Γιατί όλοι οι αστυνομικοί έχουν θέματα με τους πατέρες τους;

Γιατί όλοι οι αστυνομικοί έχουν θέματα με τους πατέρες τους; Facebook Twitter
2

Δολοφονίες, διαφθορά, σεξ, αποκρυφισμός - μερικά από τα βασικά στοιχεία της δεύτερης σεζόν του True Detective που εξελίσσεται ραγδαία κάθε βδομάδα, κατευθείαν από HBO σε ταυτόχρονη μετάδοση από τα κανάλια Novacinema, κάθε Κυριακή στις 4 μετά τα μεσάνυχτα. Και μια διαπίστωση: Όλοι οι αστυνομικοί, όπως παρουσιάζονται στον αμερικανικό κινηματογράφο και την τηλεόραση, οφείλουν να έχουν περάσει μεγάλα δεινά στην παιδική τους ηλικία. Οι τραγωδίες που βίωσαν τους στοιχειώνουν ανεπανόρθωτα και η σκιαγράφηση των τεσσάρων βασικών χαρακτήρων της σειράς, των τριών εκπροσώπων του νόμου και του μεγαλομαφιόζου, βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε αυτό το στοιχειωμένο παρελθόν και στην ανεπανόρθωτα τραυματισμένη τους ψυχοσύνθεσή. Ιδού οι "πατεροκαμένοι" πρωταγωνιστές του True Detective 2 σε αυξανόμενη σειρά "καψίματος" από τους πατέρες τους:

Paul Woodrugh

Ο Paul (Taylor Kitsch) δεν γνώρισε ποτέ τον πατέρα του οπότε μπαίνει τελευταίος στη λίστα των μπάτσων με "daddy issues". Έχει ωστόσο απαίσια σχέση με τη μάνα του (Lolita Davidovich) για την οποία γνωρίζουμε ότι παλιότερα του είχε λουφάρει 10.000 δολάρια.

Στη διάρκεια ενός καυγά για τα λεφτά, ο Paul υπαινίσσεται ότι η μάνα του δεν ήταν ποτέ σίγουρη για το ποιος είναι ο πατέρας του, κάτι που φαίνεται ότι μάλλον ήθελε να ξεστομίσει εδώ και καιρό. Εκεί αντιλαμβανόμαστε ότι ο Paul έχει μεγαλώσει δίπλα σε πολλούς "φίλους" της μαμάς.

Ray Velcoro

Ο Ray (Colin Farrell) είναι ο μόνος χαρακτήρας που είναι και ο ίδιος πατέρας - ένας πραγματικά κακός πατέρας. Αυτό προκύπτει όμως μάλλον από τις συνθήκες υπό τις οποίες γεννήθηκε ο γιος του, ο Chad (Trevor Larcom), ο οποίος ίσως να είναι το βιολογικό παιδί του ανθρώπου που βίασε τη σύζυγό του (Abigail Spencer).

Όσο για τον πατέρα του Ray; Ο Eddie Velcoro (Fred Ward) είναι φυσικά -τι άλλο;- πρώην μπάτσος που νοσταλγεί τις εν ενεργεία μέρες του και υπονοεί ότι η πορεία του γιου του είναι απογοητευτική. Ωστόσο ένα κομμάτι του Ray φαίνεται ότι τον έχει σαφώς εξιδανικεύσει, παρά την όποια κριτική του ασκεί εκείνος.

Τι πιστεύει η ελληνική διαδικτυακή κοινότητα για τους νέους χαρακτήρες του True Detective; Μάθε τα πάντα στο ενημερωμένο hashtag #TrueDetectiveGR και δες πρώτος όλες τις εξελίξεις, στα κανάλια Novacinema: κάθε Κυριακή, παρακολουθώντας στις 4 μετά τα μεσάνυχτα όλα τα νέα επεισόδια ταυτόχρονα με την Αμερική, αλλά και οποιαδήποτε άλλη στιγμή θελήσεις, αρκεί να τα γράψεις στον αποκωδικοποιητή εγγραφής NovaBox+

Frank Semyon

Εκείνος ο συγκλονιστικός μονόλογος του Frank (Vince Vaughn) στην αρχή του δεύτερου επεισοδίου μάς εισάγει στο τραυματικό παρελθόν του ήρωα. Ο πατέρας του ήταν ένας βίαιος μεθύστακας που κλείδωνε τον πιτσιρικά Frank στο υπόγειο όταν έλειπε "για να είναι ασφαλής", έπειτα όμως από μια συμπλοκή που κατέληξε στην κράτησή του, τον ξέχασε εκεί για μέρες.

Η τραυματική αυτή εμπειρία σίγουρα έχει συμβάλει στη διαμόρφωση της προσωπικότητας του ήρωα και επηρεάζει τις προσπάθειές του να αποκτήσει παιδί με τη γυναίκα του Jordan (Kelly Reilly). Έχει αυτογνωσία ώστε να αναρωτιέται αν τα δικά του βιώματα θα τον κάνουν να αγαπά λιγότερο ένα υιοθετημένο παιδί, όμως θεωρεί ότι θα είναι σωστός πατέρας αν κάνουν ένα δικό τους παιδί.

Ani Bezzarides

Οι εμπειρίες της Αni (Rachel McAdams) δίπλα στον γκουρού πατέρα της (David Morse) και στο κοινόβιο που λειτουργεί υπό την καθοδήγησή του δεν θα μπορούσαν παρά να επηρεάσουν απόλυτα τη ζωή της. Η επιλογή της να γίνει αστυνομικός, τα μαχαίρια που κουβαλά μονίμως πάνω της, τα βιβλία για τη φιλοσοφία του πολεμιστή, η ροπή προς την πορνογραφία, όλη της η κοσμοθεωρία πηγάζει μάλλον από τα παιδικά της βιώματα: "Πέντε παιδιά μεγάλωσαν σε αυτό το κοινόβιο. Τα δύο βρίσκονται στη φυλακή και τα άλλα δύο αυτοκτόνησαν. Το πέμπτο έγινε μπάτσος".

Η δολοφονία του Ben Caspere τη σπρώχνει πίσω στο παρελθόν μια και τα στοιχεία δείχνουν ότι ο πατέρας της συνδέεται έμμεσα με αυτή, καθώς και με τα όργια που διοργάνωνε ο δολοφονημένος διευθυντής του Vinci.

Περισσότερα στα επεισόδια που απομένουν για να λήξει το μυστήριο και η σεζόν.

[Πηγή]

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

2 σχόλια