουν τη χαρά του να τσιμπολογάμε με τα χέρια μέσα από το πιάτο, και ας λαδωθούμε λίγο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Στο Αφαία στο Θησείο

Γεύση / Για μπίρα, κρασί χύμα και μακαρόνια με κιμά στο Αφαία στο Θησείο

Αν αναρωτιέστε «πού βγαίνει η μισή Αθήνα τώρα;», αυτοί που ψάχνουν ό,τι νέο ανοίγει και το επισκέπτονται πρώτοι, τότε να ξέρετε πως πάνε σε ένα μοντέρνο καφενείο, σε ένα χαλαρό μαγαζί που τα κάνει όλα προσεγμένα και από τα τραπέζια του βλέπουμε τα τρένα να περνούν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα αντισυμβατικά μαθήματα μαγειρικής που παραδίδονται τώρα στην Αθήνα

Γεύση / Μαθήματα «αυθόρμητης μαγειρικής» στην Αθήνα

Κάποιοι πάνε στο μάθημα με ένα υλικό που έχουν σπίτι τους και δεν ξέρουν πώς να το αξιοποιήσουν, άλλοι γεμίζουν με γυάλινα βαζάκια τους πάγκους της κουζίνας τους ενώ μαθαίνουν πώς να βάλουν τις ζυμωμένες τροφές στην καθημερινή τους διατροφή. Αυτήν τη στιγμή στην πόλη παραδίδονται αυθόρμητα μαθήματα μαγειρικής, που ενισχύουν τη φαντασία και δεν υπακούν σε συνταγές και γραμμάρια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Nothing Days / «Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Η Χαρίκλεια Δανιόλου μαγειρεύει από μικρό παιδί. Μαγείρεψε στη θρυλική ταβέρνα του Περτέση στις Στραπουριές και σε σπίτια πλουσίων, ενώ σήμερα μαγειρεύει στην ταβέρνα της, τα Σκαλάκια, στη Χώρα της Άνδρου. Το ανδριώτικο φαγητό ήταν η αφορμή για να μας αφηγηθεί όλη της τη ζωή.
M. HULOT
Koutsou & Co: Ένα μαγειρείο όπου θα τρώμε τα «κλεμμένα» και τα «βρώμικα»

Γεύση / Ένα νέο μαγειρείο σε μια στοά στο Σύνταγμα θα σερβίρει τα «κλεμμένα» και τα «βρόμικα»

Η Αργυρώ Κουτσού το έχει βάλει σκοπό να μας σερβίρει κομμάτια από τα ψάρια και τα κρέατα που δεν φτιάχνονται συνήθως στα μαγειρεία, συνταγές του Ιονίου και πολίτικα φαγητά, ενώ θα τηγανίζει και τέλεια κεφτεδάκια με πατάτες στο Koutsou & Co.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Γεύση / Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Λένε ότι η υπομονή είναι αρετή και η αλήθεια είναι πως η στάκα τη χρειάζεται. Ο Κρητικός σεφ Μιχάλης Χάσικος αποκαλύπτει τα μυστικά για να πετύχουμε τη δυναμωτική τροφή των βοσκών και να την απολαύσουμε πάνω σε ζυμωτό ψωμί, με αυγά μάτια και τηγανητές πατάτες, για να απογειώσουμε με αυτή ψητά λαχανικά, χόρτα και ζυμαρικά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ

σχόλια

1 σχόλια