Να πόσο συχνά πρέπει να πλένετε τα σεντόνια σας

Να πόσο συχνά πρέπει να πλένετε τα σεντόνια σας Facebook Twitter
5

 

Είναι πολύ συχνό φαινόμενο, αρκετοί άνθρωποι να μη γνωρίζουν κάθε πότε θα πρέπει να πλένουν αντικείμενα που χρησιμοποιούν καθημερινά. Προς τιμήν μιας καθαρής άνοιξης, αποφασίσαμε να παραθέσουμε μια λίστα με τη συχνότητα που πρέπει να πλένετε τα πράγματά σας, αλλά και χρήσιμες οδηγίες για να μη χαθείτε στον κόσμο της υγιεινής.


1.

Τα χέρια σας

Mayo clinic μας δίνει ξεκάθαρα παραδείγματα με τις κατάλληλες στιγμές για να πλύνετε τα χέρια σας:

-Μετά τη χρήση της τουαλέτας

-Μετά το παιχνίδι με τα ζώα

-Μετά το φτέρνισμα. Ακόμα κι αν φτερνιστείτε σε χαρτομάντηλο.

-Κατά την έξοδο από ένα νοσοκομείο ή αφού έχετε έρθει σε επαφή με κάποιον άρρωστο.

-Αφού έχετε κατεβάσει τα σκουπίδια


2.

Τα σεντόνια

Πλένετε τα σεντόνια σας συχνά. Aν είναι δυνατόν μία φορά την εβδομάδα. Μπορεί να μην το βλέπετε με γυμνό μάτι, αλλά τα σεντόνια σας είναι γεμάτα με ιδρώτα, σκόνη, νεκρά κύτταρα από το δέρμα σας, λιπαρότητα, σωματικά υγρά, ακόμη και σάλια.

Πλύνετε με ζεστό νερό και στη συνέχεια, αφού στεγνώσουν σιδερώστε τα.


3.

Τα αυτοκίνητά σας

Eίτε προτιμάτε το πλυντήριο αυτοκινήτων είτε το πλύνετε μόνοι σας στο δρόμο, έχετε στο μυαλό σας τον ορίζοντα των τριών εβδαμάδων.

Σύμφωνα με το CNN.com, αν το παρκάρετε έξω ή εκεί που ζείτε υπάρχουν ακραίες καιρικές συνθήκες, το πλύσιμο του αυτοκινήτου σας μία φορά την εβδομάδα θα προστατεύσει το φινίρισμά του.


4.

Τα σκυλάκια σας

Αν το σκυλάκι σας μυρίζει, πλύντε το αμέσως.

Συνήθως όμως ένα μπάνιο μία φορά το μήνα είναι αρκετό.


5.

Τα τζιν

Εάν έχουν λεκέδες, μην διστάσετε να βάλετε τα αγαπημένα σας τζιν στο πλυντήριο.

Αν όχι, το πλύσιμο τους μετά από κάθε τέσσερις ή πέντε φορές που το έχετε φορέσει, είναι ιδανικό. Προσοχή! Αν τα πλένετε πολύ συχνά μπορεί να φθαρούν ή να κάνουν τρύπες.


6.

Τους στηθόδεσμους

Το CNN μας διδάσκει πώς γίνεται η σωστή συντήρηση των σουτιέν:

Ένας γενικός κανόνας είναι ότι δεν πρέπει ποτέ να φοράτε το ίδιο σουτιέν δύο ημέρες στη σειρά. Φορέστε τα σουτιέν σας εναλλάξ, και δώστε στο καθένα τουλάχιστον 24 ώρες για να αναπνεύσει-ανακάμψει πριν το φορέσετε πάλι. Με το κατάλληλο rotation, μπορείτε να φοράτε αρκετές φορές το ίδιο σουτιέν μεταξύ των πλύσεων.

7.

Τα στρώματα

Ίσως να μην έχετε πλύνει ποτέ το στρώμα σας γιατί θεωρείτε ότι είναι τεράστια ταλαιπωρία, αλλά και γιατί δε μπορείτε να συνειδητοποιήσετε πόσο βρώμικο μπορεί να είναι.

Κατανοητό. Αλλά ευτυχώς, υπάρχουν λύσεις γι' αυτό. Δεν χρειάζετε να κουραστείτε πολύ. Απλώς ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες: 

Κάθε έξι μήνες, καθαρίστε το έτσι:

- Σκουπίστε το με την ηλεκτρική σκούπα (βάζοντας το κατάλληλο εξάρτημα). Η ηλεκτρική σκούπα θα απορροφήσει μεγάλο μέρος των όσων ανεπιθύμητων βρίσκονται επάνω.

- Καθαρίστε το επιφανειακά με υγρό καθαρισμού (σαπούνι). Μη βάλετε πολύ, ώστε να μην απορροφηθεί από το στρώμα, διότι η υγρασία δημιουργεί μούχλα.

 
8.

Την τσάντα σας

Προς το συμφέρον της υγιεινής και της λογική σας, καθαρίστε τη μία φορά την εβδομάδα.

Σύμφωνα με το CNN.com, οι τσάντες και τα πορτοφόλια φέρουν μερικές φορές τα ίχνη του βακτηρίου E. coli. Βεβαιωθείτε ότι πορτοφόλι, η τσάντα ή το σακίδιο σας είναι καθαρά, και δεν έχετε συλλογή από μικρόβια στο εσωτερικό.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η γενιά του άγχους: Πώς τα smartphones δηλητηρίασαν τα παιδιά μας και πώς να το αντιμετωπίσουμε

Υγεία & Σώμα / Η γενιά του άγχους: Πώς τα smartphones δηλητηρίασαν τα παιδιά και πώς να το αντιμετωπίσουμε

Το πιεστικό ερώτημα, ωστόσο, είναι: τι μπορούμε να κάνουμε; Ζούμε σε έναν κόσμο που είναι πλήρως κορεσμένος από τα smartphones: είναι σχεδόν αδύνατο, πλέον, να διεκπεραιώσουμε την καθημερινή μας ζωή χωρίς αυτά, ούτε φυσικά μπορούμε να κρατάμε τα παιδιά μας μακριά τους για πάντα.
THE LIFO TEAM
«Πάρε τον καρκίνο μακριά και πες του να μην ξανάρθει»

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας / «Πάρε τον καρκίνο μακριά και πες του να μην ξανάρθει»

Η Τζούλη Αγοράκη συναντά τη Φιορίτα Πουλακάκη, διευθύντρια της Κλινικής Μαστού του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, διακεκριμένη μαστολόγο, η οποία χειρούργησε και την ίδια όταν περνούσε τη δική της περιπέτεια με τον καρκίνο.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
H λειτουργία των αναμνήσεων: Πώς το άγχος και ο ύπνος επηρεάζουν τη μνήμη μας

Υγεία & Σώμα / H λειτουργία των αναμνήσεων: Πώς το άγχος και ο ύπνος επηρεάζουν τη μνήμη μας

Ο νευροεπιστήμονας Charan Ranganath εξηγεί πως όταν συναντά κάποιον για πρώτη φορά, συχνά τον ρωτούν «Γιατί δεν έχω καλή μνήμη και ξεχνάω εύκολα;». Όμως, η απάντηση που εκείνος δίνει είναι πως τον ενδιαφέρει περισσότερο τι θυμόμαστε, παρά τι ξεχνάμε.
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Οι ογκολογικοί ασθενείς χρειάζονται ολιστική στήριξη, μαζί με τη θεραπεία τους

Υγεία & Σώμα / Οι ογκολογικοί ασθενείς χρειάζονται ολιστική στήριξη, μαζί με τη θεραπεία τους

Με το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» περισσότερες από 15.000 γυναίκες που πιθανόν να ανακάλυπταν πολύ αργότερα ότι η υγεία τους κινδυνεύει διαγνώστηκαν με ευρήματα και έλαβαν θεραπεία έγκαιρα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Η αξία του προσυμπτωματικού ελέγχου σε συχνές μορφές καρκίνου

Υγεία & Σώμα / Η αξία του προσυμπτωματικού ελέγχου σε συχνές μορφές καρκίνου

Η Ελλάδα, σύμφωνα με την Κορίνα Πατέλη - Bell, μπορεί να πάρει τα δεδομένα των πιλοτικών προγραμμάτων που εφαρμόστηκαν σε 42 περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου και οδήγησαν στη μετατόπιση των ασθενών σε πρωιμότερα στάδια διάγνωσης
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ

σχόλια

4 σχόλια
Υπερβολές! Ένας λογικός αριθμός μικροβίων κάνει πολύ καλό καθώς βοηθά τον οργανισμό μας να τα γνωρίζει κ να τα καταπολεμά. Επίσης τα παιδιά που μεγαλώνουν με υπερβολές, αποστείρωση, τίγκα στη χλωρίνη και τα αντιβιοτικά αρρωσταίνουν πολύ πιο εύκολα.
Εγώ που πλένω τα χέρια μου συχνά και αποφεύγω όσο μπορώ τα μικρόβια (βέβαια στην καθημερινότητα σου βρίσκεσαι σε επαφή με πολλά θελεις δεν θέλεις) δεν αρρωσταίνω σχεδόν ποτέ ενώ άλλοι που είναι απροσεκτοι τους βλέπω συνέχεια συναχωμενους. Εννοείται ότι είναι πολλοί οι παράγοντες βέβαια but still..
´μετά σιδερώστε τα σεντόνια σας´ ναι άλλη δουλειά δεν είχα να κάνω. Το πλύσιμο είναι υπεραρκετό, έχουμε καταντήσει υποχόνδρειοι. Και σε ποιον συνήθως πέφτει το βάρος του σιδερώματος σ´ένα αντρόγυνο; Για αυτό κορίτσια παρατήστε τα σιδερώματα και βγείτε για καφέ, όλα τ´αλλα είναι βλακείες.