True Detective: μια ερειπωμένη εκκλησία (spoilers!)

True Detective: μια ερειπωμένη εκκλησία (spoilers!) Facebook Twitter
2

True Detective: μια ερειπωμένη εκκλησία (spoilers!) Facebook Twitter
Bob

 

Οι φήμες για μια μεγάλη σκηνή οργίου σε κάποιο επεισόδιο του True Detective ξεκίνησαν τον Μάρτιο, όταν το Hollywood Reporter ανέφερε ότι δύο πορνοστάρ, η Amia Miley και η Peta Jense, είχαν υπογράψει συμβόλαιο για μια εμφάνιση σε «μια σκηνή σε στυλ 'Eyes Wide Shut' που περιλαμβάνει δεκάδες γυμνά σώματα».


Το έκτο επεισόδιο του True Detective με τίτλο "Church in Ruins", που μπορείτε να δείτε πρώτοι στα κανάλια Novacinema με αποκλειστική ταυτόχρονη προβολή με την Αμερική κάθε Κυριακή στις 4 μετά τα μεσάνυχτα, επιβεβαίωσε αυτές τις φήμες. Οι τρεις «καλοί» ντετέκτιβ, η Άνι, ο Ρέι και ο Πολ, εν μέσω αναζήτησης μιας γυναίκας που έχει εξαφανιστεί (Βέρα), έφτασαν στη Ventura, σε ένα οργανωμένο πάρτι για σεξ όπου διεφθαρμένοι επιχειρηματίες συμμετέχουν πληρώνοντας 2.000 δολάρια για μια βραδιά γεμάτη με πόρνες και ναρκωτικά.


Στο True Detective όμως το επίκεντρο δεν είναι τα πάθη και η ψυχοπαθολογία των εγκληματιών, αλλά οι εσωτερικοί δαίμονες και τα κρυφά κίνητρα των ντετέκτιβ, και αυτό το επεισόδιο αποκάλυψε το παρελθόν της Άνι.


Μέχρι τώρα ξέραμε ότι η μητέρα της είναι νεκρή, και ότι ο πατέρας της είναι ένα είδος new age γκουρού που ζει σε μια χίπικη κοινότητα. Δεν έχει καλές σχέσεις με τον πατέρα της, αλλά ούτε και με την αδερφή της, την Αθηνά (Athena), η οποία έχει σχέση με τη βιομηχανία του σεξ. Σε ένα προηγούμενο επεισόδιο, στο οποίο η Άνι μίλησε για το παρελθόν της και τα παιδικά της χρόνια, που πέρασε σε μια ανάλογη κοινότητα, είπε: «Εκεί όπου μεγάλωσα ζούσαν πέντε παιδιά. Από αυτά, τα δύο είναι τώρα στη φυλακή, και δύο αυτοκτόνησαν. Τι είδους κοινωνιολογική θεωρία είναι αυτή;»

Ό,τι πρέπει να ξέρεις γύρω από όσα έχουν συμβεί on & off camera στον επιτυχημένο δεύτερο κύκλο, θα το βρεις στο #TrueDetectiveGR.  Και όλα τα πολυαναμενόμενα νέα επεισόδια αποκλειστικά στα κανάλια Novacinema, κάθε Κυριακή στις 4 μετά τα μεσάνυχτα ταυτόχρονα με την Αμερική και οποιαδήποτε άλλη στιγμή θέλεις, γράφοντάς τα στον αποκωδικοποιητή εγγραφής NovaBox+.


Η Άνι αποφασίζει να συμμετέχει στο όργιο ως μεταμφιεσμένη πόρνη (μια περούκα και προφορά που θυμίζει Ρωσία φαίνεται ότι αρκούν). Σε όλο το επεισόδιο ισχυρίζεται ότι είναι έτοιμη για κάτι τέτοιο, αρκετά δυνατή και σταθερή, αλλά τα πράγματα ξεφεύγουν από τον έλεγχό της σχεδόν αμέσως. Αναγκάζεται να πάρει ναρκωτικά και ξαφνικά αρχίζει να έχει flashbacks από τα παιδικά της χρόνια, σε μια σκηνή που έχει στοιχεία από την αισθητική του David Lynch, όπως φαίνεται παρακάτω, από το απόσπασμα της ταινίας Twin Peaks: Fire Walk With Me.



Η αναφορές στον David Lynch δεν περιορίζονται στην ομοιότητες της λήψης. Ένας άντρας εμφανίζεται μπροστά της, ο οποίος της προτείνει να ψάξουν για μονόκερους. Έχει μακριά μαλλιά και το χαμόγελο που θυμίζει τον διάσημο "Bob" από το Twin Peaks. Για την Άνι, αυτός είναι η πηγή των βασάνων της: όπως φαίνεται, στην κοινότητα που μεγάλωσε, είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά από (φίλο; συνεργάτη;) του πατέρα της.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

1 σχόλια