10 + 1 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για το ανδρικό μόριο

10 + 1 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για το ανδρικό μόριο Facebook Twitter
Κάποια από αυτά μπορούν να σε... εκπλήξουν! Φωτο: Terry Richardson
14


Εάν θεωρείς ότι έχεις φτάσει σε ένα σημείο της ζωής σου που έχεις μάθει όλα όσα χρειάζεται για το συγκεκριμένο.. πεδίο, γράψε λάθος. Με τη βοήθεια του women's health magazine, συγκεντρώσαμε κάποια από τα πιο περίεργα και άγνωστα facts γύρω από το ανδρικό μόριο, ορισμένα από τα οποία μπορεί να αλλάξουν τον τρόπο που σκέφτεσαι γι' αυτό.


1.

Η υγεία του ανδρικού μορίου εξαρτάται από τη φυσική υγεία του άντρα
Αν ένας άνδρας αντιμετωπίζει προβλήματα στύσης, καλό είναι να δώσει περισσότερη προσοχή στον τρόπο ζωής του. Για παράδειγμα, εάν δεν ξεκουράζεται αρκετά ή έχει βάλει κάποια κιλά πρόσφατα, είναι πιθανό τα επίπεδα της τεστοστερόνης του να είναι πεσμένα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να... αποδώσει όταν πρέπει.

2.

Δεν έχει οστό
Η στύση προκαλείται από την υψηλή συγκέντρωση αίματος στους ινώδεις ιστούς της περιοχής. Οι περιπτώσεις σπασμένου ανδρικού μορίου αναφέρονται σε κάταγμα του εξωτερικού ιστού του πέους, σύμφωνα με τον ουρολόγο Harry Fisch, συγγραφέα του βιβλίου «The New Naked: the Ultimate Sex Education for Grown-Ups». Μάλιστα, αν ο ιστός ταλαιπωρηθεί πολύ, ο άνδρας μπορεί να καταλήξει με «Peyronie's disease», που σημαίνει ότι κατά τη διάρκεια της στύσης το πέος του θα είναι λυγισμένο ή καμπυλωτό.

3.

Το μέγεθος έχει σημασία... για τους άντρες
Σύμφωνα με το βιβλίο του Fisch, το μέσο ανδρικό μόριο έχει μήκος περίπου 7.62 εκατοστά όταν δεν βρίσκεται σε στύση και 12 με 16 εκατοστά όταν είναι ερεθισμένο. Παρ' όλα αυτά, σύμφωνα με ερευνητές, φαίνεται πως οι άντρες αγχώνονται για το μέγεθος του πέους τους, ανεξάρτητα με το πόσο μεγάλο είναι πραγματικά.

4.

Τελικά, ίσως μπορείς να το... μεγαλώσεις
Μία ομάδα ανδρών στην Ιταλία, δυσαρεστημένοι από το μέγεθός τους, δοκίμασαν μία μέθοδο που ονομάζεται «Traction», στην οποία ένας «επεκτατής πέους» (penile extender) τέντωνε το μόριό τους για κάποιες ώρες κάθε μέρα για τέσσερις μήνες. Οι συμμετέχοντες παρατήρησαν αύξηση του μεγέθους τους κατά 1,5 με 2,5 εκατοστά. Από την άλλη, μία μελέτη που δημοσιεύτηκε στο «The Journal of Sexual Medicine», μας μαθαίνει ότι κατά τη διάρκεια του στοματικού σεξ, το πέος του άνδρα μεγαλώνει περισσότερο σε σύγκριση με άλλους τρόπους σεξουαλικής διέγερσης.

5.

Το σπέρμα έχει χαμηλή θερμιδική αξία
Αποτελείται από κιτρικό οξύ, αμινοξέα, φρουκτόζη, ένζυμα και νερό, σύμφωνα με τον Fisch, και ένα κουταλάκι του γλυκού έχει μόλις 36 θερμίδες.

6.

Το νούμερο των παπουτσιών δεν δίνει καμία πληροφορία για το μέγεθος του πέους
Πρόκειται για δύο εντελώς άσχετες μεταξύ τους μετρήσεις. Μάλιστα, οι επιστήμονες δεν έχουν βρει μέχρι στιγμής κανένα τρόπο να καταλάβεις το μέγεθος ενός άνδρα, χωρίς να το δεις.

7.

Είναι πιο ευλύγιστο από όσο πιστεύουμε
Μία μελέτη που έγινε το 2002 στο Πανεπιστήμιο του Stanford είχε ως θέμα της την ανάλυση μαγνητικών τομογραφιών ζευγαριών, την ώρα που έκαναν σεξ. Τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν παίρνει ένα σχήμα σαν μπούμεραγκ όταν ο άνδρας βρίσκεται μέσα στη γυναίκα κατά τη διάρκεια της ιεραποστολικής στάσης.

8.

Το κάπνισμα μπορεί να εμποδίσει τη στύση του
Έρευνες έχουν δείξει πως τα τσιγάρα όχι μόνο ρίχνουν τη λίμπιντο, αλλά μπορεί να οδηγήσουν και σε πιο αδυναμες στήσεις. Ο Fisch μας εξηγεί ότι αυτό συμβαίνει επειδή το κάπνισμα στενεύει τα αγγεία του αίματος, κάνοντας τη ροή προς το πέος του ιδιαίτερα δύσκολη.

9.

Στην ουσία, πρόκειται για μια μεγαλύτερη κλειτορίδα
Όταν τα αγόρια και τα κορίτσια βρίσκονται στη μήτρα, τα γεννητικά τους όργανα δεν διαφέρουν πολύ μεταξύ τους, μέχρι να εκκριθούν οι ανδρικές ορμόνες. Γι' αυτό το λόγο, το πέος και η κλειτορίδα έχουν και τις ίδιες νευρικές απολήξεις.

10.

Οι γύρω περιοχές μπορεί να είναι εξίσου ευαίσθητες
Οι γύρω του πέους περιοχές μπορούν να είναι εξίσου ερεθιστικές για έναν άνδρα, αν ασχοληθεί κανείς μαζί τους. Για παράδειγμα, το ανδρικό σημείο G βρίσκεται στον προστάτη, ενώ το περίνεο, το δέρμα μεταξύ του πρωκτού και του όσχεου, είναι μία ακόμα ιδιαίτερα ερωτογενής ζώνη.

11.

Κάποια από αυτά μπορούν να σε... εκπλήξουν
Θα έχετε ακούσει – ή παρατηρήσει – τη διαφορά μεταξύ των "showers" και των "growers". Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι το μέγεθος που έχει το ανδρικό μόριο όταν δεν βρίσκεται σε στύση δεν είναι καθόλου ενδεικτικό του πόσο θα μεγαλώσει κατά την στύση. Το δεύτερο εξαρτάται μόνο από τη ροή του αίματος στην περιοχή τη στιγμή του ερεθισμού, σύμφωνα με τον Fisch. Μάλιστα, μία μελέτη για το «Journal of Sex Research» έδειξε ότι τα μικρότερα εκτός στύσης πέη μεγάλωσαν περισσότερο κατά τη στύση σε σύγκριση με τα μεγαλύτερα. Οι "growers", λοιπόν, είναι οι μεγαλύτερες εκπλήξεις.

14

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η γενιά του άγχους: Πώς τα smartphones δηλητηρίασαν τα παιδιά μας και πώς να το αντιμετωπίσουμε

Υγεία & Σώμα / Η γενιά του άγχους: Πώς τα smartphones δηλητηρίασαν τα παιδιά και πώς να το αντιμετωπίσουμε

Το πιεστικό ερώτημα, ωστόσο, είναι: τι μπορούμε να κάνουμε; Ζούμε σε έναν κόσμο που είναι πλήρως κορεσμένος από τα smartphones: είναι σχεδόν αδύνατο, πλέον, να διεκπεραιώσουμε την καθημερινή μας ζωή χωρίς αυτά, ούτε φυσικά μπορούμε να κρατάμε τα παιδιά μας μακριά τους για πάντα.
THE LIFO TEAM
«Πάρε τον καρκίνο μακριά και πες του να μην ξανάρθει»

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας / «Πάρε τον καρκίνο μακριά και πες του να μην ξανάρθει»

Η Τζούλη Αγοράκη συναντά τη Φιορίτα Πουλακάκη, διευθύντρια της Κλινικής Μαστού του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, διακεκριμένη μαστολόγο, η οποία χειρούργησε και την ίδια όταν περνούσε τη δική της περιπέτεια με τον καρκίνο.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
H λειτουργία των αναμνήσεων: Πώς το άγχος και ο ύπνος επηρεάζουν τη μνήμη μας

Υγεία & Σώμα / H λειτουργία των αναμνήσεων: Πώς το άγχος και ο ύπνος επηρεάζουν τη μνήμη μας

Ο νευροεπιστήμονας Charan Ranganath εξηγεί πως όταν συναντά κάποιον για πρώτη φορά, συχνά τον ρωτούν «Γιατί δεν έχω καλή μνήμη και ξεχνάω εύκολα;». Όμως, η απάντηση που εκείνος δίνει είναι πως τον ενδιαφέρει περισσότερο τι θυμόμαστε, παρά τι ξεχνάμε.
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Οι ογκολογικοί ασθενείς χρειάζονται ολιστική στήριξη, μαζί με τη θεραπεία τους

Υγεία & Σώμα / Οι ογκολογικοί ασθενείς χρειάζονται ολιστική στήριξη, μαζί με τη θεραπεία τους

Με το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» περισσότερες από 15.000 γυναίκες που πιθανόν να ανακάλυπταν πολύ αργότερα ότι η υγεία τους κινδυνεύει διαγνώστηκαν με ευρήματα και έλαβαν θεραπεία έγκαιρα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Η αξία του προσυμπτωματικού ελέγχου σε συχνές μορφές καρκίνου

Υγεία & Σώμα / Η αξία του προσυμπτωματικού ελέγχου σε συχνές μορφές καρκίνου

Η Ελλάδα, σύμφωνα με την Κορίνα Πατέλη - Bell, μπορεί να πάρει τα δεδομένα των πιλοτικών προγραμμάτων που εφαρμόστηκαν σε 42 περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου και οδήγησαν στη μετατόπιση των ασθενών σε πρωιμότερα στάδια διάγνωσης
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ

σχόλια

8 σχόλια
Το σημειο G των ανδρων όλων, είναι στον προστατη. Αν σου αρεσει να στο ερεθίζουν γυναικες εισαι στρέιτ, αν σου αρέσει να στο ερεθίζουν αντρες εισαι γκέι. Αυτό για την παραφιλολογία "κι αν μ αρεσει, θα μαι γκέι;"...η εξηγηση λοιπόν ειναι επιστημονική/φυσιολογική...
Το ανδρικό μόριο είναι από 12 ως 16 εκατοστά σε στύση;Δηλαδή 11- ή 17+ δεν υπάρχουν;Και πριν μου απαντήσετε ότι πρόκειται για το 'μέσο όρο', να τονίσω ότι 12 ως 16 δεν είναι 'μέση' τιμή, αλλά φάσμα τιμών. Άλλο το 12 και άλλο το 16.
Το άρθρο λέει: "...έχει μήκος ΠΕΡΙΠΟΥ 7.62 εκατοστά όταν δεν βρίσκεται σε στύση και 12 με 16 εκατοστά όταν είναι ερεθισμένο." Που σημαίνει ότι εννοείται πως υπάρχουν 11- και 17+ αλλά ο μέσος όρος των ανδρών, που μελετήθηκαν και θεωρούνται αντιπροσωπευτικό δείγμα, έχει 12-16! :)
Το «φυσιολογικό»; Δηλαδή εμείς που είμαστε εκτός αυτών των ορίων έχουμε πρόβλημα;Όλα τα μεγέθη, εκτός από ακραίες περιπτώσεις, φυσιολογικά είναι...