ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Karen O(scar) ;

Karen O(scar) ; Facebook Twitter
4

 

 H είδηση είναι πως η Karen O είναι υποψήφια για το Όσκαρ καλύτερου τραγουδιού για το The Moon Song, το κομμάτι που έγραψε για το soundtrack του καινούριου τρυφερού όσο και μελαγχολικού φιλμ του Spike Jonze, "Her".


Σύμφωνα με την τραγουδίστρια των Yeah Yeah Yeahs, το τραγούδι ηχογραφήθηκε κάτω από εντελώς lo-fi συνθήκες, μιας που ένας σχετικά φθηνός εξοπλισμός (όσο φθηνός μπορεί να είναι ένας εξοπλισμός που έχει η Karen O στο σπίτι της) ήταν αρκετός για να δημιουργηθεί το τραγούδι που συναγωνίζεται τον Μπόνο των U2 και τον Pharrell Williams, ανάμεσα σε άλλους, στα φετινά βραβεία Όσκαρ.

Karen O(scar) ; Facebook Twitter

H Karen O συνέθεσε το κομμάτι στην τραπεζαρία του σπιτιού της αμέσως μόλις  τελείωσε την ανάγνωση του σεναρίου του "Her", και υποθέτω ότι όταν το έγραφε δεν φανταζόταν πως κάποιους μήνες μετά θα βρεθεί στο περιβόητο κόκκινο χαλί "εξαιτίας" του.

Ας το ακούσουμε..

Karen O - The Moon Song

Karen O(scar) ; Facebook Twitter

Το Her, με πρωταγωνιστή τον σχεδόν πάντα συγκλονιστικό Joaquin Phoenix, είναι η δεύτερη ταινία που περιμένω με τεράστια ανυπομονησία για την καινούρια χρονιά.

( Η πρώτη είναι φυσικά το The Grand Budapest Hotel, του Wes Anderson. )

Η τέταρτη μεγάλου μήκους ταινία του Jonze (Στο Μυαλό Του Τζον Μάλκοβιτς, Where The Wild Things Are.. ), του ανθρώπου που σκηνοθέτησε τα καλύτερα βίντεο κλιπ των 90s - ίσως και τα καλύτερα βίντεο κλιπ που γυρίστηκαν ποτέ εδώ που τα λέμε- έχει ήδη πάρει εξαιρετικές κριτικές ενώ είναι υποψήφια για πέντε (!) Όσκαρ συμπεριλαμβανομένων κι αυτών της Καλύτερης Ταινίας και Πρωτότυπου Σεναρίου.

Μάλιστα, εκτός από Όσκαρ Καλύτερου Τραγουδιού, το Her είναι υποψήφιο και για Όσκαρ Καλύτερου Soundtrack το οποίο υπογράφουν οι Arcade Fire.

 

Τέλος, το φιλμ έλαβε και τρεις υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα στις κατηγορίες Καλύτερη Ταινία - Κωμωδία/Μιούζικαλ, Α' Ανδρικού Ρόλου - Κωμωδία/Μιούζικαλ για την ερμηνεία του Φίνιξ, και Σεναρίου, κερδίζοντας τελικά εκείνη για το Καλύτερο Σενάριο.

Στην Ελλάδα θα κάνει πρεμιέρα στις 6 Φεβρουαρίου.

Ανυπομονούμε.

Karen O(scar) ; Facebook Twitter

Karen O - Spike Jonze

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο σκηνοθέτης συνεργάζεται με την lead singer των Yeah Yeah Yeahs. Οι δυο τους έχουνε αυτό που λέμε ιστορία:

Μετά το διαζύγιο του από την Σοφία Κόπολα (1999-2003) ο Jonze τα είχε με την Karen O, και μάλιστα υποτίθεται ότι η σχέση αυτή ήταν και ο λόγος που χώρισε από την Κόπολα (κουτσομπολιά)

Karen O(scar) ; Facebook Twitter

Το 2004 σκηνοθετεί το hit της μπάντας, Y Control, με πρωταγωνιστές κάτι απόκοσμα παιδάκια με ρόπαλα του μπέιζμπολ που χορεύουν πάνω από νεκρούς σκύλους.

Κομματάρα.

 Y control - Yeah Yeah Yeahs


 

 

Και λίγοι ακόμα Yeah Yeah Yeahs, τώρα που τους θυμηθήκαμε..

 

Maps


 

 

Οι υπόλοιπες υποψηφιότητες Καλύτερου Τραγουδιού για τα φετινά Όσκαρ

Καλύτερο Τραγούδι

Εγώ ο Απαισιότατος 2: O πρωταγωνιστής της χρονιάς Pharrell Williams  με το τραγούδι "Happy"

Ψυχρά κι ανάποδα (Frozen): Kristen Anderson-Lopez, Robert Lopez με το τραγούδι "Let It Go"

Mandela: Long Walk to Freedom:  Ο Bono και οι λοιποί U2 με το "Ordinary Love"

Alone Yet Not Alone: Ο Bruce Broughton με το ομώνυμο "Alone Yet Not Alone"

και φυσικά το

Her: Με το " The Moon Song" της Karen O

 

Karen O(scar) ; Facebook Twitter

Δύο τρία πράγματα μόνο:

1) Το Happy του Pharrell Williams εγώ το άνοιξα σε ένα δεύτερο tab να το ακούσω και για πολλά λεπτά νόμιζα ότι ακόμα δεν έχει τελειώσει η εισαγωγική διαφήμιση που παίζει πριν από ένα κομμάτι στο YouTube..

2) Αν κερδίσει ο Bono, για το Θεό ας του πει κάποιος να μην εμφανιστεί πάλι με αυτά τα γυαλιά..

3) Τι λέτε να φορέσει η Karen O στο Red Carpet;

Karen O(scar) ; Facebook Twitter
Yeah Yeah Yeahs
Karen O(scar) ; Facebook Twitter
"Her"
Αρχείο
4

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Διεθνή / Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Χαράλαμπος Παπασωτηρίου, εξηγεί πώς μια νίκη του Μπάιντεν θα σηματοδοτήσει την αναβίωση της Δύσης ως κεντρικού παράγοντα στη διεθνή πολιτική.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

4 σχόλια
Την έχω δει. Αυτό που έχω να πω είναι ότι είναι μια τρομακτική ταινία. Τρομακτική από την άποψη πως αν αυτά που διηγείτε πραγματοποιηθούν, πράγμα καθόλου απίθανο, τότε θα μιλάμε για την απόλυτη καταστροφή των συναισθημάτων από την άλλη κι αν σκεφτούμε πως ίσως αλληγορικά όλα αυτά συμβαίνουν σήμερα, τότε θα πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι από τις ενοχές που τα έχουμε κάνει τόσο σκατά. Mε τα facebook skype και γενικά όλων των ειδών social media να αναπτύσσονται και να επικρατούν σε όλες πλέον τις πτυχές της ζωής μας δεν το αποκλειώ καθόλου ο σκηνοθέτης να έγραψε αυτό το, τρομερό, σενάριο για να μας χειροκροτήσει ειρωνικά, για να μας απευθύνει ένα "well done" και να μας υποδείξει πως η μοναξιά που βιώνει σήμερα ο καθένας μας είναι προϊόν της αόριστης μας βλακείας και τους υπερβάλλοντα ζήλου μας για τεχνολογική ανάπτυξη. Η ταινία δεν είναι ταινία επιστημονικής φαντασίας είναι καθαρά ταινία εποχής. Της δικής μας εποχής και χωρίς να θέλω να κινδυνολογώ θεωρώ πως η αλήθεια της είναι τόσο αλήθεια που καταντά να σε ενοχλεί ασφυκτικά. Επίσης θα ήθελα να επισημάνω την "παρουσία" της Σκάρλετ Γιοχανσόν στη ταινία, η οποία κατάφερε κάτι που κανείς άνθρωπος δεν θα μπορουσε να πετύχει, να παίξει καλύτερα από όλες τις ταινίες με τον εαυτό της μέσα χωρίς να έιναι ο εαυτός της μέσα. Τέλος για το τραγούδι εχώ να πω πως η Καρέν Ο ήταν υποψήφια πριν μερικα χρόνια για χρυσή σφάιρα με το κομμάτι του φιλμ "WHERE THE WILD THINGS ARE" ένα εξαιρετικό κομμάτι εκτελεσμένο από τα παιδιά πρωταγωνιστές της ταινίας. Λέγεται All is love και αξίζει πραγματικά να το ακούσετε αν δεν το έχετε ήδη κάνει. Στο δια ταύτα, την ταινία αυτή να πάτε να τη δείτε μόνο αν έχετε γερό στομάχι και αν είστε, τουλάχιστον κατα 89% σίγουροι, πως ο άνθρωπος που έχετε δίπλα σας, έχει υλική υπόσταση και πιάνεται!!!
κάθε φορά που την βλέπω μου θυμίζει αυτή που έκανε την αδελφή του Ψάλτη σε αυτές τις σάπιες ταινίες που έδειχνε το ΑΛΤΕΡ (αν θυμαμαι καλα)