Kομνηνών, απόγευμα

Kομνηνών, απόγευμα Facebook Twitter
7

Ναι, η Θεσσαλονίκη είναι επαρχιώτικη και δίνει εικόνα εγκατάλειψης --με δημόσιες σχέσεις μόνο δεν γίνεται δουλειά.

Αλλά πάντα, όταν έχεις ακεφιές και κάθεσαι στο μπαλκόνι σου το απόγευμα, ακόμα και σε ένα μικρό, φτηνό ξενοδοχείο της Κομνηνών, όλα βρίσκουν τη θέση τους και τον τρόπο τους –γιατί εδώ δεν είσαι ποτέ μόνος, οπότε δεν χάνεις  το συσχετισμό με τα προβλήματα των άλλων (τα συνήθως σοβαρότερα) και το μέτρο της κοινωνίας, της φαιάς αλλά και ζεστής.

Στις καλές μέρες αυτό μπορεί να γίνει αβάσταχτο, στις κακές μέρες ευεργετικό.

Εκτός αυτού, έχεις πάντα τη θάλασσα.

Kομνηνών, απόγευμα Facebook Twitter
7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

6 σχόλια
πόσο όμορφο και οικείο σκηνικό κ.Στάθη : η γειτονιά των αγγέλων!τη ζώ απο τη δεκαετία του 60,κάτω απο το hotel και παντού στό δρόμο τα μπαράκια με τις κοπέλες του στόλου-οι νέες 'μαγεμένες της Σαλονίκης'- και σταθερά επάνω τα δωμάτια τους (επαρχιωτάκια και λογής Αμερικανάκια σε ανάπαυση).Στην κάτω δεξιά γωνιά του δρόμου, όπως αγνάντευες ,υπαίθριο-μάλιστα- λούνα παρκ για το νυφοπάζαρο...(Δίπλα του το Ολυμπος Νάουσα-και για επαρχιώτες..) Στην άλλη γωνία το Μεντιτερανέ πρωτοκλασάτο δίπλα στα άλλα - με το εγχώριο σταρ σύστεμ της εποχής-γεια σου Τζένη , καλημέρα Αλίκη,τι θα πάρετε Κ.Μάνο;Ολα αυτά θα βλέπατε απο το μπαλκόνι σας πριν 40τόσα χρόνια,όπως με ανάστησαν εδώ -και δεν ξέρω πώς θα σας φαινόταν αλήθεια εσάς.(κι ένα μπέμπη σαστισμένο να περπατα την γειτονιά των αγγέλων με το χεράκι της μάνας του,που στη μνήμη της αφιερώνω αυτά τα λίγα και την ευχαριστω για το ευ ζείν)
Ως συνήθως τα κόμπλεξ με τη Θεσσαλονίκη τα βγάζουν οι επαρχιώτες: Ή αυτοί που ζουν σε μικρότερες πόλεις, ή αυτοί που μετακόμισαν στην Αθήνα. Δεν συγχωρούν σε μια ελληνική πόλη να έχει δική της ξεχωριστή ιστορία, ξεχωριστή ζωή και ξεχωριστό χαρακτήρα, να επιβιώνει και να είναι αυτάρκης και ανεξάρτητη, ΧΩΡΙΣ να είναι η πρωτεύουσα.
Με το συμπάθιο, αλλά το κέντρο της Θεσσαλονίκης μυρίζει μακράν λιγότερο εγκατάλειψη από το αντίστοιχο της Αθήνας. Η δε Κομνηνών είναι ένας πολύ όμορφος δρόμος με μερικά καταπληκτικά κτήρια του μεσοπολέμου. Το "φτηνό ξενοδοχείο, πάλι, είναι αυτό (στην κρίση σας η φτήνια κι η εγκατάλειψή του):http://www.hotelluxembourg.gr/media/112/5.jpgΜε λίγα λόγια, το άρθρο όζει ολίγη πρωτευουσιάνικη ντεμεκίλα.