Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
ΜΗΔΕΝ ΕΝΑ

Τα ίδια και τα ίδια

Το ουσιώδες είναι ότι το Κράτος έκανε πάλι αυτό που ήθελε.

Θα πήξουμε πάλι σήμερα στους δεκάρικους και τις αναλύσεις, εκατέρωθεν. Τα ίδια και τα ίδια. Η κρατική βία, οι κουκουλοφόροι, η Επανάσταση, αδέρφια μου ελάτε να κάνουμε πορεία στο Γκάζι (άντε και στην Κυανή Ακτή), οι αλητάμπουρες που τα σπάνε, η γλυκειά Ελλάς, ο αγώνας συνεχίζεται κ.λπ.

Μέσα από το αφόρητο, αυτοαναφορικό μπλα-μπλα η ουσία είναι μία: το Μεσοπρόθεσμο πέρασε. Σαράντα μέρες απειλής και λεονταρισμού πήγαν χαμένες –σαν πορδή στον άνεμο.

Σπάσανε μερικά πεζοδρόμια, κάηκαν δυο ομπρέλες του Public, καήκανε τα μάτια μας –και λοιπόν; Το Κράτος έκανε αυτό που ήθελε: επέβαλε έναν νόμο που θα καταγραφεί στην Ελληνική Ιστορία, ως νόμος αίσχους και εθνικής ντροπής.

Όλοι όσοι υποστηρίξαμε το αντίθετο, ηττηθήκαμε. Και τώρα θα βρούμε τρόπους να το κάνουμε γαργάρα. Συνεχίζοντας να παίζουμε ανέμελα με τις ιδεολογικές μας κούκλες (όλοι αριστεροί ξαφνικά!)

Τουλάχιστον να αφήναμε τις στομφώδεις χειρονομίες –σαν μειράκια τρίτης δημοτικού. Αναλύσεις, υποσχέσεις, αφελέστατα τσιτάτα, Πότε θα κάνει ξαστεριά, συναυλίες του Στάθη Δρογώση. Ας πάμε κι ας κάνουμε τα μπάνια μας στην Ανάφη και τη Γαύδο -κάτι θα σκαρφιστούμε γυρίζοντας.

 

Το ουσιώδες είναι αυτό: η αστυνομία έδρασε ως παρακρατική οργάνωση, το Κράτος εκποιήθηκε στους ξένους, οι φτωχοί συνεθλίβησαν –κι εμείς τραγουδάμε.

 

Εκδότης της LIFO και του LIFO.gr. Bασικές δουλειές: Τέταρτο του Χατζιδάκι, Ελευθεροτυπία. Περιοδικά που δημιούργησε: 01, (symbol). Βιβλία που εξέδωσε: Μοναξιές, Αντίο Παλιέ Κόσμε, Στον παλιό καταρράκτη. Δημιουργός του μικρού εκδοτικού οίκου 01ΚΕΙΜΕΝΑ.
36 σχόλια
Ταξινόμηση:
avatar
Ανώνυμος/η 30.6.2011 | 14:28
ποια εννοείτε φόλα; Απογοητευτήκατε που πέρασε το μεσοπρόθεσμο; Περιμένατε ότι δε θα ψηφιζόταν; Το θέμα δεν είναι αυτό.Ασφαλώς και θα ψηφιζόταν και αυτή είναι η ουσία και θα συμφωνήσω μαζί σας.όμως το να μηδενίζουμε μια προσπάθεια τόσων ημερών, αυτό είναι κάτι που με ξεπερνάει.Πολύ περισσότερο όταν το χθεσινό σας ποστ κινούνταν σε εντελώς διαφορετικό κλίμα.Κανείς δε συμφωνεί με τα μπάχαλα, τις προβοκάτσιες, τους αλητάμπουρες κλπ.
Αλλά φαντάζομαι ότι δεν απευθύνεστε σε αυτούς.Ούτε εχθές, σωστά;
avatar
Ανώνυμος/η 30.6.2011 | 14:36
Ελάτε κ. Τσαγκαρουσιάνε αφήστε αυτά τα κροκοδείλια δάκρυα. Η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου είναι και λίγο δικιά σας επιτυχία!
avatar
Ανώνυμος/η 30.6.2011 | 15:45
Αμα χθες είχε 500 000 και όχι 50 000 ούτε επεισόδια θα γινόντουσαν ούτε το μεσοπρόθεσμο θα πέρναγε.
Τα υπόλοιπα είναι τσιχλόφουσκες για τους φαφλατάδες ΝεοΕλληνες...
avatar
Ανώνυμος/η 30.6.2011 | 15:49
Τίμων πρέπει να γνωριστούμε
εδώ και μέρες παρακολουθώ τα σχόλια σου σε διάφορα post της lifo και ομολογώ πως δεν έχω ξανα συμφωνήσει περισσότερο με άνθρωπο στη ζωή μου
Κρίμα που έιμαι παντρεμένη
avatar
Ανώνυμος/η 30.6.2011 | 16:07
Έχει τεράστια σημασία να απογοητευτεί κανείς αυτή την στιγμή, και είναι πολύ λογικό...
Αν το πράγμα πηγαίνει ετσι όπως πάει, και με όλους εμάς να μην απογοητευόμαστε, δεν θα αλλάξει τίποτα.
Και αυτό γιατί είναι άλλο να τρέφεις ελπίδες ότι όλα θ αλλάξουν σε μια μέρα και να βγαίνεις και να φωνάζεις, και άλλο να ξέρεις τι πρέπει εν τέλει να γίνει για να αλλάξουν οι πολιτικες αποφάσεις και οι νόμοι. Συνεπώς περισσότερο απογοητευμένοι πρέπει να είμαστε με μας, που νοιώσαμε ότι έχουμε δύναμη, ενώ στην πραγματικότητα την έχουμε απλώς υποτιμήσει.

Και εξηγώ γιατί,

Το Πασοκ, δεν υπήρχε περίπτωση να μην ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο. Φαντάζεστε να μην το ψήφιζε; Δεν μιλάω για τις επιπτώσεις που μπορεί να είχε στην Ελλάδα, αλλά γι αυτές που θα είχε στο Πασοκ!
Το απογοητευτικό λοιπόν ξεκινάει, απ το ότι τα πράματα παρέμειναν πολιτικά ίδια, και πως να μην, αφού πιστέψαμε πάλι μια κυβέρνηση ίδια με κάθε προηγούμενη, και ότι μια τέτοια κυβέρνηση θα καταψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο. Και αν ακόμα δεν πιστέψαμε, ποιο ήταν το όπλο μας; Τι θα είχαν να φοβηθούν από τον κόσμο. Τους προπηλακισμούς; Όσο και αν ο κόσμος άλλαξε στις πλατείες και θα συνεχίσει να αλλάζει, δεν θα έχει καμιά σημασία, αφού δεν αλλάζει και η πολιτική του ανάκλαση, το θεσμικό δημοκρατικό πλαίσιο μέσα από το οποίο ο λαός εκφράζεται. Ο λαός είναι υπεύθυνος πάντα για την διαμόρφωση της Βουλής. Μπορεί οι απεργίες πράγματι να έχουν την δύναμη να αναστρέψουν πολιτικές γραμμές, οι μαζικές πορείες να μεταφέρουν μηνύματα, όμως όλα αυτά είναι αέρας κοπανιστός αν δεν δημιουργούν μια αναλογία στη Βουλή. Γιατί κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει σήμερα;
Σήμερα συνειδητοποιούμε μια οξύτατη αντίφαση στο πολιτικό γίγνεσθαι στα ιστορικά της χώρας, αφού, μέσα σε μια δημοκρατία(δεν έχουμε χούντα) λαμβάνει χώρα όλο και περισσότερο μια αντιστρόφως ανάλογη σχέση μεταξύ των πεποιθήσεων και της αγανάκτησης του κόσμου, με τον άδικο χειρισμό της κρίσης και τα τεχνάσματα συντήρησης της Μεταπολίτευσης. Μπορεί έξω η μεταπολίτευση να πέθανε όπως λένε, όμως μέσα, ζει και βασιλεύει.
Οκ, είναι πραγματικά, απίστευτα καλό και ενθαρρυντικό ότι ο κόσμος έχει συγκεντρωθεί και ασκεί την μαζική του πίεση, αλλά αυτό δεν ρίχνει κυβερνήσεις, και ιδίως όταν αυτές επιβιώνουν και αποφασίζουν μέσα από τα δικά τους διλλήματα εξουσίας και όχι της κοινωνίας.
Η πιο ενδιαφέρουσα περίοδος ξεκινάει τώρα.
Το καλύτερο θα ταν, με ψηφισμενο το Μεσοπρόθεσμο να είχαμε εκλογές σε 10 μέρες, με αποτέλεσμα μια ενδεχόμενη οικουμενική ή συνασπισμένη κυβέρνηση, τέτοια που να διαχειριστεί αλλιώς την Εκτη δόση, και με διορία καθηκόντων την ανωτέρω διεκπεραίωση.

Ο κόσμος έπρεπε να ζητάει εκλογές, για να κερδίσει χρόνο και η πλατεία. Μόνο με κυβερνήσεις τέτοιες, διεκπεραιωτικές και βραχυπρόθεμες, μπορεί ο κόσμος να ελέγξει την Βουλή, και να εξελιγθεί παράλληλα σε πραγματικό κίνημα, που θα αντικαταστήσει έστω και σιγά σιγά το υπάρχον παρωχημένο πολιτικό σύστημα. Τέτοιες πρέπει να είναι οι κυβερνήσεις της κρίσης.
Ας αφλησουμε αυτολυς που γουστάρουν να τα σπάνε έξω να τα σπάνε. Ναι, να μπούμε στη Βουλή, με άλλο τρόπο όμως!
Δεν γνωρίζω δυστυχώς αν κάτι τέτοιο-δλδ βραχυπρόθεσμες διεκπεραιωτικές θητείες- μπορεί να γίνει συνταγματικά(Αν κάποιος ξέρει ας μας πει)
Η ψήφος του κόσμου, αυτή η έκφρασή του, η βασική αρχή της δύναμής του θα είχε πλέον τον κύριο λόγο, αφού θα λειτουργούσε εκβιαστικά για τους πολιτικούς και τις παρατάξεις, οι οποίες μέσα στον έντονο ανταγωνισμό της εξουσίας, για να διατηρηθούν, θα αναγκάζονταν να είναι δίκαιοι για να ψηφίζονται ξανά μετά την εκτέλεση της ''αποστολής'' τους, προκειμένου να μπαίνουμε σωστά στις επόμενες φάσεις της κρίσης. Γι αυτό θα τους κρίνει ο λαός, χωρίς να του μπαστακόνονται στην πλάτη!Αυτό είναι και ότι κοντινότερο στην άμεση δημοκρατία που εκφράζουν οι πλατείες μπορώ να σκεφτώ...
Kαι επίσης αυτές οι ''Βουλές'' θα είχαν και αναθεωρητικές αρμοδιότητες, όπως και επιτροπές συνταγματικότητας, ελέγχου και αποτίμηση του χρέους, ανασύνταξη και αναδιοργάνωση του δημοσίου, και ει δυνατόν, καμία αποκρατικοποίηση(!) Αυτό είναι, και ότι κοντινότερο στην άμεση δημοκρατία που εκφράζουν οι πλατείες μπορώ να σκεφτώ...

Ο κόσμος πρέπει να απαιτήσει εκλογές express.
Στις πλατείες, στα κανάλια, στη Βουλή.
Η συνάντηση με τον Βενιζέλο θα πρεπε να γίνει, για να εκφραστεί δημοσίως το ανωτέρω αίτημα: μετά την ψήφιση του Μεσοπροθέσμου, εκλογές!
(Αλλά φανταστείτε τώρα μια τέτοια συνάντηση, και οι συνελεύσεις αντ' αυτού, να ζητούσαν άμεση δημοκρατία(!). Έλεος...)

Είματε απογοητευμένοι με μας, γιατί συνειδητοποιούμε ότι κάνουμε σαν ενθουσιασμένα παιδάκια, πετάμε πέτρες στο κενό, οι πράξεις μας είναι αναποτελεσματικές γιατί μέσα σε μια δημοκρατία είναι μεν αιτιολογημένες αλλά εντελώς αφύσικες, είμαστε επιπόλαια μάζα και πολιτικά στείροι, χωρίς να θεωρώ τα ανωτέρω οπωσδήποτε το αντίθετο- μια ιδέα εκφράζω και την μοιράζομαι.
Αργούμε πάντως, πάλι, και όντας σίγουροι πλέον σήμερα-όποιος έχει αμφιβολίες είναι τρελός- ότι η κυβέρνηση έτσι θα συνεχίσει να πράττει, γιατί αυτή είναι!

Πονηρός Φλώρος
avatar
Ανώνυμος/η 30.6.2011 | 16:10
Και 500.000 να είχε τα ίδια θα γινόντουσαν... η εντολή αφ υψηλού δεν επηρεάστηκε από την ανθρώπινη Ζωή. Οι προβοκάτορες του κράτους είχαν εντολή να ξεκινήσουν το σαματά εδώ και μέρες. Ως γνωστών να φοβηθεί ο κόσμος
avatar
Ανώνυμος/η 30.6.2011 | 16:12
''Φτάσαμέ πριν 2 χρόνια να λέμε "δεν πάω να τους ψηφίσω, θα πάω για καφέ/μπάνιο" και αυτό ήταν πολιτική άποψη. Οι ίδιοι τώρα αγανακτούν στο Σύνταγμα. Όταν δεν θέλεις να συμμετέχεις στη λήψη αποφάσεων εξουσίας, χάνεις τότε το ηθικό δικαίωμα να κρίνεις την εξουσία.''


Με λίγα λόγια, αυτό εννοώ και γω

+1Πονηρός Φλώρος

avatar
Ανώνυμος/η 30.6.2011 | 16:19
Σημερα μιλαγα μ' ενα Φινλανδό,
Actually, ειναι ο πρωτος Φινλανδος που συνανταω στη ζωη μκου.
Ωραιος τυπος, αλεγκρος, αν το Συνταγμα δεν του πεφτε μακρια θα ηταν εκει καθημερνως.
Του ειπα ποσο λατρευω τις ταινιες του Καουρισμακι.
Μετα, ως ωφειλε, μου ειπε οτι ειμαστε το πιο ενδιαφερον μερος του πλανητη αυτη τη στιγμη.
Μπα του λεω, ετυχε. Και σιγα σιγα αρχισε να μου βγαινει το πιο αντιμνημονιακο μου προφιλ, σε σχολια θα ντρεπομουνα να γραψω αυτα που του ειπα, ουτε Σπιθας να ημουνα (μην το κρυβω οτι θεωρουσα το πρωτο μνημονιο ως ευκαιρια να φτιαξουμε καποιες απο τις απειρες κακοδαιμονιες μας ή τουλαχιστον καποιες απ' αυτες που αγανα-κτισμενοι ξεχνανε).
Και του τάχωσα, ενεκα που και οι Φινλανδοι είναι στην ομαδα των εξαλλων με μας (μη σου πω των αγανακτισμενων αν και δε θαναι ψεμμα).
"Τι προβλημα εχετε με μας, γιατι δεν εχετε αλληλεγγυη, δεν βλεπετε οτι το προβλημα ειναι πανευρωπαικο" και κοντρα αναλυσεις.
"μα καλα ειπες οτι σ' αρεσει ο καουρισμακι. καλα τι στο μπουτσο εβλεπες;"
"δηλαδης;'
"δεν ειδες τι περναγαμε το '90; που ειμασταν; σε τι ανεχεια ζουσαμε; ολα αυτα ειναι νωπα. μας ζητας αλληλεγγυη; απο που κι ως που; αν σου λεγανε τοτε οτι οι Φινλανδοι πεινανε θα εσταζε το καλαμακι του φραπε σου; οτι σου ζητανε να τους βοηθησεις, θα τους ελεγες μαλλον κλαστε μου τα μπέη, εγω περναω καλα. λοιπον μαγκα, να μη στα πολυλεω, εμεις φτυσαμε αιμα δεκα χρονια και σεις λιαζατε τα μπεη σας στον ηλιο, μη μου κανεις το κοροιδο τωρα. λοιπον ντεπον, θα σοβαρευτεις ή θα παραμεινεις φραπες; εμεις τα κατα φεραμε. σειρα σας τωρα. και μου 'λεγες οτι σ' αρεσει και ο καουρισμακι, κουφαλα ελληναρα"
Ολα τα ελεγε γελωντας, που και που χτυπωντας μου τη πλατη, τσουγκριζοντας τα ποτηρια μας.

Μαλλον πρεπει να ξαναδω καουρισμακι σκεφτηκα, ενα για να δω τι μας περιμενει, και δυο μπας και παψω να βλεπω τη ποιηση και τη φτωχεια σαν κατι που συμβαινει μονο στους αλλους.
avatar
Ανώνυμος/η 30.6.2011 | 16:38
Ο Τσουκάλας όταν ήταν σύμβουλος του Σημίτη τόσα χρόνια ήθελα να 'ξέρα τι τον συμβούλευε...

Έλληνας διανοούμενος το πιο σύντομο ανέκδοτος.Ειδικά άμα είσαι ενσωματωμένος...
avatar
Ανώνυμος/η 30.6.2011 | 19:36
Στάθης Τσαγκαρουσιάνος, 29.6 20:40
"Για λόγους αρχής δεν συνομιλώ με ανώνυμους. Κρίμα. Αν είχαν πρόσωπο, ίσως κουβεντιάζαμε όμορφα."

Στάθης Τσαγκαρουσιάνος, 30.6 14:19
"Αντί για συναισθηματικές ύβρεις επι του προσωπικού, θα ήθελα ορισμένα επιχειρήματα, να μου ανεβάσουν λίγο το πεσμένο ηθικό."


Ιδού λοιπόν ένα επιχείρημα για να σας ανεβάσει το ηθικό: με την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου, μας καταδέχεστε και μας! Είδατε τι κάνει ένα μεσοπρόθεσμο? Μεταβάλλει εν μια νυκτι ψιλο-σνομπ λόγους αρχής...


 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ/ΠΡΟΣΦΑΤΑ